12 juni 2015 door Jacqueline Eckhardt

Het zwarte konijn (4+)

Kleuter-thriller die je voorleest met samengeknepen billen.

Het zwarte konijn
tekst en ill.: Philippa Leathers
uitg.: Lemniscaat, 2015
ISBN: 978-90-477-0601-4
omvang: 40 pagina's
prijs: € 11,95
Online bestellen

Het zwarte konijn is een onverwacht spannend prentenboek met een prachtige ontknoping. Het boek begint overigens ook verrassend. Want het zwarte konijn is gewoon wit. En dat blijft hij ook gedurende het hele verhaal. Maar...

Als het witte konijn op een ochtend wakker wordt, merkt hij dat hij niet alleen is. Hoewel de zon schijnt en het heerlijk weer is, wordt het konijn een beetje bang. Hij voelt dat hij achtervolgd wordt. En dan ziet hij een groot zwart konijn. Waar hij ook gaat of staat, het zwarte konijn gaat mee. Het witte konijn zet het op een rennen, en vlucht een donker bos in. Maar net als hij lekker een worteltje wegknaagt, wacht hem een nieuw gevaar.

En daar wordt het pas écht spannend. Het witte konijn is ernstig in gevaar, en als lezer sla je – ik meen het – met samengeknepen billen de bladzijden om. ("Het zal toch niet...") Maar de redding is nabij. Die ligt weliswaar voor de hand, maar is zó ontwapenend dat hij toch indruk maakt. Hand in hand weghuppelen krijgt hier een ijzersterke nieuwe betekenis.