Home » Forum » Huis babyproof maken

huis babyproof maken

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Mokashung
huis babyproof maken

Hoi,

Onze kleine begint op dit moment te sluipen, en ik vroeg mij af of iemand van jullie misschien ook chauffages in huis had op het moment dat hun baby begon te kruipen? Het probleem is dat die allemaal op een hoogte hangen waarbij hij er net kan onder 'sluipen' en als hij dan zijn hoofdje optilt zit hij ertegen (en dat kan behoorlijk pijn doen).

De meest voor de handliggende oplossing is om radiatorombouwen te plaatsen, maar dat is eigenlijk veel te duur voor ons. Op dit moment heb ik opgerolde campingmatjes eronder gelegd, maar dat zal uiteindelijk ook geen duurzame oplossing zijn want volgens mij zal hij die op den duur gewoon van onder de chauffages trekken.

Heeft iemand anders hier ervaring mee?
Groetjes,
Moka

Marie
niet zoveel

Hoofd gestoten? Jammer dan, gaat wel weer over. Baby's zijn niet van suiker.

Vraag me trouwens wel af hoe jullie kleintje onder de radiatoren kan kruipen. Meestal hangen die tegen een muur en zover kruipen/tijgeren ze vaak niet.

Waar je wel om moet denken is als ze zich straks gaat optrekken aan de salontafel e.d. en dan van alles van de tafel trekt. Lades zijn ook heerlijk ontdekkingsmateriaal.

Verder proberen de vloer wat schoon te houden van kleine dingetjes die in mondjes passen (baby's zijn net stofzuigers bij tijd en wijle).

En verder zul je de komende tijd ogen rondom moeten hebben, vaak nee zullen zeggen en je kindje steeds ergens anders vandaan moeten trekken.

Heb nog wel deze tip. Hou ze zo lang mogelijk in de box! Dat is niet zielig, maar een veilige plek om te spelen. Onze kinderen hebben daar bijvoorbeeld geleerd om zichzelf te vermaken. En je hebt eens je handen vrij als je ze even veilig achter wilt laten als je eens naar de deur moet ,aan het koken bent of naar de wc gaat.

vlinder72
Vier kinderen

En die zijn vaak genoeg gevallen. Hebben tig keer hun hoofd ergens tegenaan gestoten maar niet tegen de radiatoren. Die hangen net te laag.

Onder de salontafel kruipen was dan wel weer een hit. Onder bank ook.

Mijntje
ondernemende baby

Wij hadden ook een ondernemende baby maar we deden niks met de radiatoren. Je moet er wel gewoon bij blijven ook, bij zo'n jong kind. En idd als je naar de wc gaat het kind in de box zetten
Je kan niet alles voorkomen. Stopcontacten beveiligen, traphekjes, dat was wel het belangrijkste wat wij deden. Op een gegeven moment een kastje met slot voor de dvd speler, anders werd er telkens speelgoed in de gleuf gepropt en het werd zo wel een dure hobby.
Nog een tip: iets wat niet mag is reuze leuk. Dus liefdevol afleiden, niet schrikken/boos want dat is alleen maar leuk en doet ie het nog telkens weer om jou uit te dagen..

Mokashung
Tjah, niet veel aan te doen dus

Dan hou ik het wel gewoon bij de kampeermatjes onder de chauffage. Hij sluipt wel degelijk tot eronder, waarom is mij ook een raadsel. Maar op die manier geraakt hij er op zijn minst niet meer onder, en als hij met het matje begint te spelen dan ben ik erbij hé.

we hebben geen box, maar als ik even naar de wc moet of zo dan zet ik hem in zijn eetstoeltje en neem ik hem mee.

Mokashung
nee zeggen

Mijntje,

als je zegt liefdevol afleiden en niet boos zijn, zeg jij dan eerst "nee" tegen je kleintje of heeft dat nog geen nut op die leeftijd?

rode krullenbol
Toch nog een tip

Bij bouwmarkten e.d. is materiaal te koop ter isolatie van de buizen van een verwarmingsinstallatie teneinde nodeloos warmteverlies tegen te gaan. Het zijn grijze kokers met aan één zijde een kerf. Dit materiaal is hittebestendig en verend van structuur.

Enfin; precies wat jij goed zou kunnen gebruiken om het hoofdje van jouw kindje te beschermen tegen de akelige verwondingen die jouw zoontje zou kunnen oplopen door net op het verkeerde plek – te weten: wanneer hij zich (nog) onder de chauffages bevindt – zijn hoofdje op te lichten. Tegen de tijd dat deze beschermingsmaatregel niet meer nodig is, kun je het materiaal alsnog voor andere doeleinden gebruiken.

Mocht je dit te duur vinden, dan zijn holle zwembuizen misschien een goed alternatief. Ik weet alleen niet zeker of deze de hitte kunnen verdragen. Wél zien ze er in ieder geval aanmerkelijk vrolijker uit door de felle kleuren waarin ze worden vervaardigd.

Rode krullenbol

mirreke
Geen nee zeggen

liefdevol afleiden. Dat werkt goed en is op deze leeftijd voldoende.

Mijntje
zo min mogelijk

Ik zei zo min mogelijk nee, want dat vond hij te lollig en vond het leuk om stout te zijn (zucht :-) ) Beter is op deze leeftijd liefdevol afleiden (kijk eens wat ik voor je heb..)
Die opgerolde matjes lijkt me voorlopig voldoende, hopelijk groeit hij snel dat hij niet meer onder de radiator past :-)
Nu met 14 jaar gaat het stukken beter :-)

Mokashung
:-)

Haha, goed zo, gelukkig maar :-)

rode krullenbol
Nog een tip m.b.t. de chauffages

Je zou er ook aan kunnen denken om over de gehele lengte van de chauffages stapels boeken en/of tijdschriften te klemmen tussen de vloer en de chauffages. Zoiets laat zich door een kruipend baby'tje veel moeilijker wegnemen dan campingmatjes, zwemnoodles of isolatiemateriaal voor radiatorbuizen. Let er wél op niet al te krachtig te wrikken aan de chauffages in kwestie. Het zou nog tot lekkage kunnen leiden. Maar een beetje klemmen zou geen probleem moeten zijn.

Rode krullenbol