Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

20 april 2015 door Debbie Spelt

22. Blu Track racebaan

Debbie Spelt is speelgoed-specialist. Voor haar webshop test ze dagelijks nieuw speelgoed. Wat deugt wel en wat deugt niet? Lees hier haar bevindingen.

In deze aflevering: een racebaan die nu eens niet frustrerend is.

Tot nu toe vond ik racebanen vaak frustrerend. Vanwege de kunststof baanstukken waar je hogere racebaankunde voor gestudeerd moet hebben om ze te laten passen. Of de houten banen die er prachtig uitzien in de doos, maar uiteindelijk heel saai zijn. En de rondslingerende onderdelen waar je alsmaar over struikelt. Maar Blu Track is andere koek.

"Is dit een racebaan?!"

Mijn eerste reactie was: "Is dit een racebaan?!" Ik haalde een opgerold stuk kunststof uit de doos, en bekeek het met de verwondering van een racebaan-leek. "Hey mam, dat is tof!" riep dochter Lynn. "Kijk, er zit een zuignap aan!" Zij had het eerder door dan ik. Ze plakte de zuignap op het erker-raam, rolde de baan uit, en klaar.

De baan was meteen klaar voor gebruik, en in no-time vlogen er autootjes vanaf. Waarvan mijn dochter er al genoeg in de kast had liggen, zoals haar oude HotWheels (schaal 1 op 50, de meest gebruikte maat voor kleine autootjes).

Inventiviteit en speelplezier

De helling bleek te steil, maar een keukenstoel bood uitkomst, en maakte er meteen een gave springschans van. De rest van de baan werd uitgerold, met een looping via de tas van mijn oudste dochter, en ik ben lekker aan de koffie gegaan. Om van een afstandje de inventiviteit en het speelplezier te bewonderen.

Helemaal leuk werd het toen vriendje Nick erbij kwam. Die was verbaasd over de baan, én enthousiast, toen bleek dat je met twee auto's een hele competitie op kunt zetten.

Daarna kwam voor mij het leukste. Toen ze eindelijk uitgespeeld waren, haalde ik de zuignap los, en rolde ik de baan op. Hup, terug in de doos. Zo eenvoudig was het.

Racebaan van de eeuw

De Blu Track is ondertussen ook al mee naar buiten geweest, naar het speelpleintje voor het huis. En al menig keer uitgeleend (onder strikt toezicht van Lynn, met een maximale uitleenperiode van twee dagen). Ik denk dat ik hem ook maar eens onder de aandacht van speelotheken ga brengen, deze racebaan van de eeuw. Waarom heb ik dit zélf nooit bedacht of uitgevonden!?


 

Blu Track
Oprolbare racebaan van zachte kunststof
Starters pack: ruim 6 meter baan met zuignap-bevestiging
Geschikt voor: standaard-autootjes (schaal 1:50, zoals HotWheels)
Prijs: € 39,95
Aanbevolen leeftijd: 5+
Meer informatie en bestellen