Babytijd Babytijd

Babytijd

liora

liora

28-06-2009 om 10:08

Onrustige avonden

Hallo allemaal,

Wat is dat ook alweer, als baby's 's avonds zo onrustig zijn? Mijn baby is morgen drie weken, en de meeste avonden is hij onrustig van een uur of zes tot een uur of negen/tien. Als ik hem neerleg gaat hij huilen, en behoorlijk hard ook. Heel soms valt hij toch even in slaap, maar kort, en soms valt hij helemaal niet in slaap. Hij heeft geen honger, want als ik hem aanleg, drinkt hij niet of nauwelijks.

Hij wil gewoon worden vastgehouden, dan is hij rustig, en tegen mij aan slaapt hij wel. Op zich geen probleem, behalve dat ik rond die tijd ook nog moet eten en mijn oudste naar bed moet brengen. Ik vind het niet zo leuk voor mijn oudste dat zijn broertje eigenlijk altijd ligt te huilen als we eten of als ik hem naar bed breng.

Een draagdoek zou de perfecte oplossing zijn, maar momenteel is het hier 's avonds 28 graden en dan is dat echt veel te warm.

Ik wil eigenlijk horen of dit normaal is, ja toch he? En ook wanneer dit meestal overgaat...

Liora

liora

liora

28-06-2009 om 10:09

Toevoeging

Wilde nog even toevoegen dat hij verder supermakkelijk is. Overdag en 's nachts gaat hij bijna altijd meteen na de voeding lekker slapen en is er niks aan de hand.

Ik overweeg om hem toch 's avonds te gaan inbakeren, als het weer iets minder warm is, zodat ik in rust mijn oudste naar bed kan brengen en zo.

Graag tips en ervaringen!

Herkenning

Gefeliciteerd Liora met je zoontje!!!!
Ik ken het, die onrustige avonden bij allbei mijn baby's. Krampjes, nog geen ritme, geen idee!!! Ik liep bij de jongste veel met draagdoek. Dan viel ie in slaap, kon ik weer even een half uurtje zitten en dan weer opnieuw. Zo kwam ik de avond redelijk door en ook het eten ging zo. Ik snap wel dat je het vervelend voor je oudste vindt dat er steeds gehuil is onder het eten. DAt is ook niet leuk, maar ja....
Bij mijn oudste legde we hem 's avonds in kinderwagenbak en wiegde hem heen en weer als we aten. Dan was ie iig even stil.
En.....bij allebei werd het vanaf 8 weken minder en gingen ze daarna da nacht in met slapen en hadden wij onze avonden weer terug. Dus ja hoor, komt zeker weten goed. Dit is gewoon een fase waar je effe doormoet.
Sterkte en probeer te relativeren...

Pilar

Biene M.

Biene M.

28-06-2009 om 10:32

Herkenning

Oudste had dat niet, maar Sam inderdaad ook. Hoe lang duurde dat ook alweer? Ik geloof dat het rond drie maanden wat beter werd, maar pas met zes maanden konden we altijd met zijn drieën aan tafel eten zonder dat er iemand met de baby op zijn arm zat.

Inbakeren werkte bij ons niet en eigenlijk zou ik met dit benauwde weer ook niet willen beginnen om dat uit te proberen, dat lijkt me zo onaangenaam voor het kind!

Ik heb destijds overwogen een babyswing te huren, uiteindelijk niet gedaan, maar achteraf vraag ik me af waarom niet. Eten terwijl er een kind in de box ligt te huilen vind ik echt vervelend, het eten smaakt me dan helemaal niet meer. En als ik oudste naar bed bracht terwijl jongste lag te huilen, ging ik dat toch ook wat haastig doen, dus dan nam ik jongste altijd mee.

Hopelijk gaat Boaz niet al te lang door met zijn huiluurtje in de vroege avond!

Even doorheen

totaal normaal inderdaad Liora. Tegen de tijd dat mensen opgegeven hebben om de oorzaak te achterhalen houdt het vaak vanzelf op. Rond de drie maanden. Hier ook een tweede die verder behoorlijk rustig was, behalve dan tussen 6 en 12.

