Home » Forum » Meer plezier zonder vuurwerk

Meer plezier zonder vuurwerk

66 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
esje69
Genista,

Met "wij nederlanders", moet ik me misschien beperken tot de mensen waar ik mee omga. Mijn man noemt me een fatsoensrakker (in?), drink niet als ik moet rijden ( nee ook niet 1 wijntje), rijd wel eens iets te hard....
In mijn omgeving ook keurige huisgezinnen, type zaterdag autowassen en kinderen naar de sport rijden, zondagsrust, normen en waarden.
MAAR, rond oud en nieuw zijn ineens deze brave burgers van ...los. Lucifers die het hele jaar angstvallig opgeruimd worden, mogen nu zonder toezicht met de kinderen naar buiten......

Deze kinderen zijn de probleemgevallen van de toekomst.
Aanpakken die hap!, ja, daag......., waar ik woon, de dichtsbijzijnde politiepost op 20 min., 1 wagen in de late uurtjes voor vele gemeenten.
Controle uitoefenen op de regels is niet mogelijk, dan maar anders.
Er loopt ook een petitie pro vuurwerk hoor!, we leven in een democratie.
( al is het, net als bij betaald voetbal, de kleine groep die het verpest voor de rest en daar ageren we wel met velen tegen).
esje

branca2
Ik kan die pro vuurwerk niet vinden

anders had ik die meteen getekend wat een onzin tegen vuurwerk iedereen moet gewoon zijn kop gebruiken tijdens het afsteken en dan komt het allemaal goed.

Hoe willen ze dat dan doen op 1 plek vuurwerk afsteken door een bedrijf ofzo gezellig moet iedereen zijn eigen huis uit.Niemand kan aan de champagne wij wonen buiten af moeten minstens 20 min rijden willen we bij een groter dorp komen nou leuke oud en nieuw wordt dat dan zeg. nee lijkt me echt niks !

Hilde
Geen nederlander

Ik heb oudejaarsavond in Nederland gevierd dit jaar en heb me toch wel af en toe verbaasd: zoveel vuurwerk, en dan niet alleen om middernacht. Na een tijdje vond ik het toch wel tegensteken. Al dat vuurwerk wordt bij ons in Vlaanderen dus niet gedaan, en zeker niet in de steden. Wel wordt er bij bepaalde feestelijkheden door de gemeente een heel groot vuurwerk afgestoken (vb op de nationale feestdag, en in de Gentse Feeste bijna elke dag op een andere locatie).
En dan de oliebollen...hein? Hier enkel op de kermis.
Ik vond het ook grappig hoe men in Nederland elkaar een "fijne uitgang" wenst.
Zo zie je maar meer dat elk land of streek zijn eigen gewoontes heeft.

Genista
Fijne uitgang :-)

Hilde, bedoel je een "voorspoedig uiteinde?" Want van enige uitgang heb ik nog geen wens ontvangen ;-)
Een aantal jaren geleden heeft een reclamespot hier nog eens leuk op gezinspeeld, door een man die altijd probeerde de verzekering te tillen, "en u een spoedig uiteinde" te laten zeggen tegen de verzekeringsman.

Hilde
Oeps

ja, natuurlijk, het moest "fijn uiteinde" zijn ipv "uitgang".
Maar ik blijf het grappig vinden...

Pagina's

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.