Home » Forum » Kinderalimentatie en derde koter

Kinderalimentatie en derde koter

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

74 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Lyn
.

Hmm nee je zou niet winnen ;) denken jullie lekker wat jullie willen denken.

Mijn berichten waren voornamelijk voor degene die deze discussie begonnen is en ervaringen wilde weten.

tsjor
Gaat je niet aan

'wie zegt dat ze dit uberhaupt op maakt?' Gaat je niet aan.

'Weet je wat pas raar is? Dat 1 kind veel meer zou krijgen dan een ander kind, ook al kies je bewust voor een nieuw gezin moeten de kosten gewoon gedeeld worden.' Dan had je ook meer moeten betalen toen zij een tweede kind kreeg.

'Er is uiteindelijk geen rechter aan te pas gekomen maar onderling door de advocaten zo berekend. In een rechtszaak zal dit ook zo berekend worden dus was het voor exvrouw zinloos om dit aan te vechten. Dat wilde ze ook niet want zij begreep namelijk wel de situatie in tegenstelling tot jou denken.'
Ah, geen rechter dus. Ik denk dat ze iets minder principieel heeft gedacht dan ik, of geen zin had in een rechtszaak, of geen zin had in een gevecht met haar ex. Maar presenteer je verhaal dan niet alsof het door de rechter is goed gevonden, want dat is niet zo.

Tsjor

Lyn
.

Volgens mij lees jij alleen wat je wilt lezen :)
Misschien moet je is wat minder zeuren en wat meer gaan lezen op internet voordat je dingen gaat roepen. Het is wel duidelijk dat jij er de balle verstand van hebt.

OokStief
Het blijft een wonderlijke

‘De kinderen (uit zijn eerste relatie) hebben er niet om gevraagd (om nog een brusje).... uh nee... kennen jullie veel gezinnen waar dat gebeurd? Niet samengesteld bedoel ik, dat de kinderen meepraten of er nog eentje komt. En in een kerngezin gaan de oudste kinderen er altijd op achteruit als er nog een spruit bijkomt. Tenzij het geld langs de plinten klotst. Als dat je argument is neem ik aan dat je zelf één kind hebt (en geen huisdieren) of dus lekker rijk bent

Pom
Ookstief

Op zich is het niet zo’n bezwaar dat kinderen er op achteruitgaan. Dat kan gebeuren door allerhande redenen en ik neem aan dat in veel gevallen niemand van de honger zal omkomen daardoor.

Wat mijn punt is dat het blijkbaar vanzelfsprekend is dat de ex vrouw minder geld voor hun gezamenlijk kind zal ontvangen doordat de man er voor kiest met z’n nieuwe partner weer kinderen te krijgen en zijn geld eerlijk over alle kinderen gaat verdelen. De ex vrouw er niet om gevraagd, geen inspraak op etc. Maar kan waarschijnlijk wel het verschil uit haar eigen zal bijpassen.

Vader mag daar gewoon voor kiezen. Mag ie ook kiezen voor een tweede huis in Frankrijk of een loeidure auto en dan minder gaan betalen. Want iemand iets ontzeggen kan natuurlijk niet. (Behalve als het om de kinderalimentatie gaat blijkbaar ...)

Groet pom

Lyn
.

Een nieuwe auto lijkt me wel iets anders dan een kind :)

Plus vaak krijgt moeders er ook nog nieuwe kinderen bij? Dan moet ze zeker de situatie begrijpen

Flavia
Lyn

Komt die moeder dan bij de vader van de eerste leg vragen of de alimentatie omhoog kan want haar kosten stijgen?

Want dat is wat de vaders (meestal zijn het vaders) eigenlijk doen.

Keuzes en verplichtingen uit het verleden bepalen je mogelijkheden in het heden.

Pom
Flavia

Ja precies flavia. Zonder vooraf te vragen of dat okay is natuurlijk. Gewoon doorbereken. Net zo makkelijk!

En waarom is een auto of een tweede huis anders? Als dat nou is wat iemand het liefste wil? Of geldt die afspraak alleen bij het willen van een tweede leg?

ElenaH
Lyn

'Een nieuwe auto lijkt me wel iets anders dan een kind :)'

En een eigen paard? Telt dat wel? Mijn dochter en ik willen een eigen paard, dus met de KA met 250 euro per maand omhoog.

koffie
Draagkracht en wel of niet verwijtbaar

Vaders draagkracht zal door een nieuw kind mogelijk omlaag gaan. En dat kan inderdaad tot verlaging van de alimentatie leiden.

Maar.... Volgens mij kijkt een rechter hierbij ook of die lagere draagkracht is ontataan door een keuze van vader of door omstandigheden waar hij geen invloed op heeft. Als vader zn baan opzegt of minder uren gaat werken wordt meestal geen verlaging toegestaan. Als vader ontslagen wordt juist wel. Een nieuw kind lijkt me eigen keuze.

Phryne Fisher
Juist ja

Wat Lyn zei klopt dus gewoon niet. De nieuwe regeling is niet langs de rechter geweest en in onderling overleg kun je afspreken wat je wilt.

tsjor
Herberekening

Het kan zijn dat er bij de herberekening van Lyn rekening gehouden is met andere factoren, bijvoorbeeld dat de KA niet meer afgetrokken mag worden voor de belastingen (sinds 2015), dat het KGB van de moeder voortaan meetelt als bijdrage die zij kan geven aan het kind, dat niet meer de feitelijke woonkosten, maar een vast bedrag van 30% van het inkomen meetelt als woonlasten. Dt alles kan maken dat een herberekening er anders uit kan gaan zien.
En inderdaad, in onderling gesprek kun je van alles afspreken, wat niet wil zeggen dat het ook voor de rechter stand zou houden als iemand bezwaar zou maken.
Een herberekening op basis van subjectieve, emotionele argumenten zoals: maar zij houdt nog genoeg over; maar waar geeft ze het dan aan uit; maar ik wil wel minder gaan werken; maar mijn kind heeft net zoveel nodig etc. etc., dat kan werken in een gesprek, maar dat zal geen stand houden voor de rechter.

Tsjor

Ginny Twijfelvuur
En

Ik vind het ook een kul-vergelijking.

Hier klotst het geld niet tegen de plinten, maar we hebben er echt wel voor gezorgd dat de komst van een broertje of zusje niet ten koste ging van de oudste kinderen. Anders begin je daar toch niet aan!

Ook niet vastgesteld door een rechter overigens;-)
Gewoon mijn mening.

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.