Relaties Relaties

Relaties

Tihama

Tihama

07-03-2012 om 09:41

Annuleren vakantie vanwege gebroken arm man?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Coco

Coco

08-03-2012 om 19:44

Tihama

"Zoon kreeg de eerste dag een ongelukje en ook direct de griep."
Dat is dus niet helemaal wat ik bedoel. Ik bedoel dat het kind vóór de vakantie al met een gebroken arm zit en dus zeker weten de hele vakantie niet mee kan doen. Dat een volwassen man met een arm in het gips gaat skiën moet hij weten, maar ik neem aan dat je dat je kind niet laat doen.
Als volwassene kun je nog wel relativeren met "als de anderen maar plezier hebben", maar voor een kind is dat toch moeilijker lijkt me. Als het kind echt griep heeft wil het toch alleen maar in bed liggen, dus dat is dan geen probleem, maar met een gebroken arm ben je niet echt ziek. Dan is het wel héél frustrerend als alle anderen lol maken en jij moet thuisblijven met een boekje.

Yura

Yura

08-03-2012 om 20:28

Kind

Als het mijn kind zou zijn dat niet kon skien zou het inderdaad anders zijn denk ik. Die zou het niet kunnen verdragen dat iedereen ging skien en hij/zij niet, als volwassene kun je dat inderdaad meer relativeren en geniet je er ook van dat je kinderen zo leuk skien. Voor een kind zou er echt niks aan zijn als hij/zij niet kon skien. Ook een keer gehad dat dochter ziek werd, keelontsteking, dat was op de zondag na aankomst, gelijk maandag naar de dokter gegaan en kwam er met een tas vol paardemiddelen vandaan, maar de volgende dag stond ze weer op de skies gelukkig.

Tihama

Tihama

08-03-2012 om 20:58

Nou, als het om een kind gegaan zou zijn, dan zou ik wel anders gehandeld hebben. Ik verwacht van volwassenen (zowel mijn man als ikzelf) dat we dit soort teleurstelling gewoon moeten kunnen handelen. Voor een kind zou ik wel annuleren, maar dan ook beslist met Pasen of begin mei naar een gletsjer gaan. Als herkansing dus

Tihama

Annet

Annet

09-03-2012 om 20:49

Als kind niet zou kunnen skiën

Wij zijn met z'n vieren, 2 volw en 2 kinderen van 9 en 14. Als één van de kinderen niet zou kunnen skiën en dat zouden we weten voor vertrek, dan denk ik niet dat we zouden besluiten dat we niet zouden gaan.
Veel alternatieven zijn er niet. De paasvakantie is slechts een lang weekend, de eerstvolgende vakantie valt buiten het wintersportseizoen.
Waarschijnlijk zouden we gewoon gaan en zouden wij als ouders om beurten bij kind blijven (met een tijdsgat omdat ouder 1 de berg al opgaat en ouder 2 onderweg naar beneden is, maar dat kan ook bij deze leeftijden). Een kind kan best een uurtje alleen in het hotel zijn.
Uiteraard zouden we wel ons best doen om met z'n allen met kind te lunchen, iets anders leuks te doen, eerder te stoppen met skiën, etc.
Maar allemaal niet skiën omdat één niet kan skiën zou ik vreemd vinden. Kind 1 kan sowieso niet skiën en daarom mag kind 2 ook niet skiën???? Wie is dan zielig?

Elisabeth B.

Elisabeth B.

09-03-2012 om 21:27

Niet skiën of snowboarden

Bij ons kan de kleinste sowieso nog niks, hij gaat naar de crèche. Niks zieligs aan, hij speelt lekker, ook buiten, en we lunchen met z'n allen.
Een kind is wel eens ziek geweest op wintersport, was gelukkig maar een sake. Dan blijft papa of mama bij hem thuis in het appartement, lunchen we samen etc.
Tihama, wij zijn ook jaren niet geweest, pas toen we drie kids hadden voor het eerst weer. Herbeleef helemaal niet zo'n gedoe als we dachten maar juist heel leuk met z'n allen. Nu kunnen we inmiddels echt dagtochten maken met zijn vijven. Ik kan niet wachten tot onze kleinste ook mee op tocht kan! Volgend jaar is hij 3 jaar en zal hij zijn eerste ski lessen krijgen.

Wintersport zonder skiën

Wintersport is natuurlijk het leukst als je volop kan skieen of snowboarden, maar als je dat niet kan vanwege een gebroken arm hoef je toch niet zielig in het hotel te blijven zitten? Ga lekker de berg op (met een puntenkaart of losse ritkaart die veel goedkoper is dan een skipas) en ga daar boven in het restaurant zitten zodat iedereen steeds even bij je aan kan wippen voor een kopje thee en je gezamenlijk kan lunchen. Als het lekker weer is ga je natuurlijk buiten van het zonnetje genieten. En van het uitzicht. In een ligstoel relaxen met een goed boek. Of een wandeling maken. Arresleetochtje... Heerlijk toch? Leuker dan thuisblijven in grauwdruilerig Nederland.

skik

No worries..

hier heeft zoon met gebroken arm heerlijk ge skiede hoor... geen probleem! we passen hier regelmatig het gips (nou ja, fibre glass) aan zodat het goed om de ski stok heen past...
weer een geheel ander gezichtspunt!

Ozzie

Moet je alleen niet je elleboog of je bovenarm hebben gebroken zodat je van pols tot oksel in het gips zit, met een mitella. Maar met alleen onderarm in het gips kan je best skieen.

skik

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.