Babytijd Babytijd

Babytijd

Hoe zat het ook alweer, baby 7 maand en voeding?

Ik ben eventjes rond wezen struinen op internet, maar kan nog niet een passend antwoord vinden, dus misschien kunnen jullie mij tips en adviezen geven.
Mijn zoon is nu 7 maand en zijn schema ziet er nu als volgt uit:
7.30 papfles
11.00 fruithap
11.30 fles opvolgmelk 200 ml
15.30 fles 200 ml
16.00 tussendoortje (soepstengel, lange vinger, brodkorstje)
17.30 warme maaltijd
19.30 papfles 200
De tijden van de fruithap, tussendoortjes en warme maaltijd verschillen overigens nog wel eens, want zijn slaapjes zijn niet heel erg vast. Ik pas me aan op zijn ritme, dus het zijn echt richtlijnen.
Nu wilde ik beginnen met brood geven en dan heb ik eigenlijk de volgende vragen:
-de fles van 11.30 kan ik die ook samen met het brood geven maar dan doe ik geen fles maar tuitbeker? (dus dan wordt het eigenlijk brood met een beker melk)
- als ik de opvolgmelk samen met het brood geef moet ik dan ook minder opvolgmelk gaan geven?
-welke tuitbeker zouden jullie mij adviseren bij een baby van 7 maand?
-de papfles van 7.30 kan ik die ook vervangen voor brood met een beker opvolgmelk?
-wat geven jullie dan op brood en doen jullie dan ook meteen de broodkorstjes eten of halen jullie die er nog af?
Alvast bedankt!

Thein

geen idee meer hoe dat ging met zeven maanden, maar van de creche kreeg ik toenertijd de tip, geen korstje eraf halen. Als je ze dan later wil laten zitten, krijg je soms een strijd. Met een beetje sabbelen, krijgen ze de korstje best weg.

Verder zou ik bij te veel gedoe, de opvolgmelk gewoon in de fles geven. Tuitbeker hadden ze hier volgens mij pas met een jaar ofzo.

groetjes van Purk

Hier

Hoi Thein,

ik zou idd de fles van 11.30 vervangen door een boterham en een beker/fles melk. Mijn zoontje drinkt dan 150 water en 5 schepjes poeder, maar als die van jou de 200 drinkt lijkt me dat geen probleem. Mijn zoontje drinkt nog uit de fles, maar je kan best beginnen met een tuitbeker. Wij hebben de avant en die bevalt prima voor de diksap. M. eet smeerkaas, smeerworst en appelstroop op brood. Dat wissel ik af en idd gewoon met korstjes. Eerst begonnen zonder korstjes met 7 maanden maar binnen een maand zat ie aan de korstjes.
Volgens mij zou je de ochtendfles ook kunnen vervangen door een boterham, maar pap is ook prima. Mijn zoontje is bijna 10 maanden en krijgt gewoon een papfles als ontbijt.
Nou, succes ermee....

Pilar

thein

thein

24-08-2009 om 15:01 Topicstarter

Bedankt en uitspugen van brood?

Bedankt voor de reacties. Ik ben nu sinds zaterdag begonnen met brood geven, kleine stukjes wel met korst en begonnen met de tuitbeker. De tuitbeker is nog geen succes, hij snapt er nog geen drolle van! Dus aanblijven bieden? Of toch nog maar eventjes wachten?
Dan het brood, na een paar stukjes begint hij te kokhalzen en spuugd dan alles weer uit! Wat moet ik hier mee doen? Toch door zetten en verder blijven oefenen?
Ik begrijp het niet, want broodkorstjes eet hij ook en lange vingers?

Hoi thein

Mijn jongste van 13 maanden wilde tot twee weken geleden helemaal geen brood. Ging ervan kokhalzen en deed op een gegeven moment gewoon zijn mond!niet!open!

Cracottes at hij wel, harde koekjes ook. Stokbrood ook.

Twee weken geleden begin hij ineens boterhammen te eten. Dubbelgeklapt en zelfs drie achter elkaar...

Even geduld hebben dus, tot deze tijd werkten de cracottes voor ons prima. Kreeg hij toch zijn vezels binnen. (twee cracottes = een boterham)

Succes,
Linda

thein

thein

25-08-2009 om 14:52 Topicstarter

Nog meer reacties?

Bedankt Linda voor de reactie, maar ik weet niet of het echt aan het brood ligt, want dan zou die toch ook geen broodkorsten eten?? Die eet hij namelijk wel?
Ik had ergens op internet gelezen dat het kan zijn, dat ik te kleine stukjes geef (dat kan zo maar) en dat soppen ook nog een optie is.
Ik heb vandaag een beetje voeding en daarin brood gesopt en ja hoor, meneertje heeft een halve boterham gegeten en niet gekokhalst of uitgespuugd! Lijkt me een goeie optie als tussenfase, lekker soppen!

femmetje

femmetje

25-08-2009 om 19:45

Hey thein

Ik ga morgen naar het Cb en wilde het eigelijk gaan vragen hoe het nou zit wanneer en wat enzo..
Ons meisje is nog geen 7 maand wel bijna maar heb haar nog geenbrood gegeven we geven haar alleen nog fruit en soms wat groentjes.
Dacht eigelijk dat het met 8 maanden is brood maar is dus met 7.
Moeten we daar ook maar eens mee beginnen dus.

