Babytijd Babytijd

Babytijd

Bv en medicijnen - rembrand, tirza, kari?

Is er nog iemand die even tijd heeft, tussen de kerstgangen door?

Ik ben ziek op 't moment, iets met m'n evenwichtsorgaan, waardoor ik continu duizelig ben. Niet echt geschikt om gezellig kerst te vieren. Ook misselijk door de duizelingen, tot overgeven aan toe. Ik heb dit vaker gehad, en met een paar dagen wordt het minder.
Nu kon ik dit keer van de HAP iets tegen de duizelingen krijgen, zodat ik me wat beter moet gaan voelen. Dat wil ik erg graag, maar ik geef nog BV. Volgens de HAP, huisarts en apotheker (er zijn nogal wat mensen thuis gebeld om het voor me uit te zoeken) kunnen de medicijnen geen kwaad voor m'n dochtertje, maar zou het wel de productie nogal snel kunnen stoppen.
Ik ben erg illegaal in deze rubriek, want m'n dochtertje is al ruim 2. Maar hier is meer aandacht voor bv. :-) Ze krijgt hooguit 2 keer per dag een voeding, 's ochtends en 's avonds, maar kan ook prima zonder. Inmiddels geef ik ruim 4,5 jaar aaneengesloten bv, m'n zoontje is afgelopen voorjaar gestopt met drinken.
Als m'n dochtertje nu zou willen stoppen met de bv heb ik er vrede mee, dan is het helemaal goed geweest en kan ik een mooie periode afsluiten. Maar gedwongen, vanwege medicijnen die ik niet hard nodig heb (ik kan ook ziek op bed blijven liggen, dan ben ik over een paar dagen ook weer op de been), dat zou me veel verdriet doen.
Wat denken jullie? Als ik al zo lang bv geef, kan m'n productie dan zo snel en definitief door medicijnen gestopt worden? Ik verwacht de medicijnen hooguit 3 dagen te slikken.
De naam van het medicijn weet ik niet, m'n man is nog niet terug van de apotheek (hij moest halverwege terug, na overleg met apotheker), maar als ik dat weet zal ik het even posten. Ook zal ik m'n berichtje nog even op het bv-forum posten.
Alvast bedankt voor jullie reacties!

liora

liora

25-12-2009 om 13:22

Diana

Hoi Diana,

Je kunt gerust de huisartsenpost even terugbellen en die vraag stellen.

Liora

Tijgeroog

Tijgeroog

25-12-2009 om 13:25 Topicstarter

Werkzame stof

De werkzame stof is Cinnarizine (Cinnarizine Sandor tablet 25 mg)

Tijgeroog

Tijgeroog

25-12-2009 om 13:26 Topicstarter

Liora

De HAP, apotheek en huisarts hebben uitgebreid contact met elkaar gehad (zitten bij elkaar, en zijn indien niet aanwezig thuis gebeld) en konden me helaas ook niet meer vertellen.

Biene M.

Biene M.

25-12-2009 om 14:41

Hier

Hier http://www.ouders.nl/xpro2000-06.htm staat het genoemd als middel dat tijdens borstvoeding gebruikt kan worden.

Het teruglopen van de borstvoeding zou wellicht hierdoor veroorzaakt kunnen worden:"Cinnarizine remt bovendien het transport van calciumionen door de celmembraan, waardoor vasculaire gladde spieren relaxeren hetgeen resulteert in vasodilatatie."

Maar eigenlijk denk ik niet dat dat binnen een paar dagen gebeurt als je al zo lang borstvoeding geeft.

Ik hoop dat Tirza, Kari of Rembrand er nog wat nuttigs over kunnen zeggen. Sterkte in elk geval, hopelijk knap je snel op en heb je nog een leuke Kerst!

Tirza G.

Tirza G.

25-12-2009 om 15:31

Geen

Ik heb Cinnarizine niet kunnen vinden als een middel wat de productie remt of stopt.

Sterkte!

Tirza

Tijgeroog

Tijgeroog

25-12-2009 om 23:43 Topicstarter

Hopelijk opgelost

Voorlopig gaat het iets beter, dus ik doe het voorlopig maar even zonder. In de bijsluiter staat dat het de bv remt, dat het niet gebruikt mag worden door kinderen onder de 18, en dat het een paar weken kan duren voor het werkt.
Dus zolang ik nog redelijk kan functioneren zonder laat ik het maar even zitten, mocht het morgen weer slechter gaan probeer ik het alsnog.
Bedankt voor de reacties!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.