Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

agaatje

agaatje

06-10-2008 om 14:59

Bloed verlies

Hallo allemaal,

Wie is er net als ik net zwanger (nu 5 weken) Ik ben voor de 4e keer zwanger, maar toch is het alsof het weer de 1e keer is :-)

Ik heb af en toe een beetje bloed verlies (meer wat helder slijm met een streepje bloed) en regelmatig ongi gevoel. wie herkent dit?

Maandag 13-10 heb ik een echo om te kijken of en hoever ik ben ivm vervolg medische behandeling, maar dan wilde ik eerst zeker weten dat ik zwanger ben en dat er een hartje klopt.

Maar nu dit beetje bloed verlies houd me wel bezig.....

Sani

Sani

06-10-2008 om 22:14

Hoi agaatje

Gefeliciteerd met je zwangerschap!
Herkenbaar hoor, dat gevoel alsof het weer de 1e keer is. Ik ben over sommige dingen weer net zo onzeker als bij de 1e terwijl ik nu toch al bijna 23 weken zwanger ben van de 3e. Dit is mijn 5e zwangerschap. Ik heb 2 miskramen gehad.
En juist daarom vond ik het ook zo eng om bloedverlies te hebben. En ook dat ongi-gevoel (maar dat had ik bij alle zwangerschappen) is best eng. Maar juist dat gevoel is blijkbaar een goed teken. En dat bloedverlies komt ook erg vaak voor hoor ik van de verloskundige en gyn.
Groetjes Sani

agaatje

agaatje

07-10-2008 om 14:05

Sani

Bedankt voor je bemoedigende woorden. Ik wacht rustig af. Vandaag is het weer rustig in mijn buik. Geen buikpijn en/of afscheiding.

Ik ben nu voor de 6e x zwanger eerst een miskraam (missed abortion met 6 weken, curretage met 12 weken), toen een dochter (vanished twin) (nu 11 jaar), toen een zoon (nu 9 jaar). Toen een poos niets ivm scheiding en nu met mijn nieuwe man een dochter van 1,5 maar voor die zwangerschap weer een spontane miskraam met 7 weken.

Dus zoals je ziet al van alles meegemaakt en toch weer onzeker :-)

Gaat het met jou nu goed? Lekker als je alweer over de helft bent. Ik moet zeggen dat ondanks dat ik weet dat het nu echt de laatste gaat zijn en ik er dus extra van wil genieten. Ik toch een beetje "op herhaling ga" Ik lees niet meer in de boekjes hoe groot het is enzo, dat kan ik wel dromen..... haha

Sani

Sani

08-10-2008 om 18:41

Volgens mij

hoort die onzekerheid toch wel een beetje bij een zwangerschap. Het is toch altijd maar afwachten of je weer een gezond kindje mag krijgen. Ik hou me altijd vast aan het feit dat het in de meeste gevallen goed gaat. Dus dat je altijd meer kans hebt om een gezond kindje te krijgen, dan dat er iets mis zou gaan.
Met mij gaat t op zich wel goed. Alleen lichamelijk behoorlijk wat ongemakken. Ook is mijn placenta niet helemaal in orde, maar dat wordt goed in de gaten gehouden en lijkt ook allemaal behoorlijk mee te vallen.
Ik merk juist dat ik deze keer veel meer met de zwangerschap bezig ben dan bij mijn jongste. Maar nu heb ik ook veel meer tijd omdat de andere twee al naar school gaan. Dat lijkt me dadelijk ook wel fijn, als het kindje er eenmaal is. Dan heb je toch weer van die lekkere rustige genietmomentjes. Althans, dat hoop ik.. je weet maar nooit he ;-)

Agaatje

Ik begrijp dat het voor jou misschien moeilijker ligt omdat het al eens misgegaan is maar misschien haal je toch wat geruststelling in mijn verhaal.

