Huis, Tuin en Keuken
merel
20-09-2012 om 17:22
Aangebakken rijst bodem pan verwijderen
Titel zegt het al, hoe verwijder ik aangebakken rijst van de bodem van een pan? Heb het eerst een nacht laten weken, er zitten nu alleen nog zwarte streepjes/bultjes in de pan. Daarna laten koken, een beetje water met een blokje zeep van de vaatwasser erin. Geen succes. Vervolgens met groene zeep, geen succes. Daarna maar even in de vaatwasmachine, die moest nog draaien en hij kwam er hetzelfde uit als hij erin ging. Iemand nog tips?
Merel
27-09-2012 om 18:42
Vivo
Vivo, de pan is al schoon, maar ik had er wel even over gedacht hoor, alleen de bodem van de pan was niet zo groot en dat leek me nogal onhandig schuren op zo'n klein oppervlak met een schuurpapiertje (hoe hou je dat goed vast bijv.) Zo'n 'gebreid' ijzersponsje hield wel prettig vast in ieder geval.
vivo
30-09-2012 om 04:55
Je neemt gewoon een heel ....
....klein stukje gescheurd schuurpapier, en je werkt met een aantal vingers en een beetje water en zeep. Doordat je niet zoveel druk hoeft te zetten is het toch handig. Ik heb trouwens wel roestvrij stalen pannen....ik doe ook wel eens de buitenkant van de pan ermee, als er wat vast aangekoekte oliespatjes op de bodem of zijkant zitten. Ik krijg alles er met gemak af.
merel
01-10-2012 om 15:38
Vivo
Dank je, ik hou 't wel in gedachten, want ik heb inderdaad ook wel vieze randjes en buitenkanten die niet schoon te krijgen zijn met een schuursponsje. Even wat fijn schuurpapier halen (ik heb alleen grof hier nog liggen)