Babytijd Babytijd

Babytijd

Pookie

Pookie

09-04-2009 om 15:33

Baby wennen aan in eigen bed slapen

De kraamweek zit erop. In deze week heeft mijn zoontje in de box beneden geslapen. Nu wil ik hem leren om overdag tussen de flesjes in in zijn bedje te slapen. Maar hij voelt zich nu (natuurlijk) erg alleen. Of ik moet hem slapend in zijn bedje leggen, of wakker, maar dan begint hij na een paar minuten al te brullen. Ik ken de 10-minuten methode, maar vind het zo sneu om zo'n hummeltje zo lang te laten huilen.
Hoe pak ik dit nu het handigste aan? Ik snap dat er een periode van gewenning aan te pas zal komen...

femmetje

femmetje

09-04-2009 om 15:41

Hier

Ligt ons meisje (nu 9 weken) overdags veel al beneden.
Gewoon in de wagen bak of in de box.
Maar als we haar boven leggen dan doe ik dat als ik zie dat ze gaat gapen of met dr oogjes gaat draaien dan zit ze erg tegenhaar slaap aan als ik haar dan in bedje leg slaapt ze gelijk.
Maar omdat haar broertje nog klein is nog geen 2 heb ik haar liever beneden anders blijf ik heen en weer lopen!
Als we straks een dag slaap schema hebben gaat ze wel naar boven.

Grt Fem

marie

marie

09-04-2009 om 16:25

Box is om te spelen

hallo
Ik ben van mening dat een box is om in te spelen en de kinderwagen/wieg/ledikant om in te slapen.
Trouwens bij de oudste hebben wij pas met 8 weken de box inelkaar gezet. Ik heb dat nooit begrepen met dat slapen in de box, maar dat terzijde.
Mijn kinderen sliepen als baby altijd overdag in de kinderwagen en dan het liefst buiten.
Heb je dat al geprobeerd? Gewoon in de kinderwagen laten slapen? Scheelt ook een hoop gedoe als je even boodschappen ofzo wilt doen.
En omdat de wagenbak natuurlijk kleiner is dan een ledikant geeft dat ook een wat beschutter gevoel.
groetjes

liora

liora

09-04-2009 om 16:36

Rustig aan

Hoi Pookie,

Je hoeft niet bang te zijn dat als hij het nu niet leert, hij het nooit leert of zo, die indruk krijg ik een beetje tussen de regels door.

10-minuten methode is nog niet voor zulke kleine baby's, dat kan volgens mij pas vanaf een maand of 11 of zo.

Zoek gewoon een oplossing die voor iedereen werkt. Als hij lekker slaapt in de box, wat is daar mis mee? En heb je geen wiegje? Draagdoek vond ik ook altijd erg handig voor als het inslapen eens wat moeilijker was.

Liora

Guinevere79

Guinevere79

09-04-2009 om 16:59

Baby wil niet in bedje

mijn zoontje is 7 weken en sliep tot voor kort wel in eigen kamertje in reiswieg redelijk goed. Sinds halve week nu in ledikantje, maar vindt dit maar niks! Komt ook nog 2 keer per nacht voor voeding, daarna 15 minuten jengelen, valt dan toch in slaap maar wordt een uur later krijsend wakker. Neem hem nu dan toch maar bij me in bed om te troosten. Overdag wil hij al helemaal niet in eigen bed slapen! Probeer toch maar vol te houden, 10-15 min laten huilen, kijken en praten/aaien en weer weg. Hopelijk gaat het hier snel beter!!
Zijn er meer mensen met een wat ouder kindje die problemen hadden hiermee? durf ook nog niet de nachtvoedingen te rekken, eerst maar goed in bedje slapen! Inbakeren hebben we gedaan (vanaf 3 weken tot 6 weken ivm onrust snachts) maar gaat hij zich tegen verzetten en huilt toch nu, dus weer mee gestopt. De onrust (zwaaien met armen) lijkt nu niet het probleem meer te zijn.

