Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

13 april 2016 door Jacqueline Eckhardt

Virginia Wolf (5+)

Prima prentenboek voor een baaldag.

Virginia Wolf
tekst: Kyo Maclear
ill.: Isabelle Arsenault
uitg.: De Eenhoorn, 2016
ISBN: 978-94-6291-128-4
omvang: 40 pagina's
prijs: € 14,95
Online bestellen

Virginia Wolf is een prentenboek waar je meteen blij van wordt. Prachtig soft-tone geïllustreerd, in pastel, met zachte lijnen en veel wit. De tekst in krijtletters – soms klein, dan weer groot of cursief –beweegt mooi mee met de emoties van de hoofdrolspelers.

Hoe de ik-persoon heet, weten we eigenlijk niet. Maar haar zus heet Virginia, en die wordt op een ochtend wakker in een heel chagrijnige bui. Een wolfse bui, want ze grauwt en snauwt en jaagt iedereen om haar heen weg. De ik-persoon wil haar opvrolijken, maar niets werkt. De kat niet, muziek niet, en gekke-bekken-trekken ook niet. Virginia dondert en bliksemt, en het hele huis bliksemt mee.

Pas na lang smeken meldt Virginia van onder een dikke vracht dekens dat ze zin heeft om weg te vliegen. Naar Bloesembes. Een prachtige, perfecte plek, waar alles beter is. Haar zusje gaat op zoek in boeken en atlassen, maar die plek lijkt niet te bestaan. Vastbesloten om Virginia op te vrolijken, creëert ze dan zelf maar een wondermooie plek. En met succes!

De titel van dit prentenboek is niet zomaar gekozen. Het verhaal is losjes gebaseerd op de relatie van de Britse schrijfster en feministe Virginia Woolf (1882-1941) met haar zus, de schilderes Vanessa Bell. Virginia Woolf leed aan stemmingswisselingen en pleegde zelfmoord toen ze 59 jaar oud was.

Zó erg is het allemaal niet, in dit boek. Maar wel een prima prentenboek voor een eventuele baaldag.