Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

4 september 2013 door Debbie Spelt

07. Mermaid 3D - ruimtelijke zee-taferelen bouwen (3+)

Debbie Spelt is speelgoed-specialist. Voor haar webshop test ze dagelijks nieuw speelgoed. Wat deugt wel en wat deugt niet? Lees hier haar bevindingen.

In deze aflevering test Debbie 'Mermaid 3D Create a Scene'. Een soort 3D-puzzelen voor kleine meisjes. Dochter Lynn (4 jaar) vindt het geweldig.

Deze week kreeg ik Mermaid 3D Create a Scene ter beoordeling. Met het volgende berichtje: "Hoi Debbie, dit lijkt me echt leuk voor TrendySpeelgoed.nl maar dat moet jij natuurlijk zelf beslissen. Test dit eens samen met je dochtertje Lynn en laat me weten wat jullie ervan vonden. Groetjes, Rianne."

Nou, dát liet Lynn zich geen twee keer zeggen! Ze is pas 3 jaar oud, maar ze vindt mama's werk wel heel interessant. En zodra er dozen met speelgoed binnenkomen, kan ze daar moeilijk vanaf blijven. Dus is ze extra blij dat er deze keer iets bij zit waar ze meteen het folie vanaf mag halen.

Het lijkt een soort puzzel, maar dan in 3D. Door de inkepingen kun je de stukjes in elkaar schuiven, zodat er een ruimtelijk resultaat ontstaat. Je kunt er horizontaal en verticaal mee bouwen.

Lynn heeft meteen door wat de bedoeling is. Met haar 4 jaar is ze de perfecte test-medewerkster want op de verpakking staat dat het geschikt is voor kinderen vanaf 3 jaar. Ook zou het haar "creativiteit, onderzoeksinstinct, probleem-oplossend vermogen, denkwijze en communicatie-skills verbeteren..." Ahum. Ik hoop dat ze het ook gewoon leuk vindt.

Ze vindt het leuk. Na één blik op het meisje op de verpakking, die een voorbeeld laat zien, gaat ze vol enthousiasme aan de slag. Dat de krab boven op het zandkasteel een plekje krijgt en de palmboom midden in de zee komt, mag de pret niet drukken. En echt voorzichtig gaat het er ook niet aan toe, maar gelukkig kunnen de stevige kartonnen onderdelen heel wat verduren en blijft alles gewoon heel.

Na een kwartiertje verdwijnt de hele set mee in haar speeltent en hoor ik haar tevreden allerlei zelfverzonnen liedjes murmelen terwijl de zeemeermin in het kasteel gaat wonen, de krab naast de pop in de wieg komt liggen, en de vissen op het strand belanden. Leuk dat ze zich zo kan vermaken!

Conclusie: Mermaid 3D Create a Scene krijgt van mij een goede 8. Je kunt er leuk mee spelen, het materiaal ziet er mooi uit, en de bewaarbox is lekker stevig. Deze set neem ik op in ons assortiment. Er zijn trouwens ook '3D Create a Scene'-sets voor jongens, bijvoorbeeld met race-auto's.