Waarom?

zonder iemand voor het hoofd te willen stoten vraag ik mij heel erg af waarom ukkepuk in het eigen bedje MOET. Hij is nog zo klein, zo kwetsbaar komt NET uit mama´s warme, geborgen buik. En moet met 1 week al in een groot bed? Onze zoon heeft tot 8 weken in de kinderwagenbak geslapen en daarna hebben we hem op zijn eigen bedje gelegd, eerst overdag een paar keer geprobeerd en later ook de nacht. Een klamboe of hemeltje bied bescherming voor de kleine en je zou ook een grote handdoek in de lengte op kunnen rollen en deze onder het overtrekje boven zijn hoofdje kunnen doen, zodat hij zich omsloten voelt. Maar goed ik weet ook wel dat ieder kindje anders is en misschien is het voor jullie kleine wel te onrustig beneden. Maar als het allemaal goed gaat zal ik me er niet druk om maken dat het nu al iets aanleert want dat is niet het geval.
Groetjes Nina

Guinevere

Guinevere

09-04-2009 om 20:08

Guinevere79 o.t.

Hallo G79,
Hmm, ik zie opeens mijn nicknaam die ik al een kleine eeuwigheid gebruik hier staan, zij het dan met de toevoeging "79". Zou je het heel erg vinden om te wijzigen van nicknaam, om verwarring te voorkomen?
Groet Guinevere (niet 79)

zon

zon

09-04-2009 om 20:35

Tja

Ik ben het er mee eens dat een box niet is om in te slapen. Ik vind dat je duidelijk scheiding aan moet geven tussen een plek om te slapen en een plek om te spelen. Ik snap ook niet zo goed hoe een baby anders moet weten wanneer hij moet gaan slapen. Daarnaast vind ik dat een baby teveel prikkels binnenkrijgt als hij in de box slaapt. Sommige baby's hebben hier geen moeite mee, sommige wel.
Wel is mijn ervaring, voornamelijk bij onze derde, dat een baby zich niet prettig kan voelen in een groot bed. Onze jongste viel best lang bij ons op de arm of de borst in slaap (je kon hem dan gelukkig wel wegleggen) en daarnaast sliep hij het prettigst in de kinderwagenbak. Dit wel tot een maand of 3. 's nacht nam ik hem ook regelmatig bij me in bed. Vanaf 3 maand ben ik dit gaan afbouwen en ging hij langzaam aan over naar zijn eigen bed. Dit ging toen eigenlijk heel goed terwijl dat een maand eerder echt nog niet ging. Ik heb maar gewoon geaccepteerd dat hij die warmte en geborgenheid nodig had de eerste maanden.

zon

zon

09-04-2009 om 20:44

Guinevere79

7 weken is toch niet een wat ouder kindje. Waarom kan hij niet meer in reiswieg of kinderwagenbak? als dat goed gaat en hij nog niet toe is aan zijn eigen bed dan zou ik het gewoon even zo laten. 7 weken vind ik nog erg jong om al steeds een kwartier te laten huilen. Waarom Kan je hem niet die geborgenheid geven tot het vanzelf beter gaat? Dat moment gaat echt komen. Mijn ervaring is bij alle drie dat het slapen en het krijgen van een ritme rond een maand of drie steeds beter gaat. Al kwam de jongste nog wel tot een maand of 4, twee keer voor een nachtvoeding en tot 7 maand, 1 keer.

Een bed is voor de nacht

Dus lagen ze hier overdag altijd in onze nabijheid te slapen, of dat nou in de box, in de wagen, in de doek, op een kleed of wat dan ook was.
Maar in elk geval nooit op een andere verdieping dan waar mama of papa was, en altijd binnen zichts/gehoorsafstand.
Ik vind het maar niets hoor om zo'n uk naar een geisoleerde ruimte te verbannen.

Tja

Onze oudste sliep altijd heel goed in zijn eigen bedje. In de eerste twee weken liet ik de deur lekker open staan, zodat hij toch genoeg geluid hoorde om zich niet zo alleen te voelen. Dit ging altijd goed.

De jongste had wat meer moeite een groot bed. Hem hebben we dan ook in de kraamweek in de bak van de kinderwagen te slapen gelegd en na een week of zes in zijn eigen bed. Hij had de neiging om als we hem slapend in bed legde, steevast na een half uur wakker te worden. Tot mijn grote frustratie "want dat kind moest toch slapen"? Na een maand of twee had hij zijn ritme gevonden en sliep hij zowel overdag als 's avonds zonder morren in zijn eigen bed. We legden hem wakker in bed en hij viel in slaap. In slaap vallen gaat en ging niet altijd zonder morren, soms moet hij even (kan best een kwartier zijn) af en aan huilen.

