Home » Forum » 3 baby tijd 0 1 » Onrust door slecht poepen bij borstvoeding

Vind je het lastig als jouw baby huilt?
Wil je leren waarom baby's huilen?
Wil je jouw rust bewaren zodra je baby huilt?
Kom naar de middagbijeenkomst van Ouders Online over huilende baby's!

Onrust door slecht poepen bij borstvoeding

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Mama van SenT
Onrust door slecht poepen bij borstvoeding

Onze dochter van 8 weken oud heeft al een aantal weken (zeker vanaf week 3) regelmatig onrustige dagen, afgewisseld met rustige dagen.

Inmiddels valt op dat ze 2 keer per week poept (alles zit er dan onder), en ze is dan al een dag of 2 onrustiger dan daarvoor. Haar ontlasting is dikker dan pudding, maar dus niet hard.
Ze slaapt op de onrustige dagen overdag alleen korte slaapjes (45min). Ze laat steeds stinkende winden, en maakt ook op andere momenten pers-geluiden.
Ze drinkt vaker (Ik wil het ritme slapen-voeding-knuffelen-box vasthouden), maar is ook heel snel klaar met drinken. Ze sabbelt dan soms nog wat, maar laat voeding lopen en ze spuugt geregeld een mondje of meer uit, ook als ze alweer in bed ligt.
Zodra ze heeft gepoept kan ze weer langer slapen, en ze vraagt ook weer om meer voeding, ze lijkt de schade in te willen halen.
Omdat ze vaker kleine beetjes drinkt, en er lekker mollig uitziet, maak ik me niet echt zorgen of ze wel voldoende krijgt.
Maar uiteraard zou ik graag zien dat ze wat tevredener zou zijn, minder last van de buik, meer slaap en een meer gelijkmatig drinkpatroon. Dat laatste omdat haar behoeften nu steeds wisselen en ik dus steeds óf stuwing óf te weinig voeding heb.

De huisarts heeft in eerste instantie lactulose voorgeschreven, wel met de notitie dat dit ook bijwerkingen heeft die lijken op de klachten die ze al heeft. En inderdaad: ze kreeg krampen, werd misselijk etc. Hij heeft inmiddels aangegeven dat we de lactulose moeten stoppen. Bij het luisteren van de buik had ze een erg actieve buik.Een alternatief is er niet en verstopping zou niet mogelijk zijn bij volledige borstvoeding. Het hoort gewoon bij de leeftijd, zo is de redenatie. Ook zou 1 keer per 7 dagen poepen nog normaal zijn, dus geen reden voor actie.

Infacol zou nog een optie kunnen zijn, maar dat had bij mijn zoon een averechts effect. Hij had overigens maar 1x per 14 dagen ontlasting, en was veel onrustiger. Dat zou ook normaal zijn, terwijl hij nu blijkt koemelkintollerantie en pinda-allergie te hebben.

Inmiddels kolf ik na de voedingen op dagen dat ze minder drinkt, zodat mijn productie niet teveel daalt.

Heeft nog iemand tips voor me? Herkent iemand deze problemen?

Alison
Allergie

Gewoon voor de voorzichtigheid zou je kunnen proberen om alle melkproducten van je eigen menu te schrappen. Let ook op de toevoegingen. In de gekste etenswaren kom je melkbestanddelen tegen.

AnneJ
Koemelkeiwitallergie

Bij mijn zoon waren we al bij de allergoloog toen hij 2 maanden oud was. Hij bleek een koemelkeiwitallergie te hebben. Toch bleven de klachten aanhouden.
Pas met 2,5 jaar kwam ik er achter dat bij dit soort hele jonge kinderen echt elk spoortje melk er toe doet en was hij eindelijk van zijn poepproblemen af.
Zelf heb ik ook een koemelkeiwitallergie maar ik kan wel iets verdragen zolang ik geen liters chocolademelk ga drinken of zo.
Maar toen we er achter kwamen door een opmerking van de consultatiebureau arts bij het eczeem van mijn dochter, bij 2,5 week, heb ik elk spoortje uit mijn eigen voeding gehaald, inderdaad ook etiketten lezen.
Daarna was het eczeem van mijn dochter over en de inmiddels diarreproblemen van zoon, waardoor hij niet zindelijk kon worden, waren ook als sneeuw voor de zon verdwenen.

Reksi
Osteopaat!!

Het kan goed zijn dat je kindje verstopt zit. Ga alsjeblieft naar de osteopaat. Infacol is zooi. Dokters weten ook niet alles, geloof me. Zeg dit uit ervaring.

Onze dochter poepte 1x in de 2 weken. Ze had KISS syndroom. Dokter zei, als ze goed plast en drinkt is er geen probleem. Gingen naar osteopaat en heeft de verstopping weggehaald. Ze poepte meteen 2x per dag!!

Tip: Dr. Franklin in Kralingen, Rotterdam

Angela67
waarschuwing

https://www.huisarts.nl/wat-is-het-kiss-syndroom/

Bestaat het KISS-syndroom wel of niet?
Er bestaat ten eerste geen wetenschappelijk bewijs dat de behandeling bij dit syndroom helpt. De successen worden door de sceptici verklaard door het feit dat heel wat van de symptomen en klachten die tot het KISS-syndroom behoren, meestal zonder behandeling na enkele maanden spontaan verdwijnen.

Daarnaast bestaat er ook twijfel over het bestaan van het syndroom zelf. Het bestaan ervan is ook nooit wetenschappelijk bewezen. De symptomen die bij KISS horen bestaan uit een enorm brede scala aan aspecifieke symptomen, die ook bij zeer uiteenlopende andere problemen kunnen voorkomen. Iedere baby heeft waarschijnlijk wel één of meerdere symptomen.

Echter, er zijn artsen die waarschuwen voor het gevaar op complicaties bij bepaalde behandelingen met manipulaties aan het hoofdje en nekje van een baby. Volgens hen kan een behandeling leiden tot een scheefstand van de wervels. Daarnaast zijn er gevallen bekend van baby’s met een korte ademstilstand tijdens de behandeling. In de meeste gevallen is er hier geen blijvende schade geconstateerd. Maar laat je altijd goed voorlichten en vraag aan je huisarts voor een verwijzing
------------------
https://www.oudersvannu.nl/baby/gezondheid/kiss-syndroom/

Controversieel
Het bestaan van het KISS-syndroom is nooit wetenschappelijk bewezen. Bijna alle manueel therapeuten en osteopaten erkennen het bestaan van het syndroom, veel artsen om die reden niet. Voor een behandeling kan je daarom alleen terecht bij een manueel therapeut of osteopaat.

--------------------------

Pirata
Probeer liever...

Probeer (zelf) gewoon eens regelmatig venkelthee te drinken. Dat verhielp bij mijn borstgevoede kinderen alle ingewandprobleempjes.