Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!

20 mei 2016 door Jacqueline Eckhardt

Pien en de spoken (7+)

Luchtig boekje over een moeder die worstelt met depressies.

Pien en de spoken
door: Myrthe van der Meer
uitg.: Van Goor, 2016
ISBN: 978-90-0034-849-7
omvang: 72 pagina's
prijs: € 13,99
Online bestellen

Pien en de spoken gaat niet over echte spoken, maar over spoken in je hoofd. Bij Pien: over de spoken in haar moeders hoofd. De moeder van Pien is depressief en ligt in bed. Pien begrijpt niet goed waarom, maar ze is er vast van overtuigd dat ze haar moeder beter kan maken.

Pien heeft drie oudere zussen, een lieve vader, en een moeder waar ze dol op is. Met haar moeder beleeft zie iedere dag nieuwe avonturen. Samen lossen ze alle 'problemen' op. Ligt de tuinslag in een verkeerde kronkel? Dan rollen ze hem netjes op. Lekt de dakgoot? Dan repareren ze die. Zien ze beren op de weg? Dan stuurt mama ze het bos in. En na het harde werk rusten ze samen heel hard uit.

Pien is een gelukkig meisje. Maar op een dag kan ze haar moeder nergens vinden. Ze vraagt aan haar zussen, en aan haar vader, waar mama is. Allemaal zeggen ze dat mama in bed ligt, en dat Pien even niet met haar kan spelen. Maar dat gelooft ze niet. Mama heeft altijd overal een oplossing voor, dus Pien ook. Want dat heeft ze zo geleerd. Dé oplossing is er niet meteen, maar Pien bedenkt wel iets wat mama helpt.

Myrthe van der Meer (pseudoniem) schreef eerder de bestsellers Paaz en Up, over haar eigen worsteling met depressies. Pien en de spoken is haar eerste kinderboek, dat ze ook zelf illustreerde. Het is een luchtig boek geworden, waarin vrolijke kinderlogica een mooi tegenwicht biedt aan de somberte van een depressie. De hoofdstukken zijn eigenlijk aparte verhaaltjes, waardoor het boek heel geschikt is om voor te lezen.