Home » Forum » Onrustig drinkengrotere baby

Onrustig drinken/grotere baby

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Morgana Fata
Onrustig drinken/grotere baby

Morganababy is nu alweer 9 maanden en drinkt de laatste tijd zeer onrustig. Hij test de rekbaarheid van mijn onderlip, checkt of mijn haar nog steeds vast zit op mijn hoofdhuid, drukt zeer behulpzaam wat vetkwabbels op mijn buik terug, kijkt of hij nog steeds kan kruipen en draait zich dus al drinkend om enz enz enz. Hij gunt zichzelf geen tijd rustig te drinken.
In het begin als de melk nog snel komt gaat het nog wel, maar daarna wordt het steeds erger. Al met al heb ik niet het gevoel dat hij de borsten goed leegdrinkt en dat is juist in zijn geval enorm van belang.
Liggend voeden, zittend voeden, lopend voeden, ik heb alles geprobeerd. Iemand tips om het wat rustiger te laten drinken?

·´¯`·­» Evy-Lei...
In t donker?

in het donker voeden misschien?prikkelarme omgeving maken?????????

liora
Sjaal

Grote sjaal over jou en baby heen, dan heeft hij niet zoveel afleiding.

Aïda
Geen tip

wel herkenning. Vinger in mijn mond, trekken aan mijn lip, teen in mijn neus, knijpen in mijn vel en vooraf au zeggen zodat ik weet dat ze me weer pijn gaat doen.
Ik heb geen tip voor je, wat ik ook doe, mijn dochter blijft op die manier drinken. Maar ze drinkt wel goed dus ik neem het verder maar voor lief. Zolang ze me geen pijn doet ;-)

woutje
Herkenning

Twee van mijn (drie) kinderen begonnen rond die leeftijd te miepen met drinken. Ik legde ze zo vaak mogelijk aan, maar het leek of ze een beetje genoeg hadden van het borstvoeden en in die tijd liever de wereld gingen verkennen. Uiteindelijk zijn ze met 10,5 mnd resp. 11,5 mnd zelf gestopt met drinken aan de borst. Helaas, ik was graag nog langer doorgegaan, maar ze wilden echt niet meer. Ik geloof dat ze dat spenen noemen, dat ze de borst als voedingsbron zelf afwijzen.
Maar goed, geen tips dus. Ik hoop dat je nog even door kunt gaan!

Biene M.
Herkenning

Het hoort geloof ik bij de leeftijd. Mijn zoontje at nog zo goed als geen vast voedsel en was dus erg op de borst aangewezen en hij compenseerde door 's nachts langer te gaan drinken. De onrust duurde denk ik een maand of zo, terugkijkend niet zo lang, maar toen leek het wel een eeuwigheid. Volgens mij haalde ik hem wel vrij resoluut van de borst als hij ging klieren. Weet niet zeker of dat heeft geholpen hem te laten inzien dat hij zich niet moest laten afleiden, maar wie weet...

Roosje Katoen
Lastig

Lastig he, die afgeleide babies! Mijn zoontje is nu ook erg afgeleid bij het drinken. Ik druk nu een doek tegen zijn oortje zodat hij niet afgeleid wordt door geluiden en probeer in een zo'n rustig mogelijke omgeving te voeden.

Morgana Fata
Donker

in het donker gaat het niet veel beter. Overdag krijg ik het in ieder geval niet donker genoeg. Een doek erover vindt hij vooral erg leuk om aan te trekken....
Hopelijk drinkt hij snel weer beter. Bedankt voor de reacties!

Petal
Borstcompressie

Ik deed dat vaak toen zoon ouder was, om hem dat extra steuntje te geven om te blijven drinken. Je zal er vast op het internet veel over kunnen vinden.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.