Achteraf denk ik "had ik hem maar wat vaker bij mij op de borst / buik laten slapen.' Maar ja, er liep er nog eentje rond en ik kan geen ijzer met handen breken. Zeker niet met een baby in de armen.

Maar het ritme vinden en zoeken, dat gaat vanzelf. Jij moet aan je kindje wennen en je kindje aan jou en de omgeving.

Ik ben ook geen voorstander van slapen in de box, zeker niet met nog meer kinderen in huis, veel te onrustig. Stilte hoeft niet (kan ook niet ;-) maar rust wel.

Linda

liora

liora

10-04-2009 om 08:35

Boven en beneden

Hoi,

Wat je ook doet: wees niet bang dat als je kind met drie weken iets niet leert (?) je je kans hebt gemist of zo. Dat is echt totaal niet waar!
Sterker nog: mijn ervaring is dat je bij wat oudere kinderen (niet 7 weken oud, maar enkele jaren oud) alles binnen een dag of twee kunt aan- of afleren.

Beetje o.t. maar ik moet altijd erom lachen dat mensen er vanuit gaan dat iedereen hun huis heeft. 'Hij lag nog beneden maar gaat nu naar boven'. Heeft heel Nederland een huis dat zo is ingedeeld?

Mijn zoon en ik hebben ons altijd op dezelfde verdieping bevonden want wij wonen op 1 etage. Dus voor mij is boven niet automatisch zijn eigen kamer.

Liora

Daphne mv Jochem

Daphne mv Jochem

10-04-2009 om 08:45

Volg je gevoel

Ook ik ben van mening dat het voor een kleintje heel onduidelijk is om in de box te slapen, als het ook is om in te spelen.
Mijn jongste is nu 6 maanden en slaapt overdag in de wandelwagen (past eigenlijk niet meer, maar hij slaapt nog zo lekker in die bak). Daardoor ben ik lekker flexibel om met mijn oudste overal naartoe te gaan zonder te moeten wachten totdat de jongste wakker is.
Als ik zeker thuis blijf leg ik hem in zijn ledikantje.
's nachts slaapt hij nog gewoon in de wieg vlak bij onze slaapkamer, zodat ik hem goed kan horen (drinkt nog een paar keer per nacht).
Ik leg hem wakker in bed, en soms huilt hij 10 minuutjes als ie echt al te moe is.

Ik denk dat het helemaal nog niet nodig is om na een week al aan een groot bed te wennen. En ik zou em ook nog niet laten huilen, maar lekker bij je nemen.
Let op signalen zoals jengelen, gapen, in de oogjes wrijven (komt later pas) een rode wang of rood oor, niet meer aankijken etc. Dan wordt ie moe en kun je hem in bed/wandelwagen/wieg leggen.

succes ermee, en niets overhaasten, gewoon doen wat je gevoel je ingeeft. Dat is meestal het juiste.

Daphne

liora

liora

10-04-2009 om 08:53

Vreemd

Denken jullie echt dat een kind van 1 week oud al speelt????

Zelf heb ik mijn zoon nooit in de box laten slapen, maar ik geloof echt niet dat het verwarrend is of zo, als je nog zo klein bent.

Jakiro

Jakiro

10-04-2009 om 09:46

Hier ook niet wennen

In het begin, als die kleintjes nog zo klein zijn, zit er totaal geen regelmaat in, wanneer ze slapen. Zou je ze dan 8x op een dag naar hun bedje moeten slepen ?
Pas op het moment dat ze écht regelmaat in hun slaapjes gingen vertonen (2x dutje, ix 's nachts) zo rond een maand of 3, gingen ze hier naar hun bedje toe.
Tot die tijd lagen ze gewoon in hun box en als ze in slaap vielen, een dekentje er over. Een wandelwagen is om te wandelen, dus die was alleen voor buiten.
Ze raakten dus gewend aan allerlei leefgeluiden, grote zus die met vriendinnen kwam spelen, stofzuiger, koken, televisie, radio, pratende stemmen, bezoek. En hadden naderhand dus nooit een probleem met in slaap vallen.
Inderdaad, die kleintjes komen net uit mama's veilige buik en moeten dan opeens 20 uur per dag in zo'n groot ledikant liggen (meestal) in hun eentje ?
En alle drie mijn kinderen hebben nooit problemen gehad met hun eigen bedje (of andere bedjes). Andere dingen zorgden ervoor dat hun slaapplek, ongeacht waar die was, eigen was. Hun slaapzakje, hun knuffel, hun speen of duim.
Jakiro

