Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

30 januari 2017 door Jacqueline Eckhardt

Vrolijke vogels (4+)

Prachtig prentenboek waarin vogels het verhaal vertellen.

Vrolijke vogels
door: Lucy Cousins
uitg.: Leopold, 2017
ISBN: 978-90-258-7132-1
omvang: 32 pagina's
prijs: € 14,99
Online bestellen

Vrolijke Vogels is het nieuwste prentenboek van Lucy Cousins, bekend van haar Muis-boeken. Ze stapt hiermee over van muis op vogel, maar ook Vrolijke Vogels is een prentenboek over dieren. Getekend in primaire, felle kleuren. Want Cousins vindt dat dat jonge kinderen stimuleert.

Al meteen bij het openen van het boek begint de speurtocht. Op een mosgroene achtergrond vliegen bijna 40 verschillende vogels rond en het is leuk om ze, samen met je kleuter, te benoemen. Er zijn uilen, spechten, papegaaien, ijsvogeltjes, zwanen, pauwen en kippen.

Wie doorbladert, stuit op een spannende vraag. "Zou je voor één dag een vrolijke vogel willen zijn?" vraagt Cousins aan haar lezertjes. En daarna laat ze op vele kleurrijke pagina's zien wat dat dan inhoudt. Als de zon opkomt, kraait de haan. Dan slaan de mezen hun vleugels uit, springt de kwartel in het rond, en tikt de specht zijn hol in een boomstam. De zwanen gaan zwemmen, de spreeuwen zwieren, en de struisvogels trekken een sprintje. Alle vogels zijn de hele dag druk. Totdat de avond valt en de uil de dag wegknipoogt: "Snaveltjes dicht en oogjes toe."

Daarmee is het kringetje rond en zien kleuters niet alleen veel mooie dieren voorbij komen, maar ook de volgorde van een gewone dag: wakker worden, opstaan, rennen, springen, vliegen, eten en slapen. Op de laatste pagina's zien we nogmaals alle vogels, maar nu in diepe slaap.

Sterke prenten in een vrolijk boek waarin de vogels het verhaal vertellen.