Home » Forum » 3 baby tijd 0 1 » Flesweigeren en kolven

Vind je het lastig als jouw baby huilt?
Wil je leren waarom baby's huilen?
Wil je jouw rust bewaren zodra je baby huilt?
Kom naar de middagbijeenkomst van Ouders Online over huilende baby's!

Flesweigeren en kolven

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
RoosGJ
Flesweigeren en kolven

Beste allemaal,

Ik heb een baby van 4,5 maand en ze weigert de fles. Helaas..... We oefenen zeker al 2,5 maanden om de dag. Geen beweging in te krijgen. Ze drinkt max 3x 20 cc op het kinderdagverblijf.

Inmiddels moet ik weer aan het werk en ben ik aan het kolven geslagen. Maar hoeveel moet ik kolven per keer? Wil mn productie niet laten dalen, maar ook zorgen dat als ik thuis kom mn borsten vol genoeg zitten zodat n dochter haar voeding kan inhalen.

Wat is wijsheid?

AnneJ
Gaat vanzelf

Kan gewoon vanzelf gaan. Je kolft overdag wat je kunt en s avonds vraagt je baby gewoon wat meer, blijft langer aanliggen en meldt zich weer eerder.
Kan lastig zijn als je werkt, maar het gaat voorbij.
Mijn dochter wilde ook niet aan de fles op dat moment. Ik gaf haar in de ochtend bij het brengen, aanvankelijk ook nog in een vroege lunchpauze en bij het halen.
En tussendoor kreeg ze dan een geprakte banaan met een beetje moedermelk.
Uiteindelijk ging ze wel aan de fles. De leiding bleef het aanbieden, al was het maar met een beetje water.

Roos
Dank!

Beste Anne,

Dank voor je bemoedigende woorden! We gaan stug volhouden.

MarSy
Andere fles

Kan helpen.

Ik ging in mijn pauze heen en weer naar kdv ipv kolven. Maar ik kon rustig een voeding overslaan zonder doorlekken, productie verlies of ontstekingen.

Ik gaf 200cc mee en dat werd in beetjes van 100cc gegeven. Half slapend lukt soms ook nog wel. En ik kwam tussendoor dus langs.

Ook had ik meer nachtvoedingen helaas...

Emmawee
Kort

Even een korte reactie.
Ja het is gedoe, maar houd alsjeblieft voor ogen dar het echt om een korte periode zal gaan. Over zes weken kan je dochter al andere dingen gaan eten en drinken. (uitgaand van 6 maanden volledige borstvoeding).
Hier ervaring en bovenstaande heb ik mij toen veel te laat gerealiseerd.
Mocht je interesse hebben, ik heb een medela softcup voor je. Niet nieuw, wel verkleurd, maar bijna niet gebruikt. Wie weet werkt het bij jullie kleine wel. Ik heb 'm bewaard om er ooit nog iemand een plezier mee te kunnen doen. Betreffende baby is nu bijna 12 en eet en drinkt vrijwel alles. Laat maar weten.

Lilian1
Even volhouden

Je zou een klein bekertje kunnen proberen. Nadat de fles is aangeboden.

Marie
Borstvoeding.com

Kijk voor meer tips ook eens op borstvoeding.com

Roos
Dank voor de reacties

Ik heb net de softcup binnen gekregen via het moedermelknetwerk. Wel heel erg bedankt voor het aanbod!! Hopelijk lukt het en zo niet is het inderdaad maar 6 weken. We proberen nu overigens wel een beetje pap te geven. Vroeger dan gewenst, maar het helpt wel iets tegen de honger...

Maartje
4-6 maanden

Dat advies van 6 maanden uitsluitend borstvoeding is oud. Tegenwoordig is het advies om tussen de 4 en 6 maanden ook andere dingen te laten proeven, juist om het ontstaan van allergieen te beperken. Dus juist niet wachten tot na 6 maanden.
Je dochter kan dus best al geprakte banaan met moedermelk, beetje pap(van moedermelk) met een lepeltje eten. Misschien wil ze dat wel en dat vult dan net genoeg tot jij er weer bent. Met beker en lepel heb je geen fles nodig.