Daphne mv Jochem

Daphne mv Jochem

10-04-2009 om 10:09

Nee hoor ;-)

nee hoor, ik denk niet dat een kind van 1 week al speelt. Die slaapt vooral. Ik had mijn box dus ook pas na 6 weken in de kamer gezet. Maar ik heb bij mijn kids gemerkt (mijn eerste is hoogsensitief) dat een eenduidige plek om te slapen wel heel fijn is om in slaap te kunnen vallen.

femmetje

femmetje

10-04-2009 om 10:46

Box en wagenbak

Mijn Meisje ligt vandaag voor het 1ste te spelen in de box!
Ze vin het leuk!! hahaha ze lacht zich suf heerlijk.
Ik haal dus de wagen bak van het onderstel en zet hem in de box dus ze slaapt in de wagenbak inde box.
Staat ie lekker hoog en kan broertje lief er niet tegen aan lopen of schoppen en kan ze lekker dicht bij ons slapen.
Gene verwarring box om in te spelen wagen om i te slapen? denk ik op dze manier?

Fem

Baby heeft gelijk

Voor jonge baby's is het letterlijk van levensbelang om dicht bij de ouders te slapen. Alleen slapen, zowel s'nachts als overdag, verhoogd de kans op wiegendood behoorlijk.
Alleen voor een heel klein percentage van de baby's, die zeer gevoelig reageren op iedere prikkel kan een rustige slaapomgeving beter zijn. Voor de meeste baby's echter niet. Je hebt geen idee hoeveel kabaal er wel niet in de baarmoeder te horen is van darmgerommel en verteringsprocessen van de moeder, hartslag en omgevingslawaai wat ook wat doordringt in de waterige omgeving van de ongeboren baby.
Ik neem aan dat je vanwege het risico op wiegendood je baby niet op de buik laat slapen. Nou apart slapen, dwz in een andere ruimte dan daar waar de ouder zich bevindt verhoogd het risico net zo erg. Ik heb ze nu even niet bij de hand, maar in het archief heb ik de wetenschappelijke bewijzen daarvan al vaak genoeg gelinkt.
Slapen hoeven baby's verder niet te leren, dat kunnen ze helemaal vanzelf. Zodra een baby moe is en zich veilig voelt vallen de oogjes toe. In het begin zijn de slaapperiodes onregelmatig en erg wisselend, later (en hoeveel later hangt voornamelijk van de baby af) worden deze regelmatiger en voorspelbaarder.
Het is niet zo goed om een baby altijd actief in slaap te doen vallen door actief te wiegen e.d., maar wakker in zijn bedje leggen, waar hij helemaal alleen is, is weer het andere uiterste wat ook niet goed is. Een baby heeft nog geen enkel besef van tijd en weet niet dat er maar één minuutje of 5 voorbij zijn. Voor hem staat het nu gelijk als altijd. Hij weet ook niet dat de moeder wel in huis aanwezig is. Voor baby's betekent uit het zicht (en uit de neus, geuren zijn belangrijk)-> bestaat niet meer.
Baby's beseffen nog niet dat iets blijft bestaan als ze het niet meer kunnen zien. Als papa of mama verdwijnt begrijpt een baby niet dat ze ook weer terugkomen. Pas tussen de 6 en 12 maanden krijgen baby's het besef dat iets wat ze niet meer zien ook blijft bestaan en kun je bijv. eenvoudige verstopspelletjes met ze spelen. Daarvoor niet. En laat deze grens nou toevallig ook de grens zijn waarop de kans op wiegendood door alleen slapen niet meer verhoogd is. Echt, niet voor niets zijn er wereldwijdde aanbevelingen om baby's tenminste tot 6 maanden niet alleen te laten slapen of zelfs om ze n o o i t alleen te laten (Japan).
Groetjes Jessica

