Home » Forum » Baby 6 maanden slaapt opeens niet meer door gecontroleerd huilen werkt niet 😱

Baby 6 maanden slaapt opeens niet meer door. Gecontroleerd huilen werkt niet 😱 help ik ben Zo moe

3 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Mama banana
Baby 6 maanden slaapt opeens niet meer door. Gecontroleerd huilen werkt niet 😱 help ik ben Zo moe

Ons zoontje van 6,5 maand sliep vanaf ongeveer 3 maanden heerlijk door van 20:00 tot 7:00 uur. Maar sinds 1,5 maand is daar verandering in gekomen. Eerst werdt hij weer 1 x in de nacht wakker, toen 4 weken lang elke 2 uur soms 1 uur en nu ongeveer 3 x. Ik ben kapot !!!! Helaas valt hij alleen maar in slaap bij het voeden. Wakker in bed leggen om zelf in slaap te vallen werkt niet. Of ik er nou naast zit en zijn handje vasthoud of elke 5 minuten kom kijken, hij blijft tot het hysterische aan krijsen tot dat ik hem oppak ( volhouden heeft geen zin want meneer heeft de langste adem) Verder is hij een super lieve vrolijke baby die iedereen on Ijn kleine vingertje wind. Ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen.

Tamar
dokter?

Is er nog ietsvveranderd in eten en popepen, en hoe is hij overdag? Als hij dan het zonnetje in huis is, is er waarschijnlijk niets fysieks aan de hand. Anders zou ik dat toch laten checken.

Is het mogelijk om zijn bedje naast dat van jullie te zetten?

Mokashung
Samen slapen

Hoi Mama banana,

Ik slaap eigenlijk samen met mijn kindje. Hij is nu nog maar 3 weken oud, maar het lukt wel goed. Hij wordt zo ongeveer om de 3 à 4 uren wakker 's nachts, en dan voed ik hem al liggen (ik geef BV). Zo val ik zelf soms in slaap al voeden, dus moe word ik er niet van :-)
Je moet ook niet bang zijn dat je op je kindje zou gaan rollen als je hem op zijn zij tegen je aanlegt. Hij kan dan niet doorrollen, en als jij je ene arm over hem heen legt en je knieën optrekt, kun jij ook niet over hem rollen (je geeft jezelf dan stabiliteit door die knieën en arm).
Eigenlijk is dit het tegenovergestelde van gecontroleerd huilen, en van dat laatste ben ik ook echt geen voorstander. Het lijkt me niet goed (noch logisch) om een klein kindje dat nog niets beseft (hij kan nog niet denken) alleen te laten. Het enige gevolg daarvan kan zijn dat hij in paniek schiet en het gevoel heeft alleen te zijn. Ik zou er ook door beginnen krijsen eerlijk gezegd :-) Als je je kindje beneden te slapen legt, waar jij bent, en hem meeneemt als jij gaat slapen en er dan gewoon tegenaan ligt, zul je volgens mij al minder problemen hebben. Mijn truc is bovendien ook nog om hem een laatste voeding te geven als we al allebei in bed zitten/liggen. Dan hoeft er daarna niets meer te gebeuren dat hem opnieuw zou kunnen wakkerder maken. Als hij dan toch nog onrustig is als ik hem neerleg, dan laat ik hem gewoon in slaap vallen met de tepel in zijn mond. En na de volgende voeding doe ik gewoon wat tepelbalsem aan.

Anders ook eens proberen met huid-op-huidcontact? Daar wordt ie misschien nog sneller rustig door... En vroeg gaan slapen hé. Je kunt het ritme van je kindje sowieso niet aan jou aanpassen, jij zult hem moeten volgen. Een gouden regel om zo weinig mogelijk problemen te hebben (ze zullen natuurlijk altijd wel eens huilen, maar veeeeel minder) is sowieso om je kind niets op te leggen, maar zijn ritme te volgen. Voeden op vraag, nabijheid als hij dat wil, etc...

Hopelijk helpt dit!

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.