Home » Forum » 1e contact na scheiding en al meteen een domper

1e contact na scheiding en al meteen een domper

32 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Macada
1e contact na scheiding en al meteen een domper

Nu een aantal maanden gescheiden. Niet op zoek naar een relatie maar de aandacht van mannen wel leuk vinden.
Dan opeens een onverwacht chat bericht van een leuke man.
Aan de praat geraakt, hij single, ik single, en een uitnodiging om eens wat te drinken.
Ik vond dat heel leuk en spannend. Nog niks concreets afgesproken.
Nu had ik het met een kennis over dit voorval en de naam van de single man kwam bekend voor.
Als in......huh? Die heeft toch een relatie?
En met wat speurwerk klopt dit.

Toch wel een domper.
Precies wat mijn ex mij heeft aangedaan en nu tref ik een man die dit zijn partner aan (wilt) doen.

Ik ben blij dat ik er op tijd achter kom.
Maar zo te zien valt er nog veel te leren.
Het vertrouwen is al behoorlijk geschaad door mijn ex en dit soort dingen maken het niet makkelijker.

Tja en wat is nu mijn vraag. Ik weet het eigenlijk niet.
Herkenbaar bij opnieuw datende mensen?

Sally MacLennane
Helaas herkenbaar

Ik ken mensen die de liefde van hun leven hebben gevonden op datingsites, maar mijn ervaring is dat er vooral heel veel kaf tussen het koren zit. Vreemdgangers en mannen die uit zijn op een snelle wip, maar ook mensen waarbij je je afvraagt of ze ze wel alle zeven op een rijtje hebben (zoals vijftig jaar oud en nog nooit op zichzelf gewoond of die ene man die meteen bij de eerste date al een verhaal hield over zijn heks van een ex en hoe hij de sociale dienst besodemieterde).

Ik heb het daten alweer een tijd opgegeven. Het is gewoon niet leuk meer als je serieus op zoek bent naar een leuke partner. Vooral als je nog niet zolang gescheiden bent, kun je kwetsbaar zijn en een prooi voor "foute mannen".

Phryne Fisher
Rare kwasten

Ik heb een tijdje mee mogen genieten van datingervaringen van een vriendin. De gebonden man komt inderdaad regelmatig voor, of dat ze zeggen in scheiding te liggen maar nog bij hun ex te wonen. Die dan van niets blijkt te weten. Meest bizarre wat ze heeft meegemaakt was de man die afzegde omdat hij in een politiecel zat. Bleek dat hij de nieuwe vriend van zijn ex in elkaar had geslagen. Hij vroeg nog wel of ze het een weekje konden uitstellen ;-)

moederziel
Hilarisch

Op gezellige avonden met mijn eveneens single bff gaan we regelmatig even Tinder door om te zien welke bekend aanbod we in de buurt spotten. Je weet niet wat je ziet.
Flesje wijn erbij en gaan!

Al waren ze de laatste man op aarde. Brrrrr

mirreke
Phryne

precies dat overkomt nu mijn een van mijn kinderen. Ze spreekt af met/is verliefd op inderdaad zo'n type die zegt dat hij in scheiding ligt maar nu nog wel even thuiswoont omdat hij geen woning kan vinden... en niet kan scheiden omdat er daarvoor 'twee nodig zijn'... Dat soort BS...
Allerlei smoezen verder.
Ik kan praten als Brugman maar ik kom er niet doorheen... zucht.

moederziel
Oh!

Mirreke, is zij soms het draadje 'Buitenechtelijke relatie' gestart? Ook zo'n verhaal.
Maargoed, jouw dochter is nog jong en naïef, vermoed ik.... ;-)

Arienne
en hier

Mannen met veel overgewicht (175 en 105 kilo) die een vrouw zoeken niet zwaarder dan 63 kilo. Desgevraagd of hij dit ook zo meende, was het antwoord "ja ze moet slank zijn, want ik ben zelf al zo dik"

Man
Arienne

Nou ja hij is wel eerlijk. Dat waarderen vrouwen dan wel weer :)

Macada
Dat beloofd wat

Nou. Als ik jullie reacties beloofd dat wat.
Ik ga er maar meteen anders instaan.

Dan zit ik nog niet eens op een datingsite.
Deze man zocht zelf contact met mij via social media.

Arienne
Man

Dat waardeert toch iedereen, eerlijkheid? Mannen niet dan?

Ja zeker heel fijn want ik moet er niet aan denken met zo iemand iets te beginnen. Kijk als het nou zelf een sportschooljongen was begrijp ik het. Nu is het toch heel erg met twee maten meten en het feit dat hij denkt zich dat te kunnen veroorloven zegt ongetwijfeld iets over hoe hij verder in het leven staat.

Man
Arienne

Ja hoor wij ook :)

Barbamama
Tja barbie/Ken

Dat zijn van die mannen dat je denkt: als je geen Ken bent kun je je ook geen Barbie veroorloven.

Eerlijkheid moet ook niet worden verward met dom, knullig, onwetend en bot. Ik weet het niet hoor met dat "heule" eerlijk zijn. Schat je hebt een dikke kont klinkt nog steeds erg .....( hoe zeg ik dat netjes )

Tara
tegenverhaal

3x gedate na mijn scheiding. 1e twee mannen leuk, vriendelijk en beleefd en nog 'knap' ook qua uiterlijk, maar er was geen echte klik. Bij de eerste man wederzijds, maar wel een gezellige avond gehad. Bij de tweede man, vanuit mijn kant geen klik. En de derde man was mijn droomman, daar ben ik na 4 jaar nog steeds bij. Zo kan het dus ook, om even een tegen verhaal te geven. Alle 3 via Tinder ontmoet.
(waar ik ook wel bijzondere types tussen zag staan hoor, inclusief getrouwde mannen die ik via via bleek te kennen) (zeker als je binnen een paar km van je huis gaat zoeken)

William
Arienne

zoals een vrouw dat 1m58 groot is, maar absoluut een man wil hebben van minstens 1m85.... op dating sites kom je zo vanalles tegen ...

Paasei
hier ook positief

Ik heb ook gedate via internet. Zo'n virtuele kroeg (chatbox) is wel zo handig als je twee jonge kinderen boven in bed hebt liggen en niet zo makkelijk weg kunt savonds. Veel schik mee gehad, vaak in m'n eentje op de bank zitten schaterlachen. Online flirten is ook leuk!

Mijn ervaring is dat de dooddoener 'mannen willen maar 1 ding' online geldt, maar dat doet t ook in de echte kroeg. Als je de online datende heren mag geloven schijnt dat trouwens ook voor veel vrouwen te gelden (dat verbaast mij dan weer). Ik ben een aantal keer uitgeweest en heb ook 'bijzondere gevallen" ontmoet. Eentje bleek jaren in de bak te hebben gezeten.. Geen klik maar ook geen nare ervaringen gehad. Heb me er uitstekend mee geamuseerd. Ik was erg jong getrouwd en moest nog wat wilde haren kwijt..;-). Uiteindelijk in die chatbox de man ontmoet die niet voldeed aan wat ik zocht in mijn profiel maar wel zo leuk was.. we zijn inmiddels al weer jaren gelukkig getrouwd.

Ad Hombre
NIet afwachten

Als je op straat loopt moet je altijd heel voorzichtig zijn met mensen die je aanspreken. De kans dat het iemand is met 'slechte' bedoelingen is aanzienlijk groter dan als jij hen aanspreekt.

Ik heb nog nooit geinternet date, maar het is daar vast niet anders. De players zijn het brutaalst en het handigst. De kans dat je door een player wordt ingepalmd is daarom groot.

Maar ja, initiatief nemen is voor veel mensen natuurlijk best moeilijk. Afgewezen worden is pijnlijker dan afwijzen...

Anke
2 jaar

Ik heb destijds het advies gekregen om minstens 2 jaar te wachten tot ik weer zou gaan daten. Ik ben er eerder mee begonnen, maar dat was geen succes. Foute mannen kunnen jouw gekwetstheid en onzekerheid "ruiken", denk ik wel eens. Maar jawel, 2 jaar en een paar onaangename ervaringen later kwam ik een leuke man tegen. We zijn nog steeds samen.

Victoria
Gladjanussen

Ik ben een paar keer benaderd door gladjanussen. Mannen die zichzelf smooth en te gek vinden en je met een vlotte babbel proberen in te palmen. Persoonlijk ben ik zwaar allergisch voor dit soort types.
Toen ik nog middenin mijn scheiding zat, werd ik mee uit eten gevraagd door een manager van een andere afdeling op mijn werk. Hij had via via gehoord dat ex en ik uit elkaar gingen.
Ik meldde daar niet voor in te zijn. En zei dat hij, als hij over een jaar of drie nog interesse had, hij dan wel contact kon opnemen en ik dan zijn voorstel zou overwegen.
Ik begrijp dat gewoon niet; zo'n kerel denkt dat je direct beschikbaar bent en zit te springen om een man.
Nu, 2 1/2 jaar na de scheiding, heb ik nog steeds geen puf in daten e.d. Het lijkt me ook weer zo'n gedoe, en zo lang duren voor je je weer echt op je gemak kunt voelen bij iemand.
Ik sta er blijkbaar nog niet voor open.

Ms. Simone
Ja precies, Victoria

Ik ben er, 2 1/2 jaar na het inzetten van de scheiding, nog niet uit wat ik zou willen op relationeel gebied, maar zie internetdaten zeker niet zitten. Dit ook vanwege het risico (lieden zoals) mijn ex aan te treffen. Ik had ooit, 10 jaar terug al eens ontdekt dat ex een profiel had aangemaakt op een datingsite, wat toen (ook) voor een huwelijkscrisis zorgde. Sindsdien staan dat soort sites me enorm tegen.

Weet sowieso (nog steeds) niet (helemaal) wat ik van zo’n eventuele nieuwe “relatie”zou willen. Denk wel te weten wat ik NIET wil; een partner om een (samengesteld) gezin te runnen, (überhaupt) samenwonen, net zo min als contact(en) waarbij het alleen om de seks draait.

Waarschijnlijk sta ik (eerder) open voor een soort “verkering” zoals de meesten in hun tienerjaren hadden.

Victoria
Ms. Simone

Ja, mij spreekt een soort LAT relatie wel aan. Ieder een eigen huis en afspreken wanneer je zin hebt om samen te zijn.
Ik zie mezelf ook niet meer samenwonen. Veel teveel gedoe.
Mijn ex heeft ook veel stiekem gedaan. Ik weet niet of hij op datingsites zat, maar hij had in ieder geval een geheim Facebookprofiel.
En ik heb ook helemaal geen zin in datingsites of Tinder.
Zo'n verkering lijkt me wel leuk, ergens in de toekomst.

Kenzi
Victoria

Mijn ex heeft heel veel stiekem gedaan, walgelijk gewoon. Inmiddels 7 maanden uitelkaar na een relatie van 10 en een kind.

Nog zoveel verbazing, boosheid en nog veel meer emoties. Ik denk dat ik een partner niet echt meer zou kunnen vertrouwen.

Hoe is dat bij jou gegaan? Is er moment gekomen dat je naar hem kon kijken/ denken zonder deze emoties?

Kenz

Victoria
Kenzi

De rauwe randjes zijn er nu wel af, maar ik ga geen vrienden met hem worden. Ik ben afstandelijk beleefd naar hem toe, en overleg over de kinderen of financiën. Ik houd het dus zakelijk.

Ik vind hem gewoon een zak hooi. Ik zal natuurlijk nooit vergeten wat hij me allemaal heeft geflikt, want er waren veel leugens en uiteraard ook bedrog.
Ik ben daar echter niet meer dagelijks mee bezig. Soms borrelt er wat op en ben ik weer even flink boos of verdrietig (wij waren bijna 25 jaar getrouwd en hebben 3 kinderen), maar ik heb een druk leven; een leuke fulltime baan, 2 kinderen wonen nog thuis, maar zullen binnen afzienbare tijd het huis uit gaan, ik heb veel vriendinnen met wie ik van alles onderneem, etc.

Of ik ooit nog een man zal vertrouwen....De toekomst zal het leren. Ik vind de meeste mannen sowieso vermoeiend, omdat ze zichzelf vaak zo interessant vinden. Maar ik heb een paar vriendinnen met normale mannen, dus ze bestaan wel (maar niet in ruime mate, volgens mij).

Als ik mijn ex zie, dan is zijn verschijning vertrouwd, maar hij is zelf niet meer vertrouwd, omdat hij geen deel meer uit maakt van mijn dagelijks leven. Soms heb ik wel wraakgevoelens als ik hem zie (ben ook maar een mens), maar meestal sta ik nu neutraal t.o.v. hem als ik hem zie. Maar hij blijft natuurlijk een bezem!

Ad Hombre
Victoria

"Maar ik heb een paar vriendinnen met normale mannen, dus ze bestaan wel (maar niet in ruime mate, volgens mij)."

Met vrouwen is het minstens zo erg, joh. Gelukkig heb ik zelf een super exemplaar getroffen, maar meestal zijn ze echt niet om mee samen te leven in mijn ervaring dan, he...

En zijn ze dat wel dan zien ze er vaak weer niet uit :-(

Tara
Kenzi

Je schrijft: Is er moment gekomen dat je naar hem kon kijken/ denken zonder deze emoties?

Mijn ex had ineens een ander, terwijl hij altijd beweerde dat mannen die zó van de ene vrouw naar de andere hopten losers waren. Nou, hij deed hetzelfde.
Tenminste hij zei van de ene dag op de andere ineens dat hij er geen zin meer in had, en hij had geen ander. Ik wilde erover praten en relatietherapie o.i.d. doen, hij wilde niks en ging weg. Kwam uren later terug, ik overstuur want ik wilde praten. Alleen hij niet, hij liet me gewoon de hele tijd alleen. Hij wilde niet praten, ging weg, ging naar zijn werk, nam de telefoon niet op. Na drie dagen vragen, huilen, smeken wat er nou was, zette hij door, hij ging weg en had géén ander, beweerde hij. Dat bleek dus wel zo te zijn en binnen een week heb ik hem toen maar de deur uitgezet, toen hij op een woensdagavond weer om 5 uur 's nachts thuis kwam.
Hij was weg, en ik, ik was eigenlijk ineens een stuk rustiger, toen hij uiteindelijk definitief vertrok. Wel heel verdrietig, maar het was nu duidelijk. Daar waar ik altijd alleen zat en op hem aan het wachten was, was ik ineens alleen en hoefde ik op niemand te wachten.
En ik keek eigenlijk na een aantal maanden al zonder emoties naar hem, meer van 'wie is die man toch? Net als Victoria schrijft. Ik ken hem, maar dit kende ik niet van hem. De man die blijkbaar trouw beloofde en mij en de kinderen op nummer 1 zette vroeger, heeft ons ( de kinderen ook) aan de kant geschoven. Ik heb meer het gevoel dat alles wat hij ooit zei, nooit gemeend moet zijn geweest. Zo voelt het. En nu? Ik zie hem amper tot nooit en als ik hem zie vind ik hem irritant. Wat ik vroeger grappig aan hem vond, irriteert me enorm.
En een jaar later vond ik dus een leuke nieuwe partner, totaal ander type. We hebben een LAT relatie en dat gaat hartstikke goed. Ik ben niet beschadigd in 'de mannen' alleen maar omdat ik een maf exemplaar had. Ik zie voldoende leuke mannen, de meesten zijn bezet, dat is wel eens lastig als je ouder bent en je op de relatiemarkt begeeft, je kan niet zien wie een relatie heeft en wie niet. Vroeger toen je jong was en met zijn allen ging stappen was dat vaak al heel snel duidelijk, duidelijker dan nu.
Daarom was ik wel tevreden met Tinder, en mijn tip hierover is. Heb je een leuk iemand gevonden, ga binnen een week ergens koffie drinken, gewoon overdag, of eind van de middag. Is het leuk, kan je er eventueel een etentje aan plakken en anders ga je gewoon weer naar huis. Iemand kan nog zo leuk praten/chatten op de app, maar inmiddels weet ik (van mezelf en van vriendinnen) dat iemand zien en horen toch heel belangrijk is voor het peilen van je gevoel.

Ad Hombre
Tara

Met zo'n instelling lukt alles ;-)

Victoria
Mooi

Good for you, Tara!

Hahaha Ad, ik vermoedde al dat jij zou happen.
Maar serieus : Ik vind vrouwen vaak veel leuker dan mannen als persoon, maar helaas val ik niet op vrouwen.
Ik zie dat veel mannen moeilijk met emoties om kunnen gaan en zich afsluiten en/of vluchtgedrag vertonen. En de leuke mannen die ik ken zijn bezet, dus daar houd ik me verre van.
Ik ben van mezelf een positief ingesteld mens en geniet van life in general.
En daarbij denk ik ook na over het vraagstuk waarom van mij verwacht wordt dat ik ga daten. Alsof een man mijn leven compleet zou moeten maken. Ik vind mezelf een compleet mens, en misschien kan een relatie daar iets aan toe voegen.
Ik zie om me heen echter zoveel relaties met zoveel gedoe, dat ik niet echt weet of ik dat nog wil.
En de mannen die ik ontmoet zijn ofwel vol van zichzelf ofwel hebben een dusdanige rugzak dat een relatie met zo iemand een soort reddingsoperatie is, en dat wil ik niet.
So, mixed feelings... Aan 1 kant lokken de voordelen : Iemand met wie je veel kunt delen, sex, intimiteit, een maatje. Aan de andere kant zie ik al het moeilijke relatiegedoe.
Als je verliefd word ( en dat ben ik nog niet geweest sinds de scheiding), dan zie je dingen ook niet scherp, en heb je snel de neiging iemand te idealiseren. En dat zie ik veel gebeuren, dat mensen vervolgens snel bij elkaar intrekken, want het voelt zo goed. En dan komen ze er na een( paar) jaar achter dat het niet werkt.
Kortom, ik ben er nog niet uit!

moederziel
Anders

Mooi gezegd, Victoria!
‘ En daarbij denk ik ook na over het vraagstuk waarom van mij verwacht wordt dat ik ga daten. Alsof een man mijn leven compleet zou moeten maken. Ik vind mezelf een compleet mens, en misschien kan een relatie daar iets aan toe voegen.’

Ja, ja en ja, helemaal eens :-)
Maar een relatie hoeft ook niet meteen een samenleef-vorm te hebben. Ook niet eens LAT, omdat daar ook nog ‘living together’ aan kleeft. Je kunt een fijne vent treffen met wie je veel exclusief deelt, maar toch beiden je eigen leven en gezin.
Hoe dat dan heet? Uh... dat weet ik eigenlijk niet

MarSy
Heet dat niet gewoon

Verkering?

moederziel
Ja!

Verkering ;-) leuk

Victoria
Yep

Verkering lijkt me uitstekend. In de toekomst :-)

Persephone
Verkering

4 jaar na mijn scheiding downloadde ik mijn huidige lief. Via internet dus. Een gouden vondst :-). We hebben een LAT-relatie, maar ook verkering. We zorgen voor elkaar waar nodig (past meer binnen LAT) en doen enorm veel leuke dingen samen (verkering). We hebben wel ieder ons eigen huis, en dat vind ik heerlijk: na 25 jaar samengewoond te hebben, woon ik nu 6 jaar alleen en dat bevalt uitstekend.

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.