Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!

17 augustus 2002 door Henk Boeke

Haperende hardware

Ondanks een aantal recente reparaties begint onze hardware steeds meer kuren te vertonen. Zo gaat dat nu eenmaal met apparaten. Maar hoe komen we aan het geld om daar wat aan te doen?

Vlak voordat de redactie op vakantie ging, begin juli, begon het gedonder. Met Forum-gebruikers die opeens geen lange berichten meer konden posten. En Forum-gebruikers die opeens niet meer konden inloggen. Maar ach, wat maakt het uit, dachten we. We hebben een goede achterwacht, en een mobieltje, en een stel kanjers van systeembeheerders, dus wat kan ons gebeuren. Op naar Frankrijk.

Op zich was dat geen verkeerde gedachte. Mobiel bellend vanuit onze tent hoorden we wat er mis was en met een paar vervalste handtekeningen konden ze wel wat regelen, daar in Nederland. Iets met een DNS-server en een MX-record, en alles was weer okee. Zogenaamd.

Na onze thuiskomst, eind juli, begonnen de problemen zich op te stapelen. Die lange berichten konden nog steeds niet geplaats worden, het aantal mensen dat niet kon inloggen op het Forum nam toe, in bepaalde threads konden helemaal geen berichten meer worden gepost, en onze Forum-beheerders kregen steeds meer moeite met beheren.

Inmiddels is het half augustus, en nu blijkt dat onze hardware zo rot is als een mispel. Het vervangen van één harde schijf maakte de problemen alleen maar erger, en de software moet ook hoognodig ge-upgrade worden, begrepen we.

Kortom: dat gaat allemaal weer handen vol geld kosten. Geld dat we niet hebben, vanwege de stagnerende advertentie-inkomsten. Vandaar dat we u hierbij nogmaals met klem vragen om donateur te worden van de stichting Vrienden van Ouders Online. Op dit moment hebben we nog maar 500 donateurs. Dat moet toch beter kunnen, zou je denken, met meer dan 100.000 bezoekers per maand...

En terwijl u uw checkboek trekt, gaan wij de hardware (laten) repareren. Onze excuses voor het ongemak. Zie verder: de oproep waarin wordt uitgelegd hoe het zit met die donateurs-actie.