Home » Forum » Nacht wegblijven zonder bericht

Nacht wegblijven zonder bericht

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

21 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Plywood
Nacht wegblijven zonder bericht

Ik ben er finaal doorheen. Gisteren ging vriend uit in Amsterdam, ik was te moe om mee te gan en ging vroeg naar bed. Om drie uur schrik ik wakker, vriend is er niet. Ik kijk even op whatsapp: geen bericht. Ik stuur we eentje: he waar ben je? Geen antwoord. Ik probeer te bellen: telefoon gaat zonder opgenomen te worden.
Uiteindelijk heb ik via via om 8:00 het telefoonnummer achterhaald van de vriend met wie hij uit ging. Ik belde hemen broeg: “ weet je waar Plywoodvriend is, geen bericht, ik maak me zorgen”. “Ja hoor hij heeft hier geslapen, trein gemist”.
+£$*{¥\]^
Ik krijg een zwaar katerig vriend aan de telefoon, ik vraag hem waarom hij me niet gewaarschuwd heeft. Enige antwoord is: “oh ja..oh kut. Oh kut”.
Ik was aan de ene kant opgelucht dat hij met zijn dronken kop niet in een gracht gevallen was maar aan de andere kant zo boos dat ik gewoon opgehangen heb.
En nu weet ik niet of het overdreven is om te verwachten dat er even een appje komt als hij niet thuis slaapt. Maar ik ben er zo klaar mee..:
Plywood

skik
Oei

Het is niet overdreven om te verwachten dat hij een appje stuurt dat hij die nacht niet thuiskomt. Ik wil ook dat mijn kinderen dat doen. Prima als je bij iemand blijft slapen maar laat het even weten zodat ik me geen zorgen hoef te maken dat je dat laatste stukje van de metro naar huis in de sloot gekukeld bent.

Dronken en ADD zal wel de reden zijn dat dat appje er niet is gekomen, maar het zou me wel steken dat ondanks dat jij niet zo op het netvlies staat dat er geen berichtje gestuurd is.

skik

Flanagan
Excuus

Dat wordt een heel groot boeket!
Je bedgenoot in grote onzekerheid brengen omdat je verzaakt hebt hierbij stil te staan, is een goede reden om die nalatigheid recht te zetten.

Trix
Dat zijn drie dingen

Ja natuurlijk moet hij jou een berichtje sturen en natuurlijk is dat niet teveel gevraagd. Maar ook hier zou het kunnen gebeuren dat mijn man dat vergeet. En ja, daar zou ik dan ook heel pissig over zijn. Maar ja... de drank he?

Brengt me op het tweede. Drank is voor mij wel een verklaring, maar geen excuus. En zo'n actie kan ik uiteindelijk wel naast me neerleggen, maar als het in een rij van dronkemansgedoe komt te staan, dan wil ik daarover praten. Als het weekend steeds opgaat aan stappen en katers, dan word ik ook kattig. En ook als ik wat al te vaak en te makkelijk vergeten word.

Het laatste is het punt, denk ik. Je zegt: "ik ben er zo klaar mee." Je verwachting is niet overdreven, maar je vermogen om mee te bewegen met hoe het in werkelijkheid gaat, is misschien wel wat aan het op raken. Dit is een lastig punt. Want 'op zich' kun je hierover je schouders ophalen. Of een dagje mokken.Of even een lekkere knetterruzie hebben, maar voor jou komt dtt bovenop de rest. .

Misschien lukt het je om het als op zichzelf staand voorval te zien. Ik denk dat dat kan helpen.
.

Trix
Nick

Je noemt je andere nick in je bericht.

Sally MacLennane
een paar dingen

Speelt drank vaker een rol?

En is dit druppel zoveel in een al veel te volle emmer? Die indruk krijg ik namelijk wel eens.

Bedenk dat je iemand niet kunt veranderen. Je accepteert hem inclusief zijn mindere kanten, of niet, om het maar eens heel zwartwit te zeggen. Maar in je bericht merk ik dat je het heel erg zat bent momenteel.

