Home » Forum » Baby 12 weken slaapt slecht huilt veel

Baby 12 weken slaapt slecht huilt veel

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Mams91
Baby 12 weken slaapt slecht huilt veel

Hoi
Ik ben nieuw hier geen idee hoe het werkt maar zou graag mijn ei kwijt willen..
Mijn zoontje van 12.5 week huilt telkens bij het naar bed gaan. Heb al van alles geprobeerd maar niks schijnt te helpen. Als hij eenmaal slaapt wordt hij telkens na drie kwartier wakker om vervolgens weer een voeding te willen( ik geef bv) snachts sliep hij een aantal weken mooi door tot 6 A 7 uur.. dat wordt nu ook al minder kwam zelfs om half 4 vannacht! Overdag is het drama en vanaf 4 tot 9 savonds slaapt het zelfs helemaal niet dus hangt het de hele avond aan de borst. Inbakeren helpt niet wakker in bed niet slapend in bed niet heeft iemand tips?

Anneque
Mams91

Het werkt ongeveer zo inderdaad, jij beschrijft wat je wil weten en wij proberen je te helpen ;-)
Ik vrees alleen dat er niet zo heel veel verse moeders rondlopen hier. Ook bij mij is de babytijd alweer een jaar of 9 geleden. Ik herken de onrust overigens wel hoor, vooral de tijd van namiddag tot laat op de avond. We hebben uuuuuuuuren met de baby rondgelopen. Dat was nl het enige wat hielp :-S
twee van mijn drie kinderen waren als baby nogal onrustig en wat bij ons het beste werkte, was eraan "toegeven" (wat een beetje verkeerd klinkt, alsof je "toegeeft" aan de baby en hem dus verwent - wat mi onmogelijk is). Dus: ik gaf de borst wanneer mijn kind daar behoefte aan had, liep met hem rond wanneer hem dat rustiger maakte en zodra het kon, legde ik hem in bed. Ik heb ze ook veel bij mij in bed genomen, er zijn manieren waarop dat veilig kan. Daarop kun je googelen. Overdag droeg ik ze veel bij me, in eend raagdoek of zo'n Babybjörn.
Geen baby is hetzelfde, dus wat voor ons of anderen werkte, hoeft niet voor jou te werken. Ik zou als grondregel aanhouden dat je je zo weinig mogelijk aantrekt van "hoe het hoort", wat de omgeving vindt dat je zou moeten doen, of andere (voor)oordelen die je in de weg zitten. Kijk wat werkt, voor jullie, voor jouw kindje, en bedenk: deze periode gaat ECHT over....
Probeer intussen zelf je rust te nemen waar dat maar kan. Slaap bijv met je kind mee, ook overdag als dat nodig is. Ik ben maandenlang om een uur of 21.00 naar bed gegaan omdat het mevrouwtje behaagde precies dan even te gaan slapen. Wat werkt, dat werkt.

Succes!

ijsvogeltje
kan van alles zijn

Lastig he, een huilende baby! Mijn oudste heeft ook veel gehuild en was altijd wakker. En ja, het gaat over, maar daar koop je op dit moment natuurlijk niets voor.

Er kan van alles aan de hand zijn waarom je kindje niet blij is. Je schrijft dat hij nu ook weer 's nachts wil drinken. Wellicht heeft hij onvoldoende aan de borstvoeding? Misschien dan toch wat met de fles erbij? Of misschien is er medisch iets aan de hand. Oorontstekingen bijvoorbeeld, om maar eens iets veel voorkomends te vinden.

Misschien is je kindje oververmoeid en kan hij zijn rust niet vinden. Of misschien ligt hij juist teveel in bed en is er ook sprake van'verveling'. Dat vond ik in ieder geval zo'n lastig dilemma. Moeten we hem nu wel of niet in bed leggen?

Merk je verschil tussen bijvoorbeeld zijn bedje en de maxi-cosi? Onze zoon heeft een aantal maanden allen maar in de maxi-cosi geslapen. Het consultatiebureau vond dat helemaal niets, maar de kinderarts vond het juist prima. Sommige kinderen hebben wat extra steun/bescherming nodig bij het slapen, daar werkt 'plat' liggen blijkbaar niet goed.

Ook ben misschien ongewild in een patroon terecht gekomen dat zichzelf in stand houdt. Je staat zelf onder spanning en dat kan een kind aanvoelen. Maar ja, zie dat maar eens te doorbreken.

