Home » Forum » Mijn man rijdt al jaren zonder geldig rijbewijs

Mijn man rijdt al jaren zonder geldig rijbewijs!

111 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Anoniem
Mijn man rijdt al jaren zonder geldig rijbewijs!

Dat was even een schok; ik ging een dagje uit met mijn man, richting Duitland. Worden we net over de grens op de terugweg aangehouden door de politie. Ik maakte me geen zorgen ,vast gewoon controle.. Blijkt dat mijn mans rijbewijs al 4 jaar ongeldig is! En dat wist hij wel, en ik niet! Hij had een straf in verband met rijden en alchohol, 6 jaar geleden. Moest hij elke jaar opnieuw medisch gekeurd en getest op alcoholgebruik. Dat heeft hij dus 1 x gedaan en kwam niet door de test, en werd het rijbewijs dus niet verlengd, blijkt nu. Toen heeft hij gedacht, bekijk het maar, ik heb mijn auto nodig (voor zijn werk oa.) en is gewoon blijven rijden.. En ik wist daar dus niets van! Dus de auto moest blijven staan op het buro en hij kreeg een boete. Mag dus niet rijden totdat alles opgelost is, dus hij opnieuw 'goed gekeurd' wordt. En wat doet hij? Hij heeft de volgende dag gewoon de auto opgehaald en rijd er weer in...Wat ik ook zeg, en er van vindt. Dit slaat totaal nergens op! En gisteravond kwam hij om 20 uur met de auto thuis en had ook wat gedronken.. Wat moet je met zo'n vent? Ik ben gewoon perplex, heb er geen woorden voor. Hij is nu dus ook niet meer verzekerd, zonder rijbewijs. Dus als er iets gebeurd, ben je de pineut. Wat een ongelooflijk onverantwoordelijk gedrag. En hij is bijna 50 jaar!
Ik zie het helemaal niet meer zitten, kan geen respect meer opbrengen. Wat een l*l is het enige wat ik nog kan denken. En we hebben nog 2 kinderen thuis ook.
Wat ga ik doen? Hij maakt er een zooitje van. Ik heb er slapeloze nachten van. Direkt maar uit elkaar gaan?

+ Brunette +
Buigen of barsten

Klopt het dat hij een alcoholprobleem heeft? Als hij niet door de keuringen komt, vind ik dat wel dubieus. Meteen maar uit elkaar gaan vind ik een te drastisch advies als de relatie verder wel goed is, dus in tegenstelling tot het draadje hierboven, denk ik dat je het in eerste instantie moet zoeken in lijmen: veel praten en/of therapie, zijn werksituatie bekijken, stappen nemen, misschien tijdelijk zelf meer gaan werken want ik gok dat dit verhaal een reden kan zijn voor ontslag.

Hoewel hij natuurlijk onverantwoord bezig was, begrijp ik ergens zijn motieven wel, hij was vermoedelijk kostwinner, veel mannen ontlenen daar hun eigenwaarde aan, en wilde niet bekennen dat er problemen waren. Maar het is leven op een vulkaan, want zoals je zelf zegt: één duur ongeluk en je leven ligt aan duigen. Stel dat hij iemand een rolstoel in had gereden, wat niet helemaal denkbeeldig is gezien zijn alcoholgebruik, dan heb je de rest van je leven schulden! Heb je jezelf nooit afgevraagd waarom hij nooit meer over die keuringen begon? Of heeft hij daarover gelogen en gezegd dat hij wel ging? Hoe dan ook, er is een enorme vertrouwensbreuk, in de orde van grootte van vreemdgaan.

Werk jij ook? Hoeveel van het inkomen breng je binnen? Wat doet hij en heeft hij een kans om een redelijke baan te vinden waarbij hij geen auto hoeft te rijden?

As
Indekken

Als er iets gebeurt zal het niet mals zijn ! Zijn jullie eigendommen gemeenschappelijk ? zoja, dan moet je echt zien dat dat op afzonderlijke naam komt vast te staan (ik weet niet hoe dat in Nl zit, maar in Belgie moet je dan zorgen dat je niet meer getrouwd bent onder gemeenschap van goederen maar de goederen gescheiden ieder op z'n eigen naam. Als je dat niet doet en hij krijgt een ongeval zal de verzekering NIET tussenkomen en mogen ze ook jouw goederen/ eigendommen in beslag nemen !
Ik heb dat hier ook moeten doen, mijn dingen door de notaris op mijn naam laten noteren zodat ze niet aan mijn spullen kunnen als hij ergens bij betrokken geraakt !
Mogelijk is hij een verborgen drinker welke daar niets aan wilt veranderen ?