zon

zon

10-04-2009 om 12:27

Verschil tussen box en bed

Een baby van enkele weken speelt inderdaad nog niet. Toch is mijn ervaring bij alledrie dat ze in de box niet makkelijk in slaap vallen. Een baby hoort en ziet vanalles in de box. Daardoor was het voor mijn kinderen veel moeilijker om zich over te geven aan de slaap.
Jessica schrijft dat een baby gewoon zijn ogen dicht doet als hij moe is en zich veilig voelt. Dat is absoluut niet mijn ervaring. Onze kinderen hadden een veilige omgeving, zonder prikkels nodig om in slaap te kunnen vallen. Voor de oudste was dat een eigen bed op een rustig kamertje, voor de middelste was er op die manier nog teveel te zien. Zij sliep het best in de kinderwagenbak met de klep ervoor zodat er niks te zien was. De jongste viel de eerste maanden vooral bij mij in slaap maar ik moest wel echt mijn ene hand voor zijn oogjes houden en de andere op z'n hoofdje voordat hij zich over kon geven.
Mijn ervaring is dus dat een baby in de box veel prikkels binnen krijgt waardoor het moeilijker is om zich over te geven aan de slaap. Daarnaast snapten mijn baby's echt niet dat ze moesten gaan slapen in de box terwijl ze dat wel snapten als ik ze moe op hierboven beschreven plek weglegden. Maar goed voor elk kind kan dat natuurlijk anders zijn, zoals alledrie mijn kinderen ook een andere voorkeur hadden.

Vic

Vic

10-04-2009 om 15:05

Kinderwagenbak

Mijn jongste heeft de eerste drie maanden bijna alleen maar in de kinderwagenbak geslapen. Overdag stond die op een tafel in de woonkamer en 's nachts naast mij op het bed. Toen ze er uit was gegroeid is ze naar haar eigen bedje gegaan. Ze is ook wel eens in de box in slaap gevallen. Het was zo'n makkelijk kind dat ik me geen zorgen maakte of ze daar iets verkeerds van zou leren ;-)

Komt vanzelf

(zonder alle voorgaande reacties gelezen te hebben)

Ik heb van jongs af aan geprobeerd om m'n kinderen vooral in de wieg te laten slapen. Alleen was bij allebei al snel duidelijk dat ze daar zelf heel anders over dachten. :-) Slapend in de wieg leggen ging soms goed (bij de een beter dan bij de ander), zelf in slaap vallen lukte eigenlijk niet. Ik heb ze nooit (lang) laten huilen, soms even maar dan merkte ik al snel dat het niet lukte en haalde ze uit bed. Meestal sliepen ze dan lekker op m'n buik op de bank.

Maar... Alles is goed gekomen. :-) Bij de oudste (makkelijkste met slapen) lukte het na een week of 6 om zelf te gaan slapen, de jongste na een maand of 3. (en nu mis ik het dat er nooit meer een baby op m'n buik slaapt ;-))

In de box slapen vond ik zelf nooit prettig, maar dat is heel persoonlijk. Onze vloer kraakt nogal en daar werden ze wakker van, dus ik durfde nooit te lopen als er een kind in de box lag te slapen.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

10-04-2009 om 21:10

Hier alleen 's nachts in bed

Mijn kinderen ( 6 en 3,5 maand) slapen en sliepen alleen 's nachts in bed. Nou ja, vanaf dat het 's avonds bedtijd is. Overdag sliepen ze in de box en in de wagen. En ze slapen nog steeds overal doorheen.
Zoon is nu 3,5 maand en gaat om 19.00 uur naar bed en ik haal hem er om 6.30 weer uit. En dan ligt hij in de box of in de wagen om naar de overblijf te gaan ( ben overblijfmoeder) of om zijn zus uit school te halen. En als hij moe is slaapt hij.
Laten huilen doe ik niet, al vind ik wel dat er een verschil is tussen een beetje jengelen of echt brullen. Zeker als ze zo jong zijn denk ik dat een baby zich al snel erg alleen voelt. En dat vind ik een akelig idee.
Maar het zal allemaal wel per kind verschillen. Ik heb makkelijke slapers en dan heb ik ook wel makkelijk praten.