Hoe gaat het overdag? Wat bedoel je met 'drama overdag'?

marie
groeispurt / sprongetje

Hmm, 3 maanden. Meestal hebben ze dan last van een groeispurt / sprongetje. Dat betekent inderdaad meer honger en dus vaker moeten aanleggen. Daardoor gaat je productie omhoog en zal hij meer tevreden worden.
Bij een "fleskind" betekent dat vaak meer in de fles per voeding (was hier het geval).

Eventueel kun je ook een bezoek aan een osteopaat brengen. Soms is er wat "technisch" aan de hand, beknelde zenuw in de nek bijvoorbeeld.

Meer uitgebreide informatie kun je trouwens vinden op:

www.borstvoeding.com

mijk
Regeldagen..

Schat ik zo in als hij eerder tevredener was. Kind heeft meer voeding nodig en daar veel aanleggen gaat je melkproductie omhoog en wordt slapen beter. Gevalletje het is zoals het is. Zelf goed eten en drinken proberen het rustig aan te doen en niet te veel van jezelf te verwachten......

Mijk

AnneJ
Tandjes?

https://allesoverkinderen.nl/ne_tanden_krijgen.htm

Kan van alles zijn. Hopelijk kom je er wel achter, dan kun je ook iets doen om het te verlichten. Maar hier ook hoor. Ik voedde op vraag en bij onrust leidde ik ze af door even te wandelen en een kind te dragen, desnoods in het donker.

Mams91
Chiropractor en slapen

Wij zijn naar de chiropractor geweest met hem maar na 5 behandelingen kwam er geen verbetering helaas..
Wat betreft kwestie van verveling of oververmoeid vind ik ook lastig inderdaad..
ik leg hem na de voeding als hij moe is op bed maar dan zet hij t op een krijsen en als je hem eruit haalt blijft hij net zo lang wakker tot hij oververmoeid is.. laten krijsen doe ik ook niet heb ik eerder gedaan maar dat werkt niet en t voelt ook niet goed..
waar ik hem ook neerleg of draag hij wil dan niet slapen en is alleen stil als ik hem bij me houdt..
De nachtvoeding moet ik maar accepteren dan hè ik was net zo gewend aan dat doorslapen..

Maria
Inbakeren?

Is hij ook heel actief als hij zo huilt in bed? Heb je het idee dat hij zijn rust niet kan vinden? Zou inbakeren een idee zijn?
Bij borstvoeding zou ik zeker ook rekening houden met op regeldagen. Gewoon aanleggen als hij erom vraagt, dan blijven vraag en aanbod in balans.

Mams91
Inbakeren helpt niet

Hoi
Inbakeren hebben we drie maanden gedaan maar daar is hij nu echt klaar mee.. slaapt nu in een slaapzak dat gaat beter als inbakeren nu..

Vesta
clusteren

hoewel al lang geleden kan ik mij het clusteren qua voeding van dochter nog goed herinneren. Van 4 uur 's middags tot 10 uur 's avonds hing ze bijna continu aan de borst. Flinke slokken drinken tot bijna een borst leeg, dan even een heel kort dutje en weer verder tanken. Erg vermoeiend en op een gegeven moment kon ik zelfs eten en eenvoudige dingen koken met een kind aan de borst.

Rosemarije Diss...
Eventjes doorbijten

Hoi Mams91,
Ook ik heb moeite gehad om mijn baby te laten slapen en dit zowel ’s nachts als overdag. Het leek wel of mijn meisje helemaal onvermoeibaar was. En ook mij klinkt een ‘huiluurtje’ ’s avonds van 4 tot 9 heel bekend in de oren.
Mijn man en ik zijn ontelbare keren op bezoek geweest bij kinderartsen, maar er bleek echt niets aan de hand. In theorie is het natuurlijk makkelijk om niet toe te geven aan het huilgedrag van je baby, maar in de praktijk is het veel makkelijker om zo’n krijsende baby gewoon zijn of haar zin te geven. En dat hebben wij meestal dan ook maar gewoon gedaan. Uren met de baby op de schoot en vlug zelf wat bijslapen als ze dan toch in slaap viel.
En plots had ze door dat ze moest slapen... een week voor haar tweede verjaardag sliep Laetitia plots van de ene dag op de andere nacht door en ook overdag leek het beter te gaan. Ze is nu echt een droom van een peuter die ’s nachts flink doorslaapt en overdag een dutje doet van ongeveer anderhalf uur. Het gaat nu trouwens zo goed dat wij klaar zijn voor een tweede kindje. Fingers crossed!!!
Je ziet Mams91: deze moeilijke tijd gaat heus wel voorbij. Eventjes doorbijten en je kan straks met volle teugen van het moederschap genieten!