Ann Mieno
Is het heel raar

Als ik eigenlijk een melding (aangifte) bij het politiebureau wil adviseren...? Ik snap dat het je man is, maar met drank achter het stuur vind ik echt heel kwalijk. Zeker als iemand niet leert van zijn of haar fouten.

kersenboom
Hier ook

het advies om aangifte bij de politie te doen. Naar mijn weten ben je strafbaar om zonder geldig rijbewijs en onverzekerd de weg op te gaan. Ik snap sowieso niet dat ze zijn auto niet gewoon in beslag hebben genomen.

Gewoon naar de politie gaan met je verhaal en laat hun maar handelen.
Je moet er toch niet aan denken dat hij op een moment met een slok op achter het stuur een jong gezin dood rijdt of voor het leven gehandicapt.
Als je niets doet dan kun je daarop wachten natuurlijk en wat heb je dan te zeggen tegen de nabestaanden? Dat je het al die tijd geweten hebt en maar niet hebt ingegrepen omdat…..?
Het is voor zijn eigen veiligheid, maar zeker ook voor de veiligheid van andere weggebruikers. He feit dat jij onwetend over deze feiten naast hem in de auto hebt gezeten….hij heeft jou ook onbedoeld in gevaar gebracht.

As
Niet mee eens

Ik ben er niet mee eens dat jij zou moeten gaan klikken bij de politie, de politie weet dat en het is aan hen dat verder op te volgen !!
wat jij voor jou gezin moet doen als hij zichzelf niet in orde brengt is jullie veilig stellen door bvb de woning en inboedel of toch minstens je eigen spullen veilig stellen door het zuiver ondertekend op jouw naam te krijgen (hier hoort dat bij de notaris te gebeuren, kostte mij 1000 euro)
hij moet daarin dus ook toegevingen doen, mijn man begreep dat hij dat alles wel best veilig op mijn naam kon laten zetten, en heeft daarin toegegeven, hij weet ook dat hij anders het risico loopt ons allen in de kou te zetten, dat anders alles ons kan afgenomen worden,
Wat heb je nou aan dat te gaan klikken bij de politie ? zorg beter voor jouw veiligheid, ook op materieel vlak naar je kinderen toe !

Sancy
'klikken' en veiligheid

As schrijft: "Ik ben er niet mee eens dat jij zou moeten gaan klikken bij de politie, de politie weet dat en het is aan hen dat verder op te volgen !! "
De politie heeft zo haar prioriteiten. Die hoeven niet dezelfde te zijn als t.o.'s prioriteiten. Als zij een andere afweging hierin maakt (wél wil dat het rijverbod gecontroleerd en gehandhaafd wordt) dan mag ze inderdaad melding doen. Prioriteiten op papier zijn geduldig, input van de maatschappij onontbeerlijk.
Als het om veiligheid gaat, en helemaal als er alcohol in het spel is, is trouwens het eerste advies: Stap niet meer bij hem in de auto. Hoe dan ook, watje ook zult missen,hoe lastig het soms ook is: gewoon *niet* doen.

As
Schuldgevoel

Jullie weten het nu ook, waarom gaan jullie dit niet aangeven wat de politie al weet, jullie zijn immers dan nu even verantwoordelijk als opstartster wat dit aangaat. Als ze nu aan de politie gaat melden wat de politie nog maar pas zelf in handen gehad heeft denk ik niet dat het dat is wat haar vooruit gaat helpen
Ik ben het wel volledig met je eens dat zijzelf niet meer als passagier met hem moet meerijden en dat ze dat anderen (haar kinderen) best ook kan afraden !
en opstertster, zie dat je NU doet wat er gedaan moet zijn als hij in een accident betrokken zou geraken (maar dat heb ik hierboven reeds beschreven)

Tinus_p
Ja

Of zeg dat iig tegen hem, omdat je niet voor de schulden wil opdraaien. Junks kun je maar beperkt helpen -je moet ze confronteren.

Tinus_p
Quote weggevallen

"Direkt maar uit elkaar gaan?"
Dat is dus een serieuze optie. Jij betaalt namelijk mee aan de ongevallen die hij veroorzaakt.