Dendy

Persepolis

Persepolis

11-04-2009 om 17:30

Excusez moi

sorry had niet door dat de nickname al bestond, heb reeds veranderd zoals je ziet :)
Bij CB zeiden ze dat hij toch echt in eigen bedje zou moeten slapen nu, vind het toch moeilijk hoe nu het beste te doen zeg. Vannacht heeft hij lekker bij ons geslapen, was een beetje van slag door darmkrampen, ik moet toch meer op gevoel doen ipv zoveel over nadenken misschien....

Maylise

Maylise

11-04-2009 om 17:48

Kinderwagen

Mijn babies sliepen overdag waar ze maar waren. In de box en zo soms maar vooral vaak in de wandelwagen.
'S nachts sliepen ze in hun bedje bij ons op de kamer. Het heeft nooit verwarring opgeleverd of de box nou om te slapen of te spelen was. Meestal speelden ze in de box of lagen wat om hun heen te kijken en dan vielen ze in slaap. De wandelwagen was het handigst want dan konden we zo naar buiten.

Pas als ze echt een rythme met meerdere dutjes per dag ontwikkelden dan legde ik ze ook overdag in hun bedje (rond vijf maanden) en nog weer later kregen ze pas een eigen kamer.

Maylise

Wij rotzooien maar wat aan ;-)

Nummer twee, nu ruim 3 weken, slaapt overdag makkelijker en langer dan haar grote broer. En ik ben ook makkelijker. Als ze mekkert, mag ze op mijn pink sabbelen (ook deze wil geen speen) en dan leg ik haar slapend weg (heb wel geleerd dat je dat niet meteen moet doen maar even moet wachten tot ze echt in slaap is.
Dat wegleggen gebeurt of in het eigen bedje - bij ons op de kamer - of ook wel beneden op de bank (we hebben geen box momenteel). 's nachts slaapt ze vooral in ons bed, want ze heeft veel last van darmkrampen. Dus dan was het: voeden, in eigen bed leggen, kind begint op enig moment te kermen en te huilen, kind bij je in bed nemen... Dat doen we nu maar meteen.
Ik maak me inderdaad maar niet druk over wat zou horen of niet. Dit, moet ik zeggen, mede geïnspireerd door eerdere postings van Jessicah (en trouwens ook de eigen ervaring dat kinderen- zelfs mijn lastig slapende zoon - heel best in slaap kunnen vallen op rare plekken.) Wel zou ik liever hebben dat dochter 's nachts in haar eigen bed zou slapen, maar dan vooral omdat ik toch een beetje bezorgd blijf dat ik het dekbed over haar heentrek (ook al leg ik haar zo hoog dat dat niet kan).

Overigens, Pookie, je zegt dat je oudste pas bij tien maanden doorsliep. Bedoel je dat toen pas de nachtvoeding verviel? Of heb je het echt over de hele nacht doorslapen en de ouders niet lastig vallen? Ik had in dat geval getekend voor 10 maanden, zoon slaapt pas zo'n beetje echt door sinds zijn derde, daarvoor mochten we er minstens eens per nacht uit (hij sliep dan gelukkig snel weer in). Ik hoop dat zijn zus zich beter gedraagt...

Bij het CB roepen ze gewoon het advies van de maand. Braaf knikken en vervolgens gewoon je eigen plan trekken ;-)

Groeten,

Temet

dc

dc

11-04-2009 om 20:20

Bloed prikken?

Voor mij klinkt het alsof je heel erg tegen bergen opziet die eigenlijk heuveltjes zijn. Laat je bloed eerst eens prikken om te kijken of je niets te kort komt (door een ijzertekort kun je heel erg gestressd raken).

In mijn ervaring moet je de eerste maanden geen ritme verwachten, want elke keer als er wat lijkt op ritme, wordt het weer omver gegooid. Zet op een papiertje je prioriteiten, en doe de eerste twee maanden niets anders dan slapen wanneer je kunt en zoveel mogelijk op krachten komen.

Sterkte!