Aan jou, om te bepalen hoeveel je nog wil accepteren. Of je het nog kunt accepteren. Of de positieve en de negatieve kanten nog wel in balans zijn.

Sterkte!

Ginny Twijfelvuur
Nee

Dat is geen overdreven verwachting.
Ik zou denk ik net als jij ook de verbinding verbroken hebben. Als ik al iets had weten uit te brengen was het denk niet heel vriendelijk geweest.

Phryne Fisher
Jee

Dat is toch geen gedrag voor een bijna zestiger Drinkt hij vaker teveel?

Plywood
Geen drankprobleem nee

Vriend is geen zware drinker: een glaasje wijn bij het eten of een biertje ervoor. Als hij uitgaat (eens per 3 maanden) dan vind ik hem behoorlijk vee drinken (7,8 biertjes en of wijn) maar ik drink zelf zo weinig dat ik geen maatstaaf ben.
Plywood

Plywood
Net binnen met bos bloemen

En veel excuus, berouw en overdreven zware kater: meerdere oude vrienden bij elkaar, bier en korenwijn gedronken, op een gegeven moment zo dronken dat hij niet meer helder kon nadenken en ingestord is bij zijn vriend op de bank. Die net zo dronken als hij was.
Hij meent het oprecht en hij is ook oprecht ziek. Maar wat het doet met mij weet ik nog niet. Veel. Maar wat precies weet ik niet.
Plywood

Huug
Begrijp het niet

Ik begrijp niet dat het blijkbaar acceptabel is dat een vent die toch allang volwassen is, zo dronken wordt dat hij geen appje meer kan sturen. Vind het vooral heel puberaal.

Trix
Heerlijk puberaal (Huig)

Ik vind het niet fijn, maar als dat het enige is, zeker geen ramp. Wij vinden het allebei heerlijk om ons af en toe helemaal los te voelen van alles. Geen verplichtingen en niet dat voortdurend denken aan de ander, de kinderen en ouders en werk en anderen die niet daar zijn waar jij bent. Escapisme is soms heerlijk. Ik drink daar niet bij. Hij wel. Best veel.
Toen deze situatie hier gebeurde (2 keer iets vergelijkbaars) was ik ook echt wel kwaad, maar onacceptabel vind ik het niet. Puberaal, ja.. Maar ik snap wel hoe dat gaat en gun hem dat hij het blijkbaar goed heeft gehad met zijn vrienden.

In een serie van gedoe ligt dat natuurlijk anders.

Plywood
Acceptabel of niet

Of niet, iedereen moet zijn eigen grens trekken. Ik vind het ook ontzettend stom dat je geen grens kan houden met drank en dat je instort omdat het te veel is geweest. Het probleem is niet het drinken (sinds ik vriend ken nooit zo extreem geweest en nogmaals is hij geen zware drinker) maar het in onzekerheid laten van partner.
Ik weet nog steeds niet wat ik ermee moet
Plywood

Mijntje
moe

Je bent doodmoe, dus logisch dat je het nog niet van je af kan schudden. Door vermoeidheid (en je was al wat overspannen) kan je dingen lastiger in perspectief zien.
Want: hij heeft spijt, hij ziet nu in dat je verschrikkelijk ongerust was, hij is niet vreemd gegaan. Hij had een gezellige avond met vrienden. Dat drinken is niet fijn, maar het is zijn lijf.
En het kan allemaal nog veel erger :-)
Dit is nu 1 incident. Voor de rest is hij toch heel erg leuk? Doe hem niet weg om 1 misstap. Hopelijk maakt hij die niet meer, hij deed het niet om je te kwetsen.
Doe rustig aan vandaag en geef hem het voordeel van de twijfel.
Soms is een partner net een puber :-) Valt niet goed te praten, maar zie niet alleen zijn fouten.

Wilgenkatje
slaap er een nachtje over

en doe vanmiddag een dutje.
Dan zie je alles weer wat helderder.

Uitgaan en samen met vrienden teveel drinken gebeurt soms. Het liep uit de hand. Daar zal hij zelf ook niet blij mee zijn. Ondertussen is het goed dat hij vrienden heeft, die heeft niet iedereen; zeker als het leven lastig aanvoelt, zijn ze zo waardevol.