Sancy
Natuurlijk as

"Hallo, politie? Ja, met Sancy, ik wil even melden dat de man van ene "Anoniem" op mijn favoriete forum zonder rijbewijs of verzekering rondrijdt. Zijn naam? Geen idee. Woonplaats? Sorry ook geen idee. Oh, zijn kenteken? Geen idee, sorry!"

Sancy
Verzekering

De RDW controleert via zijn systeem of auto's verzekerd zijn. Dat gebeurt dus niet alleen door politie óp de weg, maar ook via een administratieve controle.
"De RWD controleert volgens eigen zeggen minimaal één keer per jaar of uw auto of ander voertuig is verzekerd. Wordt u gepakt zonder autoverzekering, dan krijgt u een boete van 380 euro. Per jaar kunt u maximaal drie keer zo’n boete krijgen. Bij een volgende overtreding kan de zaak voor de strafrechter komen."
http://blog.verzekeringssite.nl/onverzekerd-rijden-boete/

+ Brunette +
Ann mieno

Zou je het zelf doen, je man aangeven als die iets doet wat niet door de beugel kan? Er is iets voor te zeggen maar aan de andere kant... de wet zegt niet voor niets dat partners bij politie en rechter mogen zwijgen over elkaars handel en wandel.

Kim Groothof
Zero tolerance

Iemand die rijdt met alcohol kan echt niet. No way! Dat zou voor mij een feit zijn om zwaar te overwegen een punt achter de relatie te zetten. A. Rijden alleen met rijbewijs, B. Alcohol - zero tolerance. Als hij betrokken raakt bij een ongeval zijn (zoals al genoemd) de gevolgen niet te overzien. Ik zou niet graag willen dat mijn partner zich zo onverantwoordelijk op zou stellen.
Een aantal jaren geleden werd in het noorden van Friesland een auto aangereden door een dronken automobilist die op de verkeerde weghelft reed. De twee vrouwen in de auto die hij ramde, overleefden de klap niet. Het waren 2 zussen waarvan 1 zwanger. Ouders in één klap hun dochters kwijt, er waren niet meer kinderen in dat gezin. Onlangs een interview met ze gezien, het is nu een jaar of 10 later schat ik, die mensen zijn kapot.
Als je van Giekerk naar Dokkum rijdt, zie je in de berm 2 wat grotere kruisen en één klein kruis staan. Krijg altijd weer de rillingen als ik het zie. Jij leeft met een man die zoiets zou kunnen veroorzaken..!

ishtar
Nodig voor werk?

moet hij voor zijn werk veel rijden? Of werkt hij op verschillende plekken? Is werk bereiken met carpoolen/ov niet haalbaar? Het eerste wat bij mij op zou komen is dat ik zou willen dat hij niet meer rijdt. 50 is niet ideaal om ander werk te zoeken, maar een ongeluk veroorzaken (onverzekerd, en zeker als hij dan ook nog het drinken niet kan laten) wil je ook niet laten gebeuren. Hoe je dat moet bereiken? Geen idee. Uiterste middel is werkgever inlichten. Maar dat betekent dan waarschijnlijk in een klap einde relatie.
Verder zou ik zelf een rijbewijs gaan halen, als je er niet al een hebt. En bij gezamenlijke uitjes zelf gaan rijden. (of niet gaan)

Irene
Vraag

Je schrijft dat de auto op het bureau moest blijven maar dat je man hem de volgende dag opgehaald heeft. Dat snap ik dan niet, kreeg hij hem zonder geldig rijbewijs dan zomaar mee van de politie??
Ik zou als ik jou was de sleutels (ook reserve) innemen en ze niet meer aan je man geven tot hij een geldig rijbewijs heeft.

Belle Époque
Vraag ik me toch af...

Hij drinkt, hij raakte jaren geleden zijn rijbewijs kwijt, faalde voor de eerstvolgende test...

Ik vraag me toch werkelijk af wat deze meneer nog meer voor lijken in de kast heeft liggen...!

Ann Mieno
Brunette, as en anoniem

"Zou je het zelf doen, je man aangeven als die iets doet wat niet door de beugel kan"
Ik denk wel dat ik in staat zou zijn om dat te doen. Ik vind dit niet zo maar een foutje, maar hij brengt iedereen op de weg in gevaar met zijn beschonken rijgedrag. Maar goed, het is "makkelijk" praten voor een buitenstaander.
@As: En klikken omdat je een melding of aangifte zou doen van een overtreding? Helemaal niet mee eens, het mag in mijn ogen wel vaker gedaan worden. Maar ik heb dan misschien ook wel een overdreven rechtvaardigheidsgevoel :-)

@Anoniem, is het niet mogelijk om zijn familie of vrienden in te lichten? Misschien kunnen zij tot hem doordringen?

