Home » Forum » Grote bal en ballonnen

Grote bal en ballonnen

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Ans
Grote bal en ballonnen

Voor mijn zoon's verjaardag heb ik de gymzaal 2 uur afgehuurd. Hij wordt 8 en dat zijn de genodigden, jongens en meisjes, ook.

Ik heb een hele grote bal, zo'n fitnessball en 4 hele grote ballonnen, ze worden zo groot als de fitnessbal. Deze wil ik graag gebruiken bij een spel maar wat voor spel? De jongens hebben de grote ballonnen zo kapot als ze ze mogen pakken. Kost mij overigens uren om ze op te blazen moet met de mond omdat het ventiel zo wijd is.

Heeft iemand een idee voor een spel?

Vera*
Tip opblazen

Ken je niemand met een pomp voor het opblazen van luchtbedden of zwembadjes? Die pompen zullen wel in het 'gat' van de ballonnen passen. Een andere mogelijkheid is om bij de fietsenwinkel een verloopnippeltje voor een Frans (racefiets) ventiel te kopen. Dit nippeltje past in de klem van een gewone fietspomp en zo kun je gemakkelijk ballonnen oppompen/-blazen.

madelief
Allerlei

Wat leuk is is een groot laken, allemaal vasthouden en bal erop laten rollen, mag er niet afvallen! Je kunt ook een gat in het midden knippen en daar juist wel of niet door heen laten vallen. Lijn ophangen met kranten en met ballen de kranten eraf laten gooien. Gewoon een soort estafette met die bal, bowlen en dan pilonnen of kegels om laten vallen. Met een gewone bal flessen voetbal of trefbal. Kortom er is echt zoveel te doen in een gymzaal! Wel twee uurtjes hard werken denk k maar wel leuk! Succes.

Polly Shearman
Fred ijspret

heeft niks met de ballonnen te maken maar het is een spel wat je absoluut moet spelen als je in een gymzaal bent
Leg die grote mat, die hele dikke.. met de gladde kant op de grond, neem een aanloop en spring erop.. het liefst op je buik, zo schuift de mat door de luchtdruk een stukje op, eraf.. aanloop en nog een keer...en zo tot de overkant van de zaal.. welk groepje het eerst is, heeft gewonnen..
met 2 matten naast elkaar helemaal leuk, en als er maar 1 mat is dan tijd opnemen..

Ans
Bedankt

Bedankt voor de leuke tips. Ook de praktische tip van opblazen met zo'n pomp die vast ergens in huis moet liggen. Ik wilde alles eigenhandig met de mond gaan doen.
Misschien heeft iemand anders er ook wat aan: ik vond een leuke site met spellen
www.jeugdwerknet.be/spelen/spel/ballonspelen

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.