Home » Forum » In de trein met baby van 7 maanden kan dat

In de trein met baby van 7 maanden kan dat?

14 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Erwin
In de trein met baby van 7 maanden kan dat?

Hallo,

Mijn vriendin wil graag met de trein een reis maken die 3 uur duurt met een baby van 7 maanden.

Ze twijfelt alleen of dat te doen is met zo'n klein baby'tje zo'n lange reis. Zijn er andere moeders die dit gedaan hebben en ervaring mee hebben? En of dit te doen is?

Bij voorbaat dank :-)

Phryne Fisher
Natuurlijk

Luiers mee, voeding mee, en gewoon gaan. Daar is echt niets spannends aan.

Koffiekop
Juist met zo'n kleintje

is het goed te doen. Over het algemeen slapen ze nog veel. Als ze net lopen en de wereld willen gaan ontdekken, dan wordt het lastig. Maar met 7 maanden is het prima te doen. Goed voorbereiden inderdaad, luiers en eten mee, genoeg spuugdoekjes en natte doekjes voor eventuele ongelukjes. Bedenk van tevoren hoe je zou willen verschonen, dat lijkt me in een trein nog wel een dingetje. Maar als je niet in de spits reist moet dat ook wel lukken.

Bosbes
wel

Dat lijkt me prima, zeker als er niet te veel overgestapt moet worden.

Wel zou ik zorgen voor een platte kinderwagen, zodat de baby echt normaal kan liggen. Dus niet zo'n kuipje, dan kan de baby niet voldoende bewegen of echt goed ontspannen liggen.

En een doek mee voor afscherming van het licht in de trein.

Ik ging zelf ook een keer 2,5 a 3 uur reizen (waarvan 2 uur trein) met twee kleine kinderen, waarvan één baby. Ik moet zeggen, omdat er ook nog een beweeglijk kleintje bij was, vond ik enigszins pittig omdat ik ze allebei moest vermaken. Maar het was ook gezellig.

AnnaNiem
gaan

Waarom zou dat niet gaan? Zo klein en kwetsbaar zijn ze nu ook weer niet met 7 maanden.Ze slapen nog veel. Zorg dat je alle spullen bij je hebt. Op grote stations zijn babyverschoonruimtes dus als het echt te erg is, dan kun je altijd nog even uitstappen om later weer in te stappen. Ben je hooguit een half uurtje later op de plaats van bestemming.

Ttiva
Bosbes

De meeste kinderwagens zijn niet groot genoeg voor babys van 7 mnd.

Floria
Gedaan

Met de maxi cosi. Ik denk rond een maand of 8? Ik gaf borstvoeding, dus dat kon gewoon in de trein. Verschonen weet ik niet meer, maar vooraf een schone luier, denk ik, en dan op de bestemming eens kijken. Verder had ik gewoon een rugzakje mee met een paar luiers en een pak doekjes, een schone set kleren.

Ik had geen slaap-baby, dus die moest wel vermaakt worden.

karin hoek
Ja hoor

Ik deed dat gewoon. Zorgen dat je genoeg te eten en drinken meeneemt. Je kunt af en toe opstaan en een klein stukje door de coupe lopen. Mijn dochters sliepen ook op schoot prima. En de trein rijdt wel zonder dat je zelf hoeft op te letten.

Flavia
Trein ideaal met kinderen

Ik vind de trein ideaal met kinderen van alle leeftijden. Je kunt ze vermaken, rondje lopen, naar het toilet zonder dat je een gevaar op de weg wordt.

Kaaskopje
Slapen

Als je wat meeneemt om op twee zitplaatsen te leggen, kun je een baby daarop laten slapen. In de ene trein zal dat wat beter gaan dan de andere, maar het is wel te regelen. Je zit er tegenover dus zo kun je opletten dat je kindje er niet af rolt.

Een baby zal het enig vinden. Lekker naar buiten kijken en samen dingen aanwijzen die je ziet.

Kaaskopje
En..

let op of je een stiltecoupé binnengaat. Een baby in een stiltecoupé is niet zo'n succes.

Jackie
doen

Wij hebben ooit met een baby van 7 maanden een autorit van 7 uur gemaakt, met 2 stops. Was prima te doen. Speelgoed mee, water en voeding mee. In de trein hoeft de baby ook niet de hele tijd in de maxicosi dus af en toe op schoot vermaken kan dan ook.

Floria
Niet de hele tijd nee

Eerder de hele tijd Niet. Hij sliep niet zoveel, dus alleen bij overstappen even erin.

Toen hij wat ouder was ben ik wel eens met de wandelwagen gegaan, maar dat was veel lastiger. Ons station bleek geen lift te hebben, alleen maar (rol)trappen.

Rolt
De baby is 7 mnd, niet 7 weken

In de baarmoeder liggen ze alleen maar opgekruld, licht schaadt niet en heel veel kinderen van 7 maanden kunnen al heel goed zitten. Die van mij sliepen niet overdag eigenlijk, behalve jongste tot 1.5 jaar een hazenslaapje af en toe.
Een kinderwagenbak in de trein lijkt me erg in de weg staan voor andere passagiers buiten dat idd de meeste kinderen daar niet meer inpassen of niet meer in willen omdat ze rond willen kijken.
Gewoon doen, het zal de ene keer beter gaan dan de andere keer.