Ik ben momenteel voor de 4e keer zwanger, heb al 3 gezonde kinderen en heb bij de 2e, 3e en deze zwangerschap de hele zwangerschap door geregeld bloedverlies. Ben nu 16 weken en zo 1 à 2 dagen in de week verlies ik helderrood bloed. Ben compleet binnenste buiten gehaald maar er is geen aanwijsbare oorzaak. Ze kunnen alleen wel zien dat zowel baby als placenta volledig in orde zijn, en dat was bij de vorige 2 kinderen dus ook al zo.
Dus maak je niet te veel zorgen (is moeilijk, I know), het hoeft niks te betekenen en stress is ook niet goed voor je kleintje ;)

Esmee.

agaatje

agaatje

09-10-2008 om 13:45

Esmeepf

Hoi Esmee,

Dank je voor geruststellende woorden. Inmiddels begin ik er een beetje vertrouwd mee te raken, het is geen helder rood bloed, meer een beetje slijm met een draadje bloed (lekker praatje) Maandag echo, dan ben ik 6 weken, dus dan zou er een hartje zichtbaar moeten zijn....

Leuk dat je ook voor de 4e keer zwanger bent. Dan is het ook bij jou vast een drukke boel thuis :-)

Red je het allemaal een beetje, hoe hebben jullie de taken enzo verdeeld thuis?

Zijn er nog dingen waar je van kan genieten nu je voor de 4e keer zwanger bent. Ik weet namelijk alles al, met hoeveel weken het hartje gaat kloppen, hoe de placenta werkt. Gym is ook niet nodig, alhoewel voor de contacten is dat natuurlijk wel leuk. Ga jij dat doen of een ander soort voorbereiding op de bevalling?

Groetjes,
Agaatje

Agaatje

Ja het is druk, maar meestal ook wel erg gezellig. Ik kan me ook niet voorstellen (misschien naief hoor) dat het echt heel veel aanpassen zal zijn met nóg een kindje.
Ik ben thuis bij de kinderen dus normaal gezien komt het grootste gedeelte van het huishouden op mij aan, maar mijn man doet nog best veel, en meestal zonder dat ik het hoef te vragen. Ook met de kinderen (douchen, naar bed brengen, eten enzovoorts) helpt hij altijd dus de taakverdeling werkt goed hier ;) Hoe loopt dat bij jullie dan?

Ik ga geen gym ofzo doen, wil wel gaan zwemmen maar dat hangt ook een beetje af van het verloop van mijn zwangerschap. Ik heb BI dus weet niet zeker of ik over een maand en later nog zin heb om naar het zwembad te fietsen. Auto hebben we niet en al hadden we die wel, ik rij niet graag met BI, soms valt het gevoel in mijn benen weg namelijk.

Ik hou wel weer een zwangerschapsdagboek en babysite bij, mijn manier om er toch af en toe echt bewust mee bezig te zijn. Het sluipt er anders toch een beetje tussendoor, vind ik. Misschien ervaar jij dat heel anders natuurlijk.

En OO natuurlijk, een hele goede manier om even met je zwangerschap bezig te zijn!

Spannend wel he, nog een keer zwanger? Kun je je er al iets bij voorstellen, 4 kinderen? Heeft bij mij wel even geduurd.

Geniet ervan! Groetjes, Esmee

Tink

Tink

09-10-2008 om 22:09

Agaatje

Ga nit schrikken als er dadelijk nog geen hartje te zien is he, dat zie je vaak pas bij 6½-7 weken dus het kan zijn dat je het bij 6 weken nog niet ziet terwijl toch alles prima gaat. Ik hoop natuurlijk mee dat je al wél een hartje zult zien kloppen :)

Hier ook 4 kinderen, bij mijn laatste zwangerschap heb ik het gymmen ook voor gezien gehouden en heb me aangemeld voor zwangerschapsyoga. Dat was heerlijk om te doen, al heb ik er uiteindelijk tijdens de bevalling niet echt veel aan gehad omdat die supersnel en heftig was.

Enne, die 4e, die doe je er inderdaad even bij :). Althans, zo ervaar ik dat wel! (Moet er wel bij zeggen dat ik geboft heb met een stel makkelijke kinderen.)

agaatje

agaatje

09-10-2008 om 22:22

Esmeepf

Ik ga ook lekker zwemmen en ik overweeg zwangerschapshaptonomie, maar ik weet het nog niet.