Ik geef om 7 fles van 200
om 11 fles van 200 en dan ergens tussen 11 en 15 fruit en als ze wakker is tussen 16 en 18 groente (anders niet) en dan laatste fles om 18.30. Ze heeft wel al soepstengels gesabbelt dat vind ze wel wat.
Ze krijgt alles uit een gewone fles ik ga pas tuitflessen doen als ze idd een jaar is ofzo.

Nou ik ga het morgen ff vragen laat het je weten.

En ons draadje is weg!

Femmetje

thein

thein

26-08-2009 om 06:43 Topicstarter

Femmetje

bedankt voor de reactie en heb ons draadje weer terug gevonden, dus staat weer op de kaart. Zou het erg fijn vinden als je het zou willen vragen, kan maar moeilijk een passend antwoord vinden op internet en echt veel reacties krijg ik hier niet. Het is volgens mij de bedoeling dat er nu weer een fles af moet, dus dat was mijn bedoeling. Hier is Roan erg onrustig, heeft weer erg veel last van zijn mondje en wil daardoor zijn flessen haast niet hebben (vermoed ik) maar ja hij plast daardoor ook weer weinig. Ik zie het nog eventjes aan, maar het baart me wel zorgen merk ik. Ik voel gewoon dat hij is afgevallen.
groetties

femmetje

femmetje

26-08-2009 om 10:05

Thein reactie bij gezellig!

Lees bij gezelligh.

marie

marie

27-08-2009 om 23:15

Schema vraagbaken

Hallo
Bij de "vraagbaken" vond ik dit schema - wellicht heb je er wat aan?

http://www.ouders.nl/friso/v0178.htm

thein

thein

28-08-2009 om 12:31 Topicstarter

Bedankt voor de reactie

Ik heb nu een schema voor mezelf gevonden. Ik geef eerst om 11.30 een fles en omdat hij op dit moment slecht drinkt, sop ik zijn brood met de voeding die nog overblijft en dit eet hij dus wel op.
Hij eet trouwens best veel, 2 stuks fruit, soepstengel/langevinger, halve boterham, warme eten met vlees en toetje waarschijnlijk logisch dat hij dus nu minder de flessen drinkt.
Maar hoe doen jullie dit als jullie beeb nu eerder in de ochtend komt? Hij kwam meestal rond een uur of 7 en dan rekte ik zijn fles naar 7.30 Maar op dit moment komt hij dus om 6 uur en dan geven we vlug een fles en leggen hem dan weer terug, hoe zouden jullie dan het schema maken? Ik probeer nu maar telkens zijn fles te rekken zodat ik vannavond weer op 19.30 zit.
Dus dan ziet het er zo uit:
6.00 fles
10.00 fruit
10.30 fles
13.00 brood
15.00 fles (als we dit redden)
16.00 tussendoortje
18.00 warme maaltijd met toetje
19.30 fles

liora

liora

28-08-2009 om 12:35

Fruit

Hoi,

Twee stuks fruit lijkt me zoveel! Dat is wat wij volwassenen nodig hebben toch? Je kunt hem bijvoorbeeld ook yoghurt geven met een beetje fruit (half stuk lijkt me genoeg), dan heb je alles in een. Is dat wat?

Liora

thein

thein

28-08-2009 om 12:39 Topicstarter

Liora

uh yoghurt krijgt hij ook
hij eet zo 2 stuks fruit met een koekje erdoor heen op
warm eten precies zo hij eet 3 flinke scheppen met groentes, 2 flinke scheppen met aardappels en dan nog een stukje vlees Hij eet echt veel, maar alles gaat op!

marie

marie

28-08-2009 om 13:19

Hongerlap

Hallo
Ik moet even graven in mijn geheugen, maar onze "hongerlap" zat op die leeftijd ongeveer op dit schema:
7.00 uur papfles (230 cc + bambix)
afhankelijk of ze naar het kdv ging, eerst weer even naar bed.
9.30 uur fruit (bakje/potje vol met soms een liga erdoor verkruimeld)
11.00 uur fles 230 cc
11.30 uur oefenen met brood
slapen
15.00 uur fles 230 cc
16.00 uur? slapen
17.30 uur groentehap
19.00 uur papfles
19.30 uur slapen
In die periode had ik wel gevoel de hele dag bezig te zijn met hapjes en slaapjes weet ik nog wel.
Langzamerhand ging ze over van 4 naar 3 flessen - met 10 maanden pas ofzo. Ze ging altijd pas slapen met een volle buik. Daarbij heeft ze ook heel lang thuis geen melk uit een beker willen drinken, dat hoorde in een fles. Al het andere wilde ze wel uit een beker drinken (gek kind).
groetjes

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.