Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!

25 november 2013 door Debbie Spelt

12. Trendy favorieten van de Sint

Debbie Spelt is speelgoed-specialist. Voor haar webshop test ze dagelijks nieuw speelgoed. Wat deugt wel en wat deugt niet? Lees hier haar bevindingen.

In deze aflevering: Debbies favoriete Sinterklaas-cadeaus.

Ook dit jaar adviseer ik de Sint weer over het nieuwste speelgoed. Ik heb een top-5 samengesteld met zeer uiteenlopende artikelen, zodat er voor elk soort kind wel iets leuks bij zit. De redactie van Ouders Online vroeg mij om de top-5 van best verkochte artikelen, maar ik geef de voorkeur aan mijn persoonlijke top-5. Want botweg het spreadsheet van de zaak kopiëren is mijn eer te na!

1. Twee maal binnenspeelzand: Kinetic Sand en LivingSands (3+)

Binnenspeelzand is zand waarmee kinderen kunnen spelen, kneden en kleien, zonder dat het uitdroogt. Er hoeft geen water toegevoegd te worden. Het voelt heel vreemd aan en het lijkt een beetje te leven, al is dat natuurlijk een illusie.

Ik heb twee soorten in mijn assortiment:

  • Kinetic Sand - is wat vriendelijker voor de portemonnee
  • LivingSands toverzand - is wat beter voor het milieu

Ik heb beide soorten uitvoerig getest en werkelijk geen enkel kind dat het niet leuk vond. Wat vrij uniek is. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten sets. Kinetic Sand vanaf € 13,95 en LivingSands toverzand vanaf € 24,95.

Meer informatie en bestellen:
Kinetic Sand
LivingSands toverzand

2. Bal-terugkaatser: Crazy Catch (4+)

Dit rebound-systeem is een geweldig cadeau voor actieve buitenkinderen die graag met een bal spelen. De Crazy Catch kaatst zowel grote als kleine ballen op verwachte én onverwachte manieren terug. Heel geschikt dus voor keepers die hun reflexen willen oefenen, en voor iedereen die zijn techniek en reactiesnelheid wil verbeteren. Verkrijgbaar in diverse formaten en uitvoeringen. Prijzen vanaf € 89,00.

Meer informatie en bestellen:
Crazy Catch

3. Constructiespeelgoed: Georello Toolbox (4+)

De Georello Toolbox is een set kleurrijk constructiespeelgoed, vooral geschikt voor kinderen in de onderbouw van de basisschool. Je kunt er zowel in 2D als in 3D mee bouwen. Het aller-leukste is dat alles kan bewegen, door tandwielen met elkaar of via kettingen te verbinden. Van het gerenommeerde merk Quercetti dat bekend is geworden door zijn knikkerbanen. De toolbox kost € 39,95.

Meer informatie en bestellen:
Georello Toolbox

4. Knutselen met zeep: Soap art (5+)

Met deze complete knutselsets kunnen kinderen vanaf 5 jaar (onder begeleiding van een ouder kind of een volwassene) de mooiste zeepjes maken. Vanaf een jaar of 7 kunnen ze het zelf. Zeep smelten, kleuren, laten geuren, en in een malletje gieten. Diverse malletjes worden bijgeleverd. Verkrijgbaar in verschillende thema's, die zowel jongens als meisjes (en meisjes-achtige jongens, en jongens-achtige meisjes) zullen aanspreken. Leuk voor kinderfeestjes, maar ook leuk om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met het mengen van kleuren en geuren. Verkrijgbaar voor € 9,95.

Meer informatie en bestellen:
Soap art

5. Gamen met een bal: Sphero Robot ball (4+)

Voor kinderen die alleen maar interesse hebben in spelen met een schermpje, is deze leerzame gadget erg geschikt. Ondertussen meer dan 25 gratis en betaalde apps te downloaden waarmee je deze robot ball kunt gebruiken om mee te tekenen, te stunten, en te spelen, zowel in de echte wereld als in de game-wereld. Werkt met elke smartphone die bluetooth ondersteunt. Verkrijgbaar vanaf € 99,00

Meer informatie en bestellen:
Sphero Robot ball