Home » Columns » 11 speelzand voor binnen

11. Speelzand voor binnen

Door:

Debbie Spelt

Debbie Spelt is speelgoed-specialist. Voor haar webshop test ze dagelijks nieuw speelgoed. Wat deugt wel en wat deugt niet? Lees hier haar bevindingen.

In deze aflevering bespreekt Debbie Kinetic Sand. Wat is dát nu weer? 'Kinetisch' is 'bewegend'. Inderdaad beweegt het een beetje na, als je je handen erin hebt gezet...

De meeste kinderen vinden het superleuk om in de zandbak te spelen, al zijn wij ouders daar lang niet altijd even blij mee. Telkens ben ik weer te laat, en trekt mijn dochter Lynn (4 jaar) haar schoenen uit in de woonkamer, met als gevolg een flinke berg zand op mijn net gestofzuigde parket. Even later gaat ze naar de WC, en laat ze een spoor van zand na, dat uit haar broekzakken valt. Dan is mijn frustratie compleet.

Waarom ik dan toch overweeg om een product dat gemaakt is van zand, op te nemen in het assortiment van mijn webshop? Dat zal ik uitleggen.

Niet zo poederig als gewoon speelzand

Kinetic Sand bestaat voor 98% uit gewoon zand, en voor 2% uit 'geheime ingrediënten' die de structuur luchtig, zacht en stevig maken. Je kunt er prima vormpjes mee maken, of er gewoon mee spelen. Omdat het niet zo poederig is als gewoon speelzand, kun je het gemakkelijk plakken en opvegen. Als je er water aan toevoegt, valt het weer uit elkaar.

Ik vind het echt een ideaal product voor binnenshuis. En omdat die 2% toevoegingen niet giftig zijn, hoef je niet bang te zijn als je kind een hap neemt.

Gebruikerstest

Voor mijn webshop Trendyspeelgoed.nl werken we met een 'Sneaky Preview Panel'. Dat zijn klanten die het leuk vinden om nieuw speelgoed te testen voordat wij het opnemen in ons assortiment. Dit keer hebben we Kinetic Sand aan hen voorgelegd, en de resultaten waren heel positief. Ook kinderen die normaal niet met zand willen spelen, vonden het eindeloos leuk.

Bij een orthopedagogisch dagcentrum in Eindhoven hebben we Kinetic Sand laten testen bij kinderen met een ontwikkelingsachterstand of een verstandelijke beperking. Onder deskundige begeleiding konden deze kinderen kennismaken met dit product en ze vonden het geweldig. Veel kinderen kwamen ermee tot rust, en kwamen meer tot zichzelf. Prachtig!

Pakkende vertaling

Nu nog een pakkende vertaling voor dit product. Want 'kinetisch zand' dekt niet helemaal de lading.

Iemand een goed idee? Mail het me maar (naar speelgoed@ouders.nl).

Debbie Spelt

is speelgoed-freak, en moeder van twee dochters. In 2004 startte ze de webwinkel Trendyspeelgoed.nl.

Naschrift: 

Kathelijne Schelfhout mailde ons dat die 2% 'geheime ingrediënten' helemaal niet zo geheim zijn: "Het lijkt me hetzelfde als het Toverzand dat wij op school hebben. Alleen geen 2% geheim, maar 2% gemalen mosselschelpen."

Waarop onze Speelgoedvrouw terug-mailde dat het Kinetic Sand tóch iets anders is. En veel goedkoper. In ieder geval goedkoper dan 'Living Sands', wat weer sterk op het Toverzand van Kathelijne Schelfhout lijkt (qua gemalen mosselen).

Redactie Ouders Online

Reacties

Geweldig spul, ook voor

Geweldig spul, ook voor gehandicapte kinderen! Mijn dochter (spastisch) kan er veel beter mee spelen dan met 'gewoon' zand.

Er zijn verschillende merken

Er zijn verschillende merken van dit soort zand op de markt. Kinetic sand is de goedkoopste versie, lijkt wat meer op zand. Living Sands is wat duurder, wat witter en qua gevoel wat zachter. Beide merken gaan wij aanbieden zodat iedereen zelf de gewenste keuze kan maken!

Leuk! Ik heb het direct

Leuk! Ik heb het direct doorgegeven aan de intern begeleider die op mijn school voor gehandicapte kinderen materialen inkoopt.

Lees verder

Alle columns in de serie De Speelgoedvrouw