Sterkte ermee. Ik 'ken' je al heel lang via OO en gun je graag een dagelijks leven zonder allerlei gedoe. Maar ja, zo is het leven niet. Er zijn altijd hobbels en blinde vlekken, bij elk mens. Maak er samen wat leefbaars van.

Kyana
vervelend

Ik zou het ook heel vervelend vinden als mijn partner niet een berichtje zou sturen. Ik zou er geen moeite mee hebben als hij de hele nacht wilde uitgaan en dan bij iemand blijft slapen. Ik zou het wel heel vervelend vinden als hij mij niet een berichtje zou sturen. Ik zou me dan ook zorgen maken en boos worden. Die onzekerheid is heel rot.
Mijn eerste man deed dat ook wel, die verdween soms een dag of wat zonder bericht. Als iemand dat vaker doet dan wen je er wel wat aan maar ik voelde me alsnog altijd heel onrustig en rot als hij weg was.
Mijn nieuwe partner doet dat niet. Hij blijft wel eens een nacht ongepland weg als hij aan het zeilen is maar hij stuurt dan altijd bericht. Dat is heel fijn.

Ik zou in jouw geval dus ook boos zijn. Het is de eerste keer en hopelijk de laatste keer en zal hij in een soortgelijke situatie wel bericht sturen.

Sally MacLennane
gelukkig...

...is drank dus geen regelmatig terugkerend item. Dat scheelt al een boel!

Slaap er een nachtje over en bespreek morgen wat het met je heeft gedaan. Vandaag is daar geen goede dag voor.

Plens
Eenmalig gedoe

Tja maar als je de berichten over deze relatie op rij zet, is het geen eenmalig maar opstapelend gedoe.
Als Plywood zelf de stabiliteit ten top was ( meelevend bedoeld), dan trok ze deze man met zijn behoorlijk wat mankementen vast wel.
Maar dat is ze niet en hij gaat hier niet in veranderen.
Als je ineens instort heb je jezelf behoorlijk lazarus gedronken, laten we eerlijk zijn. Hij gedraagt zich zelfs met zijn beperking redelijk onverantwoord op divers gebied.
Dan kan hij lief zijn, maar ik vind het erg onaantrekkelijk. Als het om een vrouw ging ook trouwens.

Sally MacLennane
opstapelend gedoe

Ik ben het met Plens eens dat er meer incidenten zijn beschreven waardoor je kunt spreken van "opstapelend gedoe".

Maar als er inderdaad geen sprake is van herhaaldelijk alcoholge(mis)bruik, kunnen die paar kopstoten waar sprake van is bij iedereen binnenkomen als een mokerslag. Niet verstandig, wel begrijpelijk.

Plywood
De stabiliteit ten top

ben ik niet nee. Dat klopt. Ik weet niet of een "doodnormale" iemand mijn vriend uitgekozen zou hebben, die zou vast vanaf het begin gedacht hebben: veel te veel bagage en te veel vraagtekens.
Ik heb het niet gedaan, en ik leef nu met "de consequenties" mee. Of ik dat nog lang wil of niet weet ik op het ogenblik eerlijk gezegd niet. Ik wil hoe dan ook geen snelle beslissing nemen ten opzichte van eventueel beëindigen relatie of gaan latten of doorgaan in een huis. Ik probeer eerst enkele dingen op een rij te zetten voor mezelf, ook professioneel en qua studie. Daarna zal ik wel zien hoe het voelt en leeft.
Wat het incident van vandaag betreft, vriend had echt berouw. Oprecht. Het is geen excuus want ik vind het nog steeds een idiote actie. Maar de vriend met wie hij was had net zijn vader begraven na euthanasie, mijn vriend heeft hetzelfde meegemaakt een paar jaar geleden, ergens is het ook te begrijpen. Wat ook iets heel anders is dan accepteren of vergeven.
Plywood

Kaaskopje
Over je hart strijken

Je bent terecht boos geweest, hij was oprecht berouwvol... Hier zou ik het nu bij laten.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.