Home » Forum » Huilen 16

huilen

Tips voor thuisscholing

Ben jij naast ouder ook ineens de leraar of lerares van je kind(eren)? Dat is best een pittige taak! Hoe maak je thuisscholing leuk?
Je leest het in dit blog »

8 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
michelle
huilen

wat kan je het beste doen als je baby alleen maar blijft huilen en niet meer wil stoppen?

skik
Wil?

Ik denk dat het bij een huilende baby een kwestie is van niet kunnen stoppen met huilen en niet van niet willen stoppen met huilen. Ik zou bij een extreem huilende baby een keer bij de huisarts laten kijken of er niks lichamelijks aan de hand is, om dat uit te sluiten. Verder je baby zoveel mogelijk rust, reinheid en regelmaat bieden. En je verder bij het huilen neerleggen. Het gaat wel een keer over. Troosten en liefde geven, meer kan je soms niet doen.

skik

Jippox
hoe oud

is je baby?

Kaaskopje
Als het echt maar doorgaat

zou ik inderdaad naar de huisarts stappen. Als je borstvoeding geeft, zou je ook na kunnen denken over wat je zelf eet. Als je bijvoorbeeld, ik noem maar even wat, veel knoflook eet (ik zeg echt maar wat hoor!) zou je kunnen kijken wat er gebeurt als je een week geen knoflook eet. Eet je vrij gekruid, dan zou ik matigen. Koffiedrinken, tja... als je dat lekker vindt is het wel lastig om te laten misschien, maar je zou cafeïnevrij kunnen proberen. Alcohol en roken hoef ik niet te noemen hoop ik.

Als je flesvoeding geeft, zou je kunnen overleggen of je op een ander soort flesvoeding over moet stappen.

Als er geen duidelijke verklaring is, dan rest niets anders dan zoveel mogelijk bij je houden. Mijn oudste dochter vond het prettig om op haar buik op mijn benen te liggen, of op mijn onderarm, de jongste heb ik in een draagdoek en draagzak gedragen, ook op mijn heup, maar dat heeft me een overbelaste pols opgeleverd waar ik nog steeds last van heb, dus je moet wel ondersteuning gebruiken.

Als je denkt dat het darmkrampjes zijn zachtjes masseren met je warme hand.

Lente
Dit zijn allemaal vragen van een student

Michelle heeft vragen over:
- wat moet ik eten als ik 8 maanden zwanger ben
- een baby die blijft huilen
- straffen als een kind niet aan tafel wil blijven zitten.

Alle vragen geven geen enkele verdere informatie.

Toch knap dat een student zoveel kinderen heeft :-)

Kaaskopje
Lente

Haha, ja ik heb net ook nog netjes antwoord op de vraag over eten aan tafel gegeven, maar het viel mij ook op :-).

Jippox
of

misschien is ze zwanger van haar eerste en is ze zich alvast aan het voorbereiden op de komende jaren :-)

rode krullenbol
Mijn idee

Als medische oorzaken uitgesloten zijn, probeer het dan eens met niet al te luide, leuke muziek. Daarmee kun je jezelf in een andere mentale stemming brengen, wat dan weer zijn weerslag zal hebben op de baby. Die kan weliswaar nog niet praten, maar is naar alle waarschijnlijkheid al wel uiterst gevoelig voor stemmingen, lichaamstaal en woorden.