Home » Forum » Vriend nogal klef met puber

Vriend nogal klef met puber

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Baukelien
Vriend nogal klef met puber

Hallo,

Sinds een jaar heb ik een relatie met mijn vriend. Nu waren we onlangs op een verjaardag van vrienden van hem en die hebben ook een puberdochter van 15. Naar mijn idee was mijn vriend nogal klef naar haar toe, het begon er al mee dat ze bij binnenkomst en dikke knuffel kreeg. Hij ging ook naast haar zitten op de bank, en later waren ze met elkaar aan het ouwehoeren en elkaar op hun been aan het slaan. Toen ze aangaf dat het toch wel pijn deed vond hij het nodig om even over haar been te wrijven. Later zaten ze elkaar ook nog in de zij te porren en op een gegeven moment hadden ze ekaars hand vast als een soort onderdeel van het "gevecht". Aan het eind van de avond toen we weg wilden gaan duwde zij hem nog in de knieholtes waardoor hij half bij haar op schoot viel, dit deden ze twee keer achter elkaar. Ik vraag me echt af of dit nou normaal gedrag is., Van haar kan ik het nog begrijpen omdat het een puber is, maar ik snap eigenlijk niet dat mijn vriend daar zo in mee ging. Ik voelde me er in ieder geval behoorlijk ongemakkelijk bij. Ik heb zelf ook een dochter van die leeftijd, maar ik zou het ook vreemd vinden als een vriend van de familie zo met haar om zou gaan.

Dees
Zo gegroeid

Het meisje is met hem opgegroeid? Misschien ziet ze hem als een soort oom. Op die leeftijd stoeide ik ook nog met mijn oom. Gewoon voor de leuk daar is niets achter te zoeken dat is zo gegroeid in de jaren van kleuter af aan.

M Lavell
Heb je het gezegd?

Dit lijkt me nu iets waar je het met je vriend over moet hebben.
En dan niet in de beschuldigende zin per se. Hou het bij jezelf. Jij bent een dergelijke omgang tussen een volwassen man en een tiener niet gewend. Jij krijgt daar een beetje een raar gevoel bij. Misschien wel plaatsvervangend als in "als ik het al een gek gezicht vindt, wat zullen de mensen dan wel niet denken?"
Ongemakkelijk.

Flanagan
Ouders van de puber

Hoe reageerden de vrienden van hem op hun omgang met elkaar? Heb je de moeder bedenkelijk zien kijken? Misschien gaan ze zo altijd al met elkaar om en zit er niets achter.
Als hij zich anders gaat opstellen, kan de puber of de ouders zich afvragen of er iets aan de hand is.

Lou
Vraag aan vriend

Ik zou het eerst maar eens aan je vriend zelf vragen. Wat zegt hij hierover? Is dit antwoord voor jou voldoende of blijf je met een ongemakkelijk gevoel zitten?

Alex
hm

Je hebt een aantal gedragingen genoemd. Die kunnen op zich onschuldig zijn, zoals bovenstaande schrijvers al aangeven. Zeker vanuit de puber. Maar jij kent je vriend, en kan hem meer ' lezen' dan wij hier. Wat is jouw gevoel hierbij?
Je zegt dat je zelf een dochter van die leeftijd hebt. Hebt je wel eens iets van een veranderde houding van hem gemerkt als zij in het gezelschap was?
Hij kan volkomen trouw aan jou zijn en ook geen vreemde voorkeuren hebben maar toch gevleid zijn door de aandacht van een jonge vrouw. Ik zelf vind dat altijd wat kinderachtig. Zo zie ik bij mijn vader, een man van in de zestig, dat hij altijd opleeft en overdreven joviaal gaat doen tegen jonge serveersters die zijn kleindochter hadden kunnen zijn. Mijn moeder, de meeste andere vrouwen aan tafel en sommige van de (schoon)zonen vinden het genant (we hebben het er wel eens over gehad). Ik vermoed dat de serveerster in kwestie ook maar een beetje gegeneerd meelachen maar hij denkt dat hij 'the man' is. Ik vind het pijnlijk voor mijn moeder en het kwetst haar ook dat geeft ze toe maar durft er niets van te zeggen.
Dus ja het kan gewoon een soort onschuldige gevleid voelen zijn omdat het ook van haar uit lijkt te gaan. Ik zelf vind dat een man als een meisje een vrouw wordt (en daar voor natuurlijk ook al) nog meer gepaste grenzen in acht moet nemen en de wijste moet zijn. Doet hij dat niet, dan verliest hij toch wat van mijn respect.

Niki73
Respect

"Ik zelf vind dat een man als een meisje een vrouw wordt (en daar voor natuurlijk ook al) nog meer gepaste grenzen in acht moet nemen en de wijste moet zijn. Doet hij dat niet, dan verliest hij toch wat van mijn respect."

Dat heb je mooi verwoord Alex, zo voel ik dat ook.

Watervrouw
Hoe is je man

Sommige mensen zijn gewoon zo, raken sneller aan, op een plagerige manier, geven anderen makkelijk een knuffel. Is jouw vriend zo dan "past" dit gedrag misschien bij hem? Als je dit gedrag voor het eerst ziet en alleen bij dit meisje, dan begrijp ik je gevoel. Maar wat kun ermee en wat wil je ermee? Mijn ex gedroeg zich bij een van mijn vriendinnen totaal anders dan bij mijn andere vriendinnen, het viel mij natuurlijk wel op en ik ergerde me er aan, maar is tijdens onze relatie nooit een issue geweest, het wordt pas een probleem als er meerdere zaken niet zo leuk zijn.

Phryne Fisher
Mwah

Ik doe dat ook wel bij mijn nichtje en kan me voorstellen dat ik dat tzt ook bij mijn neefje doe (nu 6 dus misschien ben ik dan wel oud en stram).
Als het een vriend van de familie is die al van jongs af aan met zo’n kind omgaat vind ik het niet gek. Het gedrag an sich is ook niet gek. Heel wat anders dan oude kerels die ongepaste opmerkingen maken naar jonge serveersters en cassieres.

Baukelien
bedankt

bedankt voor alle reacties! Mijn vriend kent haar inderdaad al van kleins af aan, dus ik kan me inderdaad voorstellen dat zij hem als een soort oom ziet. Maar hij heeft dus ook een nichtje van 16 waar hij ook niet op deze manier mee om gaat.
De ouders van het meisje reageerden verder niet op dit gedrag, dus het zal in hun ogen wel normaal zijn dat ze zo met elkaar omgaan. Het is ook niet zozeer dat ik er iets seksueels achter zoek, het gaat er meer om dat hij zich ook ineens als een puber ging gedragen, ik vond het vooral nogal kinderachtig gedrag. En zo ken ik hem ook verder helemaal niet, tegen andere pubers van die leeftijd gedraagt hij zich niet zo.
Ik zal in ieder geval het gesprek nog met hem aangaan en dan proberen het inderdaad bij mezelf te houden dat ik er een ongemakkelijk gevoel bij krijg.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.