Uitzitten, dat is het enige advies.

liora

liora

28-06-2009 om 10:59

Oh wat fijn

Hoi allemaal,

Wat een fijne snelle reacties. Het is heerlijk om te horen dat het erbij hoort en dat ik er even doorheen moet. Ik wist het ook wel, maar toch word ik onzeker ervan.

Balen dat ik de draagdoek niet kan gebruiken met deze temperaturen... maar het wordt vast wel weer wat koeler.

Ik ga zo lekker met baby naar buiten, koffie ergens drinken, even iets normaals doen. Oudste is uit logeren.
Die begintijd valt niet mee!

Liora

May

May

28-06-2009 om 11:13

Begintijd..

valt inderdaad niet mee.. Ik weet nog dat de jongste net geboren was, buren kwamen op visite met dochter van acht maanden. Ik dacht eventjes 'waren we maar weer vast zo ver'. En nu wordt hij alweer bijna vijf... Het is nu even doorzetten, zeker op die avonden dat je tien dingen tegelijk moet doen.. Kun je af en toe even hulp vragen in je omgeving, iemand die even de baby een uurtje bezighoudt, zodat je ook een keer echt tijd aan je oudste kunt besteden?

Liora

Heb je al geprobeerd om bij het eten de baby in een wipstoeltje (plat) bij de tafel te leggen? Hier een baby - maar die is al 3 maanden - die het duidelijk leuker vindt om mama en broer te zien eten dan om in een ander deel van de kamer in haar eentje te liggen. Scheelt net weer wat gejengel.
Mijn dochter heeft die onrust 's avonds trouwens meestal niet zo, dus ik heb makkelijk praten, maar dit is meer een tip voor misschien iets prettiger eten.

Sterkte ermee

Temet

Liora (o.t.)

was mijn reactie nog ok bij het quinoa draadje? Ik snapte wel dat je weinig tijd hebt, maar nu ik je weer tref... Niet om gelijk te hebben, maar dit was een beetje wat mijn vriendin toen bedoelde. Dat je met een volgend kind weer even teruggeworpen wordt op de piepkleine dingen van het huishoudbestaan. Zoals een kopje koffie met een rustige baby. Dat je daar helemaal blij van kan worden.

Overigens vertelde mijn oude buurvrouw dat ze een kaartje had gekregen van een vriendin bij de 3 maanden grens; haar vriendin feliciteerde haar op het behalen van die mijlpaal. En jij bent al halverwege...

Wat voor draagdoek?

Wat voor draagdoek heb je dan dat het te warm is voor een draagdoek?
Ik woonde met Dirk als baby in de tropen en die woonde zo'n beetje in de doek...

O ja

het is heeeeel normaal (enn heeeeeel vermoeiend)

Dirksmama

Jij had zeker zo'n echte slendang? Ik heb er ook een (schoonmama nam er een mee terug van vakantie op mijn verzoek) en die zijn van lekker dunne katoen. Maar de draagdoeken die je in Nederland ziet zijn vziw allemaal veel dikker, ik kan me wel voorstellen dat Liora dat bij warm en benauwd weer niet zo ziet zitten.

Ik kon met die slendang toen zoon klein was helemaal niet overweg trouwens, maar dat terzijde ;-)

Groeten,

Temet

liora

liora

28-06-2009 om 14:07

Rode beuk

Hoi Rode beuk,

Ja nog dank voor je quinoa reactie, ik snap wat je bedoelde hoor. Maar volgend weekend gaan we wel naar Artis!

Ik heb zojuist met baby een paar uur op een terrasje gezeten, heerlijk een geweldig boekje gelezen, lekker broodje gegeten. En inderdaad: fantastisch is dat. Bovendien, als anderen je baby zien, ben je nog veel trotser merk ik. Voor mij ook leuk om hem eens in de buitenlucht te zien!

