Home » Forum » Bisphenol in babyflesjes

Bisphenol in babyflesjes

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
kaartje
Bisphenol in babyflesjes

Laatst een uitzending gehoord op radio 1, ging over bisphenol a, een giftige stof die vrij komt uit platic, en ook in babyflesjes voorkomt. In de gewone vertrouwde merken, zoals Avent. Ik maak mij zorgen en wil graag mensen waarschuwen, volgens mij weten er veel mensen dit niet. Bisphenol verandert de hormoonhuishouding en kan hersensschade veroorzaken...jaja, ik weet het, misschien krijg ik wel als reaktie wat een paniek verhaal, ik wil het toch even zeggen!Misschien handig zelf even te googelen.

Kaartje

Temet
Kaartje

Volgens mij houden fabrikanten ook rekening met de angsten, ik heb tenminste al wat dingen gezien waarop met grote letters stond 'zonder bisphenol a', een stof waar ik tot dan toe nog niet over gehoord had ;-)

Googlen is in dit soort gevallen m.i. niet altijd handig: de indianenverhalen op het internet zijn talrijk. Ik zou dan toch graag een beetje een idee hebben hoe ik de onzin van de serieuze info kan scheiden.

Groeten,

Temet

dirksmama
Oud nieuws

Een merk dat al jaren verkocht dankt er z'n naam zelfs aan...

liora
Bekend

Hoi,

Ik wist het! Ik heb nu flesjes van Etos huismerk, maar als baby alles uit flessen gaat drinken, zal ik zeker bisphenol vrije flessen kopen.

Liora

kaartje
Goh

Ok, oud nieuws dus.
alleen ik wist het toen niet, kinderen zijn nu al groter. Dan had ik een andere fles gekozen.

Groetjes

sidneysheldon
Ik wist het ook niet

hoi, dat oude nieuws zal niet bij iedereen oud nieuws zijn, ik wist het nl ook niet en las het laatst in een baby blaadje. Heb een flesje van Bibi gekocht wat zonder bisphenol is maar ik gebruik ook nog flesjes van Avent.

Manda Rijn
Ik doe er niets mee

in de flesjes zonder bisphenol zitten weer andere stoffen waar nog niets bekend over is.... laat staan over siliconen speentjes, rubber speentjes etc etc

MIsschien moeten we terug naar de glazen flesjes, lekker retro, die kan je ook mooi uitkoken, maar dan heb je weer het gevaar op glassplinters.

Dees 68
Manda: zo dacht ik er ook over

En bovendien is het nog maar een vermoeden. In de VS wordt er zeer panisch over bisphenol gedaan, maar echt bewijs is er nog niet heb ik begrepen. En wie weet wat er als substituut gebruikt wordt.

Ik gebruik trouwens het merendeel flesjes van de oudste twee, dus ik vermoed dat zij het overgrote deel van de bisphenol er al uitgezogen hebben (onwetend als ik was...).

Manda Rijn
Ja!

hier ook al eerder gebruikte avent flesjes, ik heb er maar 1 of 2 nieuw geloof ik (uit de blije doos).

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.