Mijn oudste 2 zijn 11 en 9 dus die zijn al redelijk zelfstandig. De jongste is nu 1,5 die heeft een andere papa. Ik doe voor de oudste 2 co-ouderschap, dus ze zijn niet altijd bij ons, dat scheelt in tijd, alhoewel, ook als ze er niet zijn, ben ik met ze bezig.

Mijn man en ik werken allebei 4 dagen en verdelen de taken thuis. Dit willen we ook zo houden, maar ik moet nog zien of dat gaat. Ik denk wel dat ik ouderschapsverlof ga opnemen na de bevallig (als alles goed gaat natuurlijk) Want het zijn wel drukke dagen met de voetbal enzo van de oudste erbij.

Ik had na nummer 2 gedacht dat het genoeg was. Maar ja, het leven liep anders. Mijn man is jonger dan ik en wilde toch ook graag echt vader worden, ipv alleen voor mijn kids zorgen en toen ging het toch weer kriebelen :-). Maar dit is echt de allerlaatste!!

agaatje

agaatje

09-10-2008 om 22:27

Tink

Je hebt gelijk dat het inderdaad nog zo kan zijn dat het hartje nog niet klopt. Ik hou alle scenario's open en ben heel realistisch. Ik ben 38 dus ook dat vergroot de kans op een miskraam. Maar..... de meeste zwangerschappen gaan toch echt goed...dus afwachten tot maandag en dan zien we weer verder.

Ik hoop dat ik deze er ook even bij doe, ik heb wel gemerkt dat elk kind anders. Mijn jongste is het meest een handenbindertje, ik heb nog nooit zo'n energiek, ondernemend kind gehad. Ik moet echt overal ogen hebben. Maar ze is wel heel innemend, dus dat maakt het weer goed.

Het blijft mooi spul, die kleine ukkies. En juist de combi met 2 grote kinderen is heel leuk.
Ze helpen een beetje, kunnen oppassen en geven natuurlijk graag het verkeerde voorbeeld :-)

Ja dat ken ik

Ik heb voor ik kinderen kreeg altijd geroepen dat ik maar 1 kind wilde. Ben zelf ook als enig kind opgegroeid en dat vond ik helemaal niet erg.
Maar toen de oudste nog een baby was liep de relatie stuk en wat later kwam ik mijn man tegen en toen kwam er nog een, en nog een... En toen dachten we dat we klaar waren maar een of 8 geleden was er toch een positieve test dus nu komt er nog een. Maar ook voor ons is dit de laatste, ik laat me zsm na de bevalling steriliseren want de pil werkt dus blijkbaar niet zoals het zou moeten ;)
Mijn oudste is 6, nummer 2 is vier en de jongste is anderhalf, 2 als de baby komt. Netjes allemaal 2 jaar uit elkaar dus, haha... Energiek zijn ze allemaal bij mij, met vlagen wat driftig maar ook wel heel errug lief. Ik had bij de derde al het gevoel dat ik het er een beetje bij deed. Woensdag middag bevallen, donderdag middag al weer in normale kleren lekker op de bank genieten van alle drukte in huis. Doen we even... Ben heel benieuwd hoe dat deze keer zal gaan.
Oh en ja, oppassen kunnen die oudsten van mij nog niet natuurlijk maar het verkeerde voorbeeld geven hebben ze al vlot onder de knie hoor ;)

Tink

Tink

10-10-2008 om 22:24

Grinnik

Nou, de eerste weken deed ik het er niet 'even bij' hoor! Jij was snel op de been dan :). Gelukkig was mijn man toen veel thuis, na elke bevalling trouwens.

Hier zit er wat meer leeftijd tussen, dat scheelt ook hoor. Mijn oudste kan al wel eens een uurtje oppassen.

En dat verkeerde voorbeeld, tjaaaaaaaaaa :)))

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.