Home » Forum » Reis naar bali plannen

Reis naar Bali plannen

24 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Oregano
Reis naar Bali plannen

Hoi ,
Ik ben bezig met het plannen van een reis naar Bali, waarschijnlijk gaan we in mei.
Wie heeft tips voor een leuke rondreis, welke plaatsen om te overnachten.
Dacht zelf aan Samur, eilandje Lembongan en lovina Beach.
Hoeft niet super toeristisch te zijn maar meer authentiek. Zoals bv UBud lijkt me erg druk.
En dan willen we 3 1/2 week gaan is de voorlopige planning.
Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen op Bali,
Dank!!

Alkes
geen tips

Maar ik maak graag even reclame voor deze fraaie tentoonstelling
https://www.volkenkunde.nl/nl/over-volkenkunde/pers/bali-welcome-paradise

Pennestreek
Bali

Ons hoogtepunt daar was een fietstocht door de rijstvelden. Met een bus de berg op en dan op mountainbike’s naar beneden door de sawa’s en kampongs. Heerlijk!
Verder is Lovina beach een mooi uitgangspunt om dolfijnen te spotten. Je kunt er ook duiken/snorkelen. Wij logeerden daar in Pantai Mas, beetje anders dan anders. Google maar eens, het moet je aanspreken.
Ubud vonden wij ook (te) druk en toeristisch. Monkey forrest zijn we zo’n beetje gillend uitgerend. Niet ons soort uitstapje.

Veel plezier met plannen!

Oregano
Pennestreek

Dank je wel.
Monkey forrest lijkt mij ook vreselijk. Ga je andere tips even opzoeken, bedankt!

Oregano
Tickets geboekt en Pantai Mas

Via Singapore airlines, we vertrekken half juni.
Nu planning maken. Pantai Mas gaan we zeker heen! Heb gemaild, maar kan ook via air B&B zag ik.
Leuk deze voorpret.

Pennestreek
Leuk!

Fijn dat je wat aan de tips had.
Man en ik dragen nog steeds de armbandjes die we bij het afscheid van de eigenaren kregen, inmiddels al 3,5 jaar. Oh, ik wou dat ik mee kon, zo heerlijk gegeten daar, en zo mooi, zo aan zee...

Oregano
Pennestreek

Je mag mee hoor ; ))
Lijkt me prachtig deze plek!!! Ik draag nog steeds mijn armbandje van mijn 1e Camino van 2016, ook speciaal..
Hoelang zijn jullie in Pantai Mas geweest? Is een week te lang? En in welke plaatsen hebben jullie verder geboekt? Denk dat we wel beetje dezelfde smaak hebben dus ben heel blij met alle tips!
Thanks!

Pennestreek
Wij waren maar kort op Bali

Wij zijn in totaal 4,5 week geweest. Begonnen op Sumatra, daarna Java, daar komen onze vaders vandaan (Bandung). En toen nog een weekje Bali, in Pantai Mas en in Ubud en tot slot Sanur. Dat laatste hadden we niet moeten doen. Na 4 weken dag in dag uit hoogtepunten viel het strand wat tegen, toen we gingen ligggen wilden we eigenlijk ineens gewoon naar huis 😉.

Of het lang is hangt af van wat je wil. Wij wilden dingen doen, dus na de dolfijnen en het duiken waren wij klaar.

Vliegticket
Bali

Afgelopen zomer zijn wij in Bali geweest. Eerst een week , ja ook bij Pantai Mas. Onze kinderen hebben daar gedoken bij het rif en je kunt lekker met de familie meeeten. Trips zijn gemakkelijk te regelen. We zijn in Ubud geweest (erg druk) en op nusa Lembongan ( aanrader). Het plan was 2 weken Bali , 2 weken Lombok, maar vanwege de aardbeving ( de tweede avond) zijn we op Bali gebleven. We hadden behalve Pantai Mas en Ubud niets geregeld . En dat kon prima. Zelfs in augustus was er nog genoeg keuze via Booking.com, zelfs in Ubud. Ook alle trips, raften, fietsen etc hebben we ter plekke geregeld meestal een dag van te voren. Je kunt ook zelf een chauffeur regelen en overleggen waar je heen wilt.

Ad Hombre
Vliegticket

"Je kunt ook zelf een chauffeur regelen en overleggen waar je heen wilt."

Je kunt ook gewoon een auto huren en zelf rijden. Het verkeer is een stuk relaxter geworden sinds 1990 toen ik er voor het eerst reed. Een stuk relaxter dan zo'n mannetje dat steeds om je heen hangt.

Op Bali hadden we de huizen van te voren geregeld (waarvan een met een Nederlands sprekende kok!) maar in Thailand hebben we dit jaar bijna alles met booking.com en airbnb gedaan. Ging prima in augustus.

Paasei
erg lang

Ooit heel lang geleden ook 3 weken op Bali geweest. Toen dagtrips gemaakt vanuit ons guesthouse over het eiland met een taxi-busje met chauffeur. Heel leuk, maar op een gegeven moment hadden we het wel gezien.. weer een tempel, nog een rijstveld.. We waren jong en onervaren, ook mbt reizen. Achteraf spijt dat we allleen op Bali zijn gebleven en niet zijn doorgereisd naar een ander eiland.

Oregano
Blij met de reacties!

We zijn bijna 4 weken op Bali, dus hoop dat dit niet te lang is. Fijn om te lezen dat we ook daar nog kunnen boeken via booking (juni) . Kan nog niet goed overzien hoelang het leuk is ergens te blijven.
Hebben nu een week Sanur, week Nusa Lembongan ( van daaruit ook andere eiland bekijken). Zou een week daar te lang zijn? En dan nog een week naar Lovina Beach. En dan nog een week bedenken. Lovina Beach wel leuk voor een week? We willen wel allerlei dingen doen maar af en toe ook een dagje relaxen.
We willen wel een auto huren af en toe maar weet niet of je dit ook ter plekke kan regelen voor een aantal dagen bv. En ook fietsen.
Nog tips om naar een andere plek te gaan de laatste week?
Bedankt mede Bali gangers ; )!

Ad Hombre
Oregano

Een paar dagen een auto huren kan overal.

Of iets te lang of te kort is hangt vooral van jullie af. Ik kan zo een paar weken ergens blijven. Heb ik (en mijn gezin idem) geen moeite mee.

Oregano
Pennestreek en Vliegticket

Hoe was het om te verblijven in Pantai Mas. Ik heb alles even doorgelezen op hun site en vroeg me af of je daar genoeg privacy hebt . Zelf vind ik een spirituele plek heel mooi maar mijn man heeft daar niets mee bv. Is er ook een barretje waar je ‘s avonds wat kunt drinken? Of daarvoor naar Lovina Beach?
Groetjes!

Pennestreek
Ja hoor

Privacy genoeg. Het terrein is behoorlijk groot, altijd wel een plekje achteraf of aan het water te vinden. En altijd wel een hond of kat die aanschuift ;-).
Vrijheid blijheid, aanschuiven bij de familie of andere gasten mag, maar hoeft niet. Als je mee wil eten ‘s avonds moet je dat ‘s ochtends even doorgeven.
De weg naar Lovina is makkelijk te vinden, een doorgaande rechte weg. Je mag er fietsen lenen, maar fietsen is wel een heel avontuur omdat je de weg deelt met alle andere soorten verkeer. ‘s Avonds zou ik dat denk ik niet durven, zeker niet met kinderen.

Marielle
Vraag aan Ad Hombre over Thailand

Jij schrijft dat je via airbnb en booking.com gemakkelijk de overnachtingen kon regelen.
Ik ben aan het denken over een reis naar Thailand in juni, met 17-jarige zoon.
Thailand gaan we zeker mooi vinden.
Mijn twijfel gaat over een groepsreis of individueel reizen. Ik ben een groepsreis niet gewend. Airbnb en autorijden in Europese landen wel. Ik ben niet bang aangelegd. Maar ik wil ook niet onnodig risico lopen. Denk jij dat individueel reizen (auto huren, airbnb, geen vaste planning vooraf) te doen is als vrouw met puberzoon. Zoon heeft geen rijbewijs, we kunnen dus niet afwisselen met rijden.

Beertje37
Openbaar vervoer Thailand

Ook de bussen en treinen in Thailand zijn goed te doen. Binnenlandse vluchten zijn bovendien er goedkoop. Wij rijden meestal ook zelf, maar als je vooral de highlights wilt doen kun je dat prima ter plaatse regelen. Taxi’s zijn ook niet duur.

Beertje37
Ubud

Ubud zelf is heel erg druk geworden inderdaad. Wij verbleven vlak buiten de stad en vanaf daar kun je wel heel leuk de mooie omgeving verkennen. Ik zou het niet overslaan voor de drukte in Ubud zelf.
Monkey forrest is inderdaad geen aanrader.

Ad Hombre
Marielle

"Airbnb en autorijden in Europese landen wel. Ik ben niet bang aangelegd. Maar ik wil ook niet onnodig risico lopen. Denk jij dat individueel reizen (auto huren, airbnb, geen vaste planning vooraf) te doen is als vrouw met puberzoon. Zoon heeft geen rijbewijs, we kunnen dus niet afwisselen met rijden."

De afstanden zijn niet gigantisch dus het kan volgens mij best. Wij zaten in het regenseizoen en dan zijn er minder toeristen, maar we zijn vaker in Thailand geweest en dat ging eigenlijk altijd prima. Deze keer voor het eerst met AirBNB en dat werkt heel prettig. Een dag voor je vertrekt browse je wat rond en kiest je volgende adres, even klikken en je weet je volgende bestemming.

Ik zou Bangkok wel mijden want dat is een drukke chaos, maar ook weer niet extreem anders dan Rome of Parijs, dus als je die aankunt is de rest van Thailand best goed te doen. Met moderne smartphonenavigatie is het ook allemaal een stuk makkelijker geworden.

Mijn vriendin rijdt ook gewoon in Bali of Thailand dus aan je sekse zal het niet liggen ;-)

De politie is wel corrupt, maar de omkoopsommen zijn zeer betaalbaar en ze laten je als toerist meestal met rust. Het is mogelijk dat je daar als vrouw 'alleen' meer last van hebt, maar met een zoon van 17 heb je natuurlijk sowieso een beschermer bij je. Het helpt als je in een grotere auto rijdt (Toyota Fortuner 4wd), dan houden ze meer rekening met je. Automaat is altijd fijn.

Maar het blijft een exotisch land, dus een zeker risico loop je altijd. Je kunt altijd een suicidale pickup truck driver tegenkomen.

Marielle
Beertje en Ad

Bedankt voor jullie reacties. Geeft vertrouwen. Ik zal tzt wel een draadje openen over Thailand. Moet wel wennen aan een zoon als beschermer :-) Maar dat zal vast zo werken. Hij is lekker groot, dat gaat helpen.
De reisdatum wordt hopelijk tussen uitslag examen en uitreiking diploma. Moet hij wel in één keer slagen. Hoewel het tot nu toe best goed gaat, weet ik nog niet of ik de vlucht al durf te boeken. Daar ga ik nog veel nachtjes over slapen.

Vliegticket
Oregano

Ik sluit me aan bij Pennestreek, het is er zeer relax. Helaas wel veel plastic op het strand en de weg naar Lovina is erg druk , we hebben het ook wel eens gefietst en wel gelopen. Prima plek! Bali is super toeristisch en je kunt heel gemakkelijk rondreizen. Zelf rijden doen wij niet maar is natuurlijk een optie. Op Nusa Lembongan hebben we wel brommertjes gehuurd, daar is het een stuk rustiger met het verkeer dan op Bali zelf.

Oregano
Vliegticket

Bedankt!
Wij hebben nu 6 dagen Nusa Lembongan. Van daaruit willen we misschien ook een dagtripje naar de andere eilanden . Is 6 dagen dan genoeg denk je? We willen daar ook rondrijden , zwemmen en dagje niks ook af en toe.
4 weken Bali plannen is best lastig om in te schatten hoelang ergens te blijven, ook al is dat inderdaad per persoon verschillend ; ).

Ad Hombre
Brommertjes

Brommertjes zijn een stuk linker dan een auto huren. Met name in heuvelachtige gebieden vallen er nogal wat slachtoffers onder de toeristen.

Klassiek scenario: je gaat in z'n drie de berg op maar de berg is te stijl voor die versnelling dus je schakelt terug naar twee. Vervolgens slaat de brommer achterover (met name als je iemand achterop hebt). En natuurlijk uitglijden in bochten met stof/zand en of regen.

Ik kan de littekens nog laten zien.

AlwaysOnTime
Eilandjes

Tegenwoordig genoeg reizigers die naar Bali zijn geweest. Zeker de eilandjes bezoeken per boot. Prachtige ervaring!

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.