Pookie

Ohh Pookie, wat kan ik je je onzekerheid voorstellen!! Ik herken het heeel erg. Wat zijn we toch rare moeders he, die zich zoo van slag laten brengen van al die adviezen, van je baby'tje. Je kindje is nog heeeeeel klein, vrees daarom niet. Ik heb verder geen tips, alleen dat ik met je meevoel. I've been there en ben er nog steeds vaak. die onzekerheid is killing!!! Sterkte, ik denk aan je...

Pilar

Persepolis

Persepolis

12-04-2009 om 09:58

Slaaptijd

Nou pookie, ik dacht altijd dat mensen die al een kind hebben goed weten hoe het moet zeg maar! Valt dus ook tegen. Vannacht heeft mijn zoontje het wel 3 uur uitgehouden in zijn bedje en daarna wilde hij echt niet meer. Lekker bij mama in bed en hij kroop gewoon tegen me aan vannacht, blijkbaar heeft hij mama warmte nog nodig, neem de adviezen van anderen over en geniet er nu maar lekker van, als hij ouder is zal ik het inderdaad wel gaan missen! Succes en fijne pasen iedereen!

Rafelkap

Rafelkap

12-04-2009 om 19:32

Opvoeding?

Pookie
De kraamweek zit erop, je kind is 2 weken oud? En je wilt beginnen aan de opvoeding :-) Baby'tjes van die leeftijd wilde ik tot een maand of 6 binnen oogbereik houden en liet ik gewoon in de box slapen of in de wandelwagen. Natuurlijk voelt hij zich alleen zonder jou, na 9 maanden in je buik! Niet bang zijn dat hij straks niet meer aan z'n bedje kan wennen.

Guinevere

Guinevere

12-04-2009 om 20:55

Tnx persepolis!

Dank je wel Persepolis! Trouwens, dat is óók een reuze mooie nicknaam vind ik. En wel jammer dat er niet wordt aangegeven bij aanmelding of een nicknaam op een andere lijkt, maar ja, zal wel lastig zijn...

Marielle

Marielle

12-04-2009 om 22:31

Pookie

Wat herken ik je gevoelens goed van een paar maanden geleden. Mijn zoontje is nu zeven maanden oud, maar het lijkt vorige week; de onzekerheid, moeheid, dit proberen, dat proberen, wanneer wel laten huilen, wanneer niet, eet ie wel genoeg, slaapt ie wel genoeg, eigenlijk moet hij dit en dat niet, hij moet in zijn eigen bed, waarom heeft hij geen ritme, waarom doet hij niet wat Ria (Blom) zegt enz enz..... En nu achteraf denk ik: waarom heb ik me toch zo druk gemaakt. Wat eigenlijk ontzettend jammer! Ik was zooo bezig met hoe het hoorde en zou moeten gaan, dat ik niet meer zag dat het ging zoals het ging. En dat was eigenlijk best goed. Nou ja, genoeg over mij, nu wat ik vanuit mij gevoel over de afgelopen tijd aan je mee wil geven:

Ja, het is een zware periode, maar ook een bijzondere periode die maar heel kort duurt, dus til er niet zo zwaar aan, je komt er echt doorheen! En dat kindje komt net uit je buik, moet ontzettend wennen aan alles, dus neem hem lekker bij je als hij daar behoefte aan lijkt te hebben of jij. Hij is nog maar net op de wereld, hij moet al zoveel! In de loop van de komende weken begin je langzamerhand met wennen aan het eigen bedje. Daar moet je je volgens mij nu echt nog niet zo druk om maken. En om een ritme ook niet, dat komt ook langzamerhand vanzelf. Je kan het een beetje masseren door een vaste volgorde te hanteren (slapen, eten, verzorgen, knuffelen, slapen) maar meer ook niet, het moet gewoon groeien. 's Nachts niet teveel licht en aandacht bij het voeden en dan snapt hij straks het dag en nacht verschil, daarna komt de rest van het ritme in de loop der tijd (en net als je denkt: aaaah, zo wil je het dus, verandert het weer :). Probeer te genieten ondanks dat het zwaar is, knuffel dat kleintje, slaap wanneer je daar behoefte aan hebt (voor zover dat natuurlijk kan met een ander kindje erbij) maar vooral RELAX! En als je een steuntje in de rug nodig hebt wilt, is een echt goed boekje "Wat je baby je vertelt' van Tracy Hogg. Goed, lief en respectvol. Succes!! Marielle

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.