Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Babytijd Babytijd

Babytijd

Lees ook op

Impasse tussen mama en papa over logeren bij grootouder

Dag allemaal,

Wij zijn terechtgekomen op dit forum omdat we het maar niet eens geraken over het volgende; de ene wil baby (10m) structureel elke 2 weken laten blijven slapen bij de oma terwijl de andere wil dat de baby gewoon blijft slapen bij hen. De ene denkt dat dit goed is voor de baby, de andere niet. Duidelijk een impasse dus, vandaar dat we hier zo neutraal mogelijk de vraag willen stellen; zouden jullie je baby structureel laten logeren bij een grootouder?

PS: met de baby ad hoc laten logeren (owv een feest vbv) hebben beiden geen probleem 

Peiling

Baby om de 2 weken laten logeren bij grootouder?
99 stemmen
19%
81%

Nee ik deed dit niet

Nee, ik wilde dat niet. 
Een vriendin wel, dat was makkelijk ivm kinderopvang en zij en haar man vonden het erg fijn om een avond met z'n 2en te hebben. Ik denk niet dat haar kinderen er slechter of beter van geworden zijn, maar ik wilde het niet. 

Het hangt er ook vanaf wat je doel is, natuurlijk. Je hebt het over "beter voor de baby", dat lijkt me onzin. En baby heeft in principe genoeg aan z'n ouders. Maar we kunnen wel andere redenen zijn (bv bijslapen voor de ouders)

als het voor de rust en regelmaat beter was zou ik het doen.
Bv als je anders op een heel lastige tijd je kindje moet wegbrengen of ophalen zou ik het zeker doen.
Het is niet anders dan je kind als alleenstaande ouder elke week 1 nacht bij de andere ouder te laten overnachten en hele weekenden.
Mijn zoon deed dat vanaf 11 maanden en heeft daar nooit last van gehad. Als het masr duidelijk was door wie hij opgehaald werd en daarmee bij wie hij sliep.

Het lijkt me heerlijk, een avondjes samen met partner.....en. Kind verzorgd bij Oma

Dat hangt nogal van de omstandigheden af, als baby savonds laat terug moet in de auto en bijv nog 2 uur moet rijden, zeg ik ja doen. 
Als het vooral voor opa en oma is, tja dat kan als ze het leuk vinden en baby heeft t naar z’n zin. 
Structureel zou ik zelf niet doen, maar het kwam wel regelmatig voor dat onze kinderen bij een van de oma’s logeerden, soms omdat t zo uitkwam en ze daar bleven slapen zodat we zelf wat konden doen of wat langer konden blijven. 
Het is ook fijn als je zelf iets wil doen waarbij baby niet handig is (uitgaan naar ook klussen of sporten met z’n tweeen) 
Een vast moment zou ik dus niet perse zo regelen, maar regelmatig als t uitkomt is niks mis mee. Onze kinderen hebben een mooie band opgebouwd met de grootouders toen ze er nog waren

Lijkt me heerlijk maar oma werkt nog (en veel), dus dat is nog geen optie.
Ze past 1 dag in de week op en ons kind is dol op haar. Als hij structureel 1x in de 2 weken daar mag slapen, teken ik ervoor. Kunnen wij lekker op date night 

Het is allereerst ook goed voor jullie. Als jullie dat tenminste zo inzetten dat jullie meer rust krijgen 1 x per x tijd. De band met oma wordt echt heel bijzonder is mijn ervaring. Juist regelmaat is goed voor kinderen. Dus regelmatig op vast veilig adres verblijven is prima. Beter zelfs dan af en toe. Voor het socialiseren kan het ook goed zijn. En je kan misschien beginnen met proefperiode? Of 1x per maand. 

zijn dit dezelfde grootouders als die van je andere vraag? Die met de 2 honden?

dat dacht ik net ook.... Ysenda

PerfumedAlpaca84

PerfumedAlpaca84

10-05-2023 om 19:41

op viva kon dit wel in één topic, waarom hier niet?

Wij doen het niet. Onze kinderen zijn kleuters maar houden niet van logeren en wij hebben grootouders niet ingezet voor vaste hele oppasdagen.

Wandelvrouwtje schreef op 10-05-2023 om 19:41:

op viva kon dit wel in één topic, waarom hier niet?

Het volgende topic gaat over oma die heel nonchalant is met de baby en baby onder een fleecedeken laat slapen.

Flauw 
Wij zijn hier niet op viva

PerfumedAlpaca84

PerfumedAlpaca84

10-05-2023 om 20:12

Roos55 schreef op 10-05-2023 om 20:04:

Flauw
Wij zijn hier niet op viva

Omdat ze nu niet het hele verhaal vertelt, en dat helpt niet. 

Het zou voor mij aan de reden liggen. Is het een praktische overweging. Is het omdat oma het graag wil. Of is het omdat je partner denkt dat het goed is voor jullie relatie. Ik zou het zelf niet zo snel doen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.