Home » Forum » Verband tussen spugen en leren kruipen

Verband tussen spugen en leren kruipen?

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Linda Bof
Verband tussen spugen en leren kruipen?

Hoi mede-ouders,

mijn zoontje Noah is nu 10 maanden en hij begint net van tijgeren over te gaan naar kruipen. Tegelijkertijd kotst hij regelmaatig kleine beetjes eten op. Hij doet dit normaal nooit en hij ziet er verder ook helemaal niet ziek uit.

Toen mijn zoontje net leerde om zich om te draaien, hebben we hetzelfde meegemaakt.

Mijn man en ik denken nu dat het kotsen wordt veroorzaakt omdat ons zoontje allerlei nieuwe bewegingen aan het leren is en daarbij dus af en toe zijn ingewanden onder druk zet....

Hebben andere mensen hier ervaring mee of hebben jullie andere ideeen waaron Noah opeens is gaan kotsen?
(We hebben zijn eetgewoonten niet veranderd)

ayla
Houding

mijn ervaring is dat ze bij het kruipen sneller voedsel teruggeven dan bij het tijgeren, dat heeft echt puur met de houding te maken. Beide kinderen deden het hier ook. Vervelende vond ik vooral dat ze door hun eigen spuug heen kropen wat niet echt smakelijk is.

Wiggie
Reflux?

De kinderarts zei bij mij dat baby's met reflux vaak weer meer last krijgen als ze gaan kruipen/tijgeren. Misschien kan dat ermee te maken hebben? Reflux hoeft niet altijd gepaard te gaan met heel erg spugen, de maaginhoud kan ook een beetje omhoog komen.

moon32
Ja herkenbaar

Ons zoontje (ook 10 maanden trouwens) spuugde in het begin veel toen hij begon te bewegen (draaien). Toen was het een tijdje over en toen hij begon te tijgeren/kruipen kwam het weer in alle hevigheid terug. Hij si erg actief en zit geen moment stil. Volgens de CB arts is het normaal dat als ze meer gaan bewegen dat ze ook wat meer spugen. Nu hij kan zitten en het liefst staat (trekt zich overal aan op) is het weer minder geworden. Hij heeft nu ook vastere voeding (pap, boterhammen, avondeten) maar spuugt nog steeds af en toe. Het wordt wel minder hoor en gaat in fases!

Gr.
Moon32

dc
Ja hoor

hier nog een die is begonnen met tijgeren (bijna 7 mnd), en die walst ook regelmatig door z'n spuug heen :-)

Linda Bof
We zijn weer helemaal gerustgesteld

Nou zo te lezen is het wel herkenbaar voor mensen. We zijn weer helemaal gerustgesteld. Dank jullie wel voor de reacties!

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.