Home » Forum » Temperatuur vraagje 1

Temperatuur vraagje

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
poldergirl
Temperatuur vraagje

Wie heeft er weleens getemperatuurd en dan zonder duidelijke verhoging toch die maand zwanger geworden.

Bij mij stijgt en daalt de temp elke keer. Kom er maar geen wijs uit.

Groetjes Poldergirl

Manda Rijn
Temperaturen

ik heb geloof ik 3 maanden getemperatuurd. Ik heb 1 maand gehad dat het heel onduidelijk was, dan kon ik echt geen patroon vinden in die rare pieken en dalen. De andere 2 lijstjes waren wel duidelijk met een verloop naar vruchtbaar en menstruatie etc.

Veel succes !

merry
Ook een aantal maanden getempt

maar bij mij was er geen peil op te trekken, mijn temp vliegt blijkbaar altijd alle kanten op, dus op advies van de gyn mocht ik er mee stoppen. en zijn we verder gegaan met andere behandelingen ze hebben toen alles in de gaten gehouden met echo's.
succes
liefs merry

Kwikkie
Waarom temperaturen?

Zover ik weet is deze methode vrij onbetrouwbaar, en moet je het maanden doen om er een patroon in te vinden.
Ovulatietesten zijn handiger. Wel bestellen via www.zwangerschapstest.nu, want bij de drogist zijn ze peperduur.

Sterkte!
Wendy

poldergirl
Bedankt voor de reacties

Ik ben begonnen met tempen omdat ik een vrij onregelmatige cyclus heb, en hoopte zo in ieder geval een ei te kunnen ontdekken. En om het "verplichte" klussen niet onnodig lang te laten duren. Maar begrijp al uit jullie verhalen dat dat niet altijd werkt.
Misschien dus wel gunstig voor mij dat ik wel een ei heb gehad, maar alleen dus niet met tempen heb gevonden.
Groetjes Poldergirl

Biene M.
3 maanden

Als bij Manda: de eerste maand was het totaal onduidelijk, daarna kwam er wel lijn in. Ik kwam er ook pas na een paar weken achter dat je elke dag op dezelfde tijd moet temperaturen. In mijn geval dus ook in het weekend om 6.00 u. :-(

Therese
Temperaturen

Het meest handige is je temperatuur op www.fertilityfriend.com invullen. Deze rekent dan je eisprong uit. Bij mijn ene zwangerschap kon ik duidelijk aan mijn kaartje zien dat ik zwanger was (een stijging) en bij de volgende zwangerschap zag ik niks.
Als je het gebruikt om te bepalen wanneer je vruchtbare dagen zijn, vind ik het zelf een lastige methode. Vooral als je onregelmatig bent, want je weet pas wanneer je ei is gesprongen nadat het al gesprongen is. Veel handiger zijn ovulatietesten. Via matcare of sensitest zijn ze fijn goedkoop en je krijgt dan een positieve test een 24-48 voordat je ei springt, zodat je kan klussen. Succes!

Therese
Ik bedoel...

24-48 UUR voordat je ei springt!

Dees 68
Aanvulling op therese

Dit (positieve test 24 tot 48 uur voor de eisprong) werkt niet bij iedereen zo. Mijn LH-piek bleek namelijk later te zijn. Dus op het moment dat ik een positieve test in handen had, zat mijn eisprong er vaak ook al aan te komen.

Het handigste is dus nog steeds voor de eisprong klussen, ook al gebruik je ovulatietesten.

Dat dit moeilijk plannen is, weet ik ja...

Manda Rijn
Tip die ot is

als je verder normaal vruchtbaar bent zou ik gewoon lekker nog een jaar sex hebben wanneer en hoe vaak bij jullie past. Als het dan na een jaar niet gelukt is zou ik pas beginnen met ovulatietesten en temperaturen (beide tegelijkertijd dus).

poldergirl
Erg ongeduldig

Tja ben denk ik nu erg ongeduldig, dat komt omdat ik er voor mijn gevoel nu niet al te lang meer mee kan wachten. Nu kan mijn moeder nog oppassen, maar ze wordt wel elk jaar weer een jaartje ouder(gelukkig).Als het dan nog 2 jaar duurt voordat de volgende er is, dan wil of kan ze het misschien niet meer.
En omdat ik dus een vrij onregelmatige cyclus heb, wilde ik graag weten wanneer mijn ei geweest is, dan kunnen we stoppen met het verplichte, en het gewoon weer voor de lol doen.
Gr Poldergirl

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.