9 november 2015 door jacq

Schaap zoekt groen (4+)

Geslaagd prentenboek over verhuizen.

Schaap zoekt groen
tekst: Eef Rombaut
ill.: Emma Thyssen
uitg.: Lannoo, 2015
ISBN: 978-94-014-2953-5
omvang: 32 pagina's
prijs: € 12,99
Online bestellen

Schaap zoekt groen is het tweede prentenboek van een serie over een pienter schaap. Eerst zocht 'schaap' een schoen. Nu zoekt hij groen. Schaap is namelijk verhuisd naar een flat in de stad. En hij mist zijn groene wei.

Op zoek naar groen rent schaap naar de eerste verdieping. Zijn buren – een olifant en een zwerm bijen – kunnen het schaap niet helpen aan groen, maar ze wijzen hem wel op bloemen. Terug in zijn flat zet het schaap mooie bloemen neer, maar het is nog steeds heel grijs. Dus rent hij naar de tweede verdieping. Daar wonen eenden en vissen en zij houden van blauw. Schaap verft zijn muren blauw. Zo doen al zijn buren hem steeds nieuwe ideeën aan de hand, waardoor de flat van schaap minder grijs is. Maar groen is het nog steeds niet. Dan blijken zijn buren een héél toepasselijke verrassing te hebben voor schaap...

Schaap zoekt groen gaat over verhuizen. Over de zoektocht naar een nieuwe plek waar je je thuis kunt voelen. En die plek is vaak veel dichterbij dan je vooraf denkt. Felle kleuren maken de flat van schaap steeds vrolijker. Een heel geslaagd prentenboek.