14 oktober 2019

Hallo Egel!

Het lijkt niet goed te gaan met de egel in Nederland. Een goede reden om de egel in het zonnetje te zetten en kinderen te leren over hun bestaan, voedsel en leefgewoontes. Hallo Egel is in samenwerking met Egelwerkgroep Nederland uitgebracht.

Hallo Egel!

door: Jane McGuinness

illustr: Jane McGuinness

uitg.: KNNV Uitgeverij

prijs: 14,95

aantal pagina's: 26

ISBN: 9789050117173

Vanaf 2 jaar

Meer lezen en het inkijkexemplaar bekijken?

Bekijk hem hier!

Babyegels

Hallo Egel gaat over een egel met vijf kleine baby's. De babyegels worden blind en doof geboren. Ze drinken de eerste weken melk bij moeder en liggen warm bij elkaar in het nest. Als de jonge egels groter worden, helpt de moederegel ze om zelf te zoeken naar voedsel. Zo worden de kleine egels steeds zelfstandiger. De illustraties nodigen je uit om de wereld te bekijken door de ogen van een jonge egel. Er is overal gevaar onderweg door auto's of grote dassen. En wist je dat je de egel zelf ook een handje kunt helpen? Egels zijn gek op kleine huisjes in de tuin met een bakje kattenvoer.

Egel, het nachtdier

Aan de hand van prachtige tekeningen zie je hoe een egel leeft en zijn dag en nacht indeelt. De egels worden wakker als de kindjes liggen te slapen! Ze kunnen soms wel kilometers lopen op zoek naar voedsel. En wat eet de egel dan eigenlijk allemaal? Slakken, pissebedden, vliegen, vlinders, mieren, rupsen - en nog veel meer. 

Egel en de seizoenen

Dit prentenboek heeft naast veel informatie over het leven van de egel nog een waardevolle toevoeging: de verhaallijn neemt je mee langs de seizoenen die we kennen. Egels eten hun buikje rond in de lente en de zomer tot in de herfst. Aan het eind van de herfst begint de egel met de bouw van zijn winterslaapplaats. Zodra het winter wordt, is er geen voedsel meer te vinden en kruipt hij zijn warme bed in. En daar slaapt hij de hele winter. Tot in de lente, jonge egel!

Hallo Egel is een leuk boek om kinderen op jonge leeftijd meer te leren over hoe dieren leven, terwijl ze hun ogen uitkijken. Maar ook voor degene die het boek voorleest heeft het boek nog veel leuke egelweetjes en kun je genieten van de prachtige illustraties. Het verhaal is geschreven voor kinderen van 2 - 6 jaar.