Isabella
Met verbazing

heb ik het bericht zitten lezen. Hoe kan iemand dit soort dingen zo lang voor zijn echtgenote verborgen houden. Ik snap wel dat dat kan, maar in dit geval is zaken verzwijgen gewoon liegen. Ik weet niet hoe je echtgenoot omgaat met andere zaken maar ik zou hem nooit meer vertrouwen.

Snuggle's
Nou

Wist je ook helemaal niets van die straf dan? Was dat van voordat jullie een relatie krijgen?
Niet alleen het feit dat hij dit allemaal doet, maar ook dat hij dit kennelijk allemaal verborgen houdt zou een bom onder mijn huwelijk leggen.

Snuggle's

Olympia
Al-anon

Even los van het rijbewijs probleem: als je man echt alcoholist is, raad ik je de organisatie al-anon aan. Een praatgroep voor familie (vaak de echtgenotes) van alcoholisten. Het heeft mij echt geholpen. Dan praat je met mensen die weten hoe het leven met een alcoholist is.
Terug naar je probleem. Het beste is om niet meer bij hem in de auto te stappen. En als je moedig genoeg bent, kun je ook naar de politie gaan. Maar ik weet hoe moeilijk beide beslissingen kunnen zijn.

Kaaskopje
Advocaat?

Misschien zou je eens een advocaat kunnen vragen hoe jij buitenschot kunt blijven als je man een ongeluk veroorzaakt zonder rijbewijs te hebben. Het leed lijkt me niet te overzien namelijk. Verder nooit meer bij hem in de auto uiteraard en jullie kind(eren) ook niet.

Kim Groothof
P en anoniem

@P: Ja precies, dat verhaal. Die kruisen langs die verder zo kale weg, dat afschuwelijke verhaal wat maar weer eens bevestigt dat rijden en drinken niet samengaan.
@Anoniem: Ik kan me ook niet voorstellen dat je dát hele verhaal van je partner niet kent. Onderschept hij dan alle post? Hoe gaat het als je een feestje hebt, of ben jij dan altijd de bob Anoniem? Het lijkt me alsof dit het topje van de ijsberg van hele grote problemen is. Inderdaad, wat voor lijken nog meer?

Sancy
Rdw

Lieve hemel, waar zat ik gisteren met mijn gedachten? Ik schreef een stuk over de verzekering van auto's,maar dat gaat in dit geval niet op want de man van t.o. heeft zich(mag ik hopen) wel verzekerd. Die verzekering keert alleen niet uit bij een ongeval omdat hij niet aan de verzekeringsvoorwaarden voldoet.
Nou, gooi het RDW verhaal maar in het bakje off-topic informatie.

kersenboom
Nou anoniem en aan as

Ik heb de link met het bericht over claudia, haar ongeboren kindje en haar zus Nathalie gelezen. De rillingen lopen op mijn rug, echt!!

en As: Ook de link goed gelezen?
Had iemand, een familielid, vriend of wie dan ook maar geklikt bij de Politie. Dan had dit verschrikkelijke drama misschien wel voorkomen kunnen worden! Had diegene die dit wellicht geweten had over de bewuste bestuurder dus maar niet naar de politie moeten gaan? om maar geen klikspaan te zijn?

Ik vind het walgelijk dat je dit 'klikken' noemt! We eens gehoord van burgerplicht? Nee, ingrijpen in onverantwoordelijk gedrag die mogelijk mensenlevens gaat kosten is geen klikken. Dat is je verantwoording nemen!

Enne, anoniem: laat je man de link eens lezen en verzoek hem dan direct hulp te gaan zoeken of dat jij dat anders gaat doen…met of zonder politie. Die man mag gewoon de weg niet meer op!

albana
Nou lekker egoistisch asje!

