Babytijd Babytijd

Babytijd

Jeuk

Onze baby van 9 maanden heeft al maanden last van jeuk. Ze heeft op sommige plekken terugkerend eczeem, daar hebben we crème voor die helpt dan ook snel.

Maar ze krabt ook flink op haar buik, billen en aan dr oren. Tijdens het verschonen probeert ze ook direct bij haar schaamlippen te krabben. Op deze plekken kan ik geen eczeem oid vinden. Iemand een idee wat dit kan zijn? 

Is er al gekeken naar allergieën of intolerantie voor bijvoorbeeld koemelk?

Junio

Junio

16-03-2021 om 12:32 Topicstarter

Slofje schreef op 16-03-2021 om 09:30:

Is er al gekeken naar allergieën of intolerantie voor bijvoorbeeld koemelk?

nee ze testen ook niet voor 1 jaar. Ik heb toen ik alleen nog borstvoeding gaf en geen bijvoeding wel een tijd geen koemelk en soja genomen ivm verdenking van verborgen reflux maar dat maakte geen verschil. 

Zou daar ook jeuk zonder uitslag door kunnen komen? 

Geen idee, maar mijn laatste baby zat ónder de uitslag wegens die koemelk. Dus dat werd pepti. Meestal schijnt het wel over te gaan voor de 1e verjaardag, maar ik zou het zeker een paar weken proberen. Die jeuk is geen doen voor zo'n kleintje...

Wasmiddel en wasverzachter kan ook echt jeuk veroorzaken. Ie weet kun je tijdelijk wat neutraals gebruiken en bv azijn als waaverzachter

Dochter had hier nattend eczeem van kruin tot navel, 2,5 week na haar geboorte. Het bleek, volgens de consultatiebureauarts dat ik nul koemelkeiwit moest innemen ook geen verborgen melk in brood of beleg of margarine of zo. 

Het klopte, daarna was het eczeem helemaal weg.

Ze wilde ook wel wat smeren maar dat leek me niets en ik kon de discipline opbrengen omdat zelf allergisch aangelegd ben. Het was een kleine maar consequente stap. En hier inderdaad ook borstvoeding. Geen kaas.

Alleen paarderookvlees, brood zonder melk, kun je vragen bij de bakker, en altijd etiketten lezen. Appels mee en thee met honing, sesamhoningkoekjes

https://www.xenos.nl/sesamkoekjes

Overigens verder ook geen wasverzachter maar azijn in het spoelwater. En steeds hetzelfde wasmiddel, zonodig Neutral.

Onze allergoloog testte al per direct. Zoon was met 2 maanden al getest en dochter geloofde ik zo wel, zeker nadat ze eczeem kreeg.

Junio

Junio

17-03-2021 om 19:47 Topicstarter

Wasverzachter heb ik niet en gebruik altijd eco wasmiddel zonder parfum etc.

Heb vandaag cb gebeld of ik toch een afspraak met kinderarts kon krijgen. (Alle tussentijdse afspraken gaan nu niet door alleen die met de vaccinaties samenvallen.) Verpleegkundige gaf aan dat bij jeuk zonder uitslag verschillende onderliggende problemen konden zijn. Dus heb afspraak gekregen. Ben benieuwd of er wat uitkomt, allergie of iets anders. Heb ook aan een parasiet gedacht, ze heeft ook af en aan obstipatie/diarree gehad. Maar dat kan ook bij allergie horen natuurlijk..

Dank voor het meedenken.

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden