Home » Forum » Berichten uit den haag

Berichten uit den haag

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

13 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Temet
Berichten uit den haag

Ik weet het, geen huid verkopen voor de beer geschoten is enzo, maar toch neem ik glimlachend kennis van dit soort berichten:

http://nos.nl/artikel/165163-kans-op-rechtse-coalitie-nihil.html

En ik ben geen fan van Maxime Verhagen, maar ik vind dat hij hier slim bezig is. Wilders is " erg teleurgesteld" in het CDA. Dat zal Maxime vermoedelijk de anus oxideren, zoals mijn broer dat dan pleegt te formuleren.

Nou ja, de ommezwaai kan nog komen natuurlijk, maar toch...

Groeten,

Temet

Massi Nissa
Op de achtergrond

...van de WK-Joran-toetsweek-gekte volg ik inderdaad nog het nieuws uit Den Haag. Met stijgende verbazing aanschouw ik hoe het CDA onder leiding van de door mij immer verguisde Maxime-Hogerophoer-Verhagen ineens last lijkt te hebben van principes. Fantastisch. En nu volhouden, Maxime.
Groetjes
Massi

Temet
Massi

Volgens een collega wordt de principiële opstelling van Maxime deels overeind gehouden door het partijbestuur dat kennelijk besloten heeft dat er in een speciaal partijcongres besloten moet worden of het CDA wel mee wil doen aan deze coalitie.
Aangezien het CDA naar ik begrijp tot op het bot verdeeld is over deze kwestie wordt dat nog een interessant congres.

Spannende tijden...

Groeten,

Temet

Starry Night
Grappig

Ik heb nog nooit iemand zo innig tevreden horen verklaren teleurgesteld te zijn. Ik dacht toch echt dat Wilders een betere acteur was...

Kaaskopje
Ha:-)

Stel dat we nog een keer zouden mogen stemmen zou de uitslag dan hetzelfde worden? Wilders die alles laat vallen zolang hij maar mee mag doen, het CDA in persoon van Verhagen, die blijkbaar ruggegraat heeft... Inderdaad spannende tijden!

Temet
Berber

In vervolg op Izar twee woorden: Hero. Brinkman.

Groeten,

Temet

Manda Rijn
Ja die wilders

goh wat kijkt die man tevreden uit zijn priemende hellige oogjes, moet hij nu niet beginnen met het bekende verbale afzeiken, slachtofferig wijzen ??

valt hij uit zijn rol, is hij onlangs gecastreerd, hij doet mij nu erg denken aan onze oude kater die tevreden lachend klappen incasseerde van zijn pinnige zus.

ach het wordt nu cda-pvda-vvd, of heeft Cohen daar echt geen zin in ?

of bruin.

Puck
Berber en manda

PVV mag in Almere ook niet "meeregeren"in de gemeenteraad en ze hebben bij de landelijke verkiezingen al minder stemmen binnen gehaald dan bij de gemeenteraadsverkiezingen.
En MAnda: wat heerlijk onmschreven.. :-))

tsjor
Vreemd

Wel een vreemde opvatting bij Verhagen over 'bescheidenheid'. We moeten ons bescheiden opstellen heette het na de grote verkiezingsnederlaag (halvering), maar vervolgens legt hij zijn voorwaarden op aan de twee partijen die gewonnen hebben en de informateur.
Stel je voor dat de Christen-Unie dat gedaan had bij de vorige kabinetsformatie. Of dat een andere kleinere partij dat gaat doen in het vervolg. Groen Links: eerst moeten VVD en PVDA maar eens een compromis sluiten en daarna gaan wij wel kijken of we hiermee iets kunnen.
In een zo verdeeld landschap als het huidige moet je als goedgeaarde democratische partij de uitslag van de verkiezingen toch ook om kunnen zetten in een werkbare situatie. Verhagen heeft daarin een stragegie gekozen die niet leidt tot een werkbare situatie.
Het staat elke partij nu vrij om eenzelfde strategie te volgen, dan duurt de informatieperiode geen maanden, maar jaren.

Tsjor

Massi Nissa
Izar

Interessant stukje over Verhagen. Als hij het inderdaad zo speelt, is hij a) een ouwe vos en b) een goede partijleider, want hij sleept er het maximum uit na een nederlaag.
Groetjes
Massi

Tinus_p
Principiële redenen

Temet:
'En ik ben geen fan van Maxime Verhagen, maar ik vind dat hij hier slim bezig is. Wilders is " erg teleurgesteld" in het CDA. Dat zal Maxime vermoedelijk de anus oxideren, zoals mijn broer dat dan pleegt te formuleren."
ER spelen nog 2 dingen, en binnenkort zal blijken of het hier gaat om handig onderhandelen of een principiele keuze.

Er zijn namelijk twee principiele redenen voor het CDA om niet met de PVV samen te werken:
Ten eerst is een dele van de CDA achterban principieel zwaar tegen. Zwaar genoeg, dat het tot een interne rel kan komen als CDA toch met PVV in zee wil.
Ten tweede zijn de anti-islamplannen van de PVV alleen uitvoerbaar, als zulke plannen ook voor christenen gaan gelden. Dan gaat het vooral om zaken rondom onderwijs etc (geen islamitische scholen etc).

Ondertussen is de interssante vraag of dit goed of slecht voor de PVV is. Als de PVV niet meeregeert, maakt de PVV ook geen fouten, en kan ze ook keuzes ontlopen.

Temet
Tinus

"Ondertussen is de interssante vraag of dit goed of slecht voor de PVV is. Als de PVV niet meeregeert, maakt de PVV ook geen fouten, en kan ze ook keuzes ontlopen"

Zowel in dit draadje als ook in verschillende kranten heb ik al de theorie gelezen dat dit een opzetje van Wilders was, en dat het hem inderdaad heel goed uitkomt dat hij zichzelf nu niet hoeft te bewijzen.

Tegen dat scenario pleit m.i. dat hij wel heel snel zijn 'breekpunt' publiekelijk opgaf, waarom zou je dat doen als je toch niet werkelijk van plan bent mee te regeren?

Nou ja, ik ben dol op speculaas, niet alleen in december :-)

Fouten maken kan de PVV in de oppositie ondertussen ook best. Hoop ik toch...

Groeten,

Temet

Tinus_p
Handig

Temet:
"Zowel in dit draadje als ook in verschillende kranten heb ik al de theorie gelezen dat dit een opzetje van Wilders was, en dat het hem inderdaad heel goed uitkomt dat hij zichzelf nu niet hoeft te bewijzen."
Wilders heeft iig (zoals wel eerder, hij is op dit punt erg handig) ervoor gezorgd dat hij het CDA snel tot een keuze dwong, ipv dat hijzelf eerst eindeloos met VVD moest onderhandelen, met alle eventuele schade (zoals weggegeven breekpunten) vandien. Hij staat nu langs de zijlijn, waar hij gene fouten meer kan maken.

Temet:
'Fouten maken kan de PVV in de oppositie ondertussen ook best. Hoop ik toch..."
Zulke fouten zijn een mixed-blessing, omdat de partij die na de PVV komt (nadat de PVV geklapt is) wel eens nog erger kon zijn.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.