Zelden zo'n egoïstische reactie als van asje gelezen.
Wat ben jij een alleen aanjezelf denken type zeg! Word er misselijk van.........
Mijn moeder is doodgereden door een dronken automobilist en mijn vader zwaar gewond. Deze man was ook verzekerd, maar die keerden niet uit omdat hij geen rijbewijs had (ook afggepakt) de verzekering van mijn ouders keerde wel uit aan ons, maar heeft het verhaald op de veroorzaker en later op zijn erfgenamen (die veroorzaker reed zich na 2 maanden zelf dood, oorzaak hetzelfde).
Ik was daar zeer blij mee...die mensen wisten van deze man zijn probleem, deden er niets aan.
Zij zijn medeverantwoordelijk voor het vroege overlijden van mijn moeder en hoe mijn vader eruitkwam en hoe wij verder moesten 'moederloos'. Het liefste had ik zijn vrouw ook nog laten veroordelen, écht waar, maar dat kon (toen?) niet.
En voor anoniem.
Jij moet een beslissing nemen, een zware beslissing, ik denk dat je dat niet zo 1,2,3 kan. Dat je daar hulp bij nodig hebt. Misschien is de A.A. een wat te ver van je bed-show. Ga dan naar je huisarts, stort je hart uit,laat hem/haar je adviseren en neem een verstandige beslissing. Als er wat gebeurd zal jij je hoogstwaarschijnlijk óók medeschuldig voelen...(zoals je schrijft in ieder geval) houd daar rekening mee....Wil je dat, misschien je leven lang wel? En je kinderen? De kans dat ze verder moeten met de wetenschap dat hun vader iemand dronken heeft doodgereden en dat hun moeder er niets aan deed....Zou je die kans willen lopen.
Wacht niet te lang. Dit klinkt als een erg acuut probleem dat elk moment uit de hand kan lopen.
groeten albana
(bah nog misselijk van asje)

Ely
Jee

@albana: wat een verschrikkelijk heftig verhaal, wat een verdriet en zo onnodig omdat dit voorkomen had kunnen worden. Is het raar als ik je nu nog condoleer?

@anoniem: is het een idee om tijdelijk met de kinderen ergens anders te gaan zitten (of makkelijker: hem er tijdelijk uitzetten) en een ultimatum te geven dat hij binnen een maand het hele zwikkie op orde te hebben. Tijdens die maand wekelijks gesprekken bij een relatietherapeut te eisen om aan de vertrouwensbreuk te werken? Zo laat je zien dat het menes is maar geef je hem nog een kans, als je dat wilt....

@as: van welke planeet kom jij? Van de 'mij overkomt dat niet planeet', de 'ik heb schijt aan andere mensen(levens) planeet' of de 'ik ben verheven boven de wet planeet?'. In ieder geval komt je posting op mij niet zo fijn over.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

tasje
Nou

Wat weet iedereen het weer goed. Ik moet de 1e nog tegenkomen die aangifte doet tegen de eigen partner. Daar geloof ik niets van. Doe je dat ook als ie door rood rijd? lekker relatie heb je dan. Als hij jou of je gezin iets aandoet oke, maar om hierom aangifte te doen bij de politie...tss wat een overtrokken reakties.
zou to geholpen zijn met aangifte? denk het niet. Wel met tips als: niet meer mee rijden, zelf rijden, goed gesprek met man dat dit echt niet kan etc.

ishtar
Tasje

"Ik moet de 1e nog tegenkomen die aangifte doet tegen de eigen partner. Daar geloof ik niets van"
Ik ken wel iemand die dat gedaan heeft mbt partner die met drank op reed. Ik geloof dat dus zeker wel.

As
Partner

Ik sta wel degelijk recht in mijn schoenen ! Mijn partner heeft een verslavingsproblematiek, hij heeft zich reeds enkele keren laten behandelen, is opgenomen geweest en helaas hervallen. Hij is gekend zowel bij de artsen en behandelcentra en met de verkeers-politie. Meer KAN ik niet doen, hij mag van mij geen anderen in de auto vervoeren, maar ik kan moeilijk voor zijn auto gaan liggen als hij vertrekt...
Als hij in een ongeval betrokken raakt komt de verzekering er waarschijnlijk niet in tussen, net zoals dat bij opstartster zal zijn, Dus kan ze best haar eigendommen op haar naam zetten, dat is dan idd geen 'liefdadigheid & opoffering' naar 'mogelijke' slachtoffers toe, maar ze moet wel haar verantwoordelijkheid nemen naar haar eigen kinderen, deze hebben daar evenmin naar gevraagd ! Ze zijn evenzeer slachtoffers

Ann Niemo
Tsja tasje

Ik zou dit dus ernstig genoeg vinden. Maar meningen mogen verschillen. Dus dan zou ik bellen en jij niet. Prima toch. En nee, ik kan dit niet vergelijken met een rood stoplichtje natuurlijk. Maar een dronken en onverzekerde bestuurder vind ik gevaarlijk.

Pagina's

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.