Liora

Rafelkap

Rafelkap

28-06-2009 om 14:08

in een draagdoek, met de baby alleen een luier aan? Wij deden in deze tijden altijd om en om: dus 1 eet, ander wiegt.
Je bent het straks vast snel vergeten hoor, maar als je er midden in zit duurt dit eindeloos!

liora

liora

28-06-2009 om 14:09

Dirksmama

Hoi Dirksmama,

Ik heb de cuddle van de Geboortewinkel, vier lagen stof... baby kan het misschien aan, maar ik denk dat ik dan flauw val. ik heb echt een heel warm huis, het is hier nu 27 graden en het is niet te luchten (heel verhaal, heb maar aan 1 kant ramen).
Als ik op vakantie in Israel ben, is het binnenshuis altijd veel koeler dan bij mij in Amsterdam in de zomer. Ik zou echt een draagdoek moeten hebben van een laken of zo. Als iemand iets weet....

Liora

Tirza G.

Tirza G.

28-06-2009 om 14:54

Via lll

LLL verkoopt draagdoeken "slendang"-model, geweven katoen, enkellaags, uit Zuid Amerika. Daar is 't ook warm :-)
http://www.lalecheleague.nl/Hulpmiddelen/Draagdoek/Detailed-product-flyer.html

Maar 't is waar hoor, dat herinner ik me nog het meeste van de eerste zes weken met een nieuwe baby: je zweet je kléurenblind. Je vloeit, je zweet, je lekt melk...ik vond de eerste zes weken niet zo top :-) en al zeker niet in deze hitte. De eerste honderd huildagen, noemen ze het in China. Vond ik dan toch ook wel weer troostend.

Tirza

-Kaatje-

-Kaatje-

28-06-2009 om 16:19

Wat bij ons hielp....

Onze dochter was de eerste 4 maanden ook erg onrustig 's avonds tot een uur of 10 en wat bij ons hielp was om haar geborgenheid te geven en haar lekker bij ons te laten liggen, maar wat ook goed hielp was korte poosjes in de elektrische schommelstoel met zachte muziekjes.
Hier had ze ook veel baat bij en dat heen en weer wiegen op de muziek vond ze heerlijk!
Mischien ook een tip voor jou?

liora

liora

28-06-2009 om 18:03

Goed idee

Hoi Kaatje,

Die schommel is een goed idee! Die hadden ze op de creche vroeger. Ik heb gezien dat ik die kan huren bij Baby-rent, dat ga ik maar eens doen voor een weekje, kijken of het helpt.

In wipstoeltje op tafel heb ik geprobeerd en helpt soms een beetje, soms niet.

Bedankt allemaal voor het meedenken, en ik stel me er nu gewoon op in!

Liora

liora

liora

28-06-2009 om 22:33

Cuddle

Nog even over vanavond: ik heb hem toch maar in de cuddle gedaan. Hij had aan een t-shirt met korte mouwen en een rompertje met korte mouwen. Ik heb onder de ventilator gezeten en de cuddle een beetje opengelaten, en hij kwam er niet oververhit uit, wel een beetje een klam ruggetje.

Het is hier 28 graden, en dat zal nog toenemen de komende dagen... maar goed, met alleen een rompertje kan het nog net. Hij was wel superrustig en ik kon ook goed zien waarom hij normaal onrustig is. Hij sliep gewoon niet diep, en af en toe volgens mij een beetje buikpijn. Maar door de cuddle kon ik het meteen zien als hij pijn had, en door te wiegen en doordat hij zo dichtbij mij was, ging hij niet huilen en sliep snel weer verder.

Balen van die hitte gewoon, maar goed, onder normalere omstandigheden een goede oplossing.

Liora

Oef ja, da's zweten!

Zo'n cuddle leek me bij Dirk (lentekind) ook zo handig, was ie ook de eerste weken toen het nog sneeuwde en zo. Maar zodra ik in Afrika terug was is die doek na 1x gebruik in de kast belandt...meteen over op een mooie Afrikaanse batikdoek van katoen. Maar ja, ik had daar wel het voordeel dat zo'n beetje de hele plaatselijke bevolking me kon voordoen hoe je zo'n doek gebruikte (en dat deden ze maar al te graag, en dan Dirk eerst lekker lang bij zichzelf houden: kijk eens hoe lekker hij slaapt? Ja, maar ik wil mijn KIND terug...)
Die LLL-doek is ietsje steviger dan mijn Afrikaantje, maar een stuk koeler dan de cuddle. De ABA heeft een speciale tropenversie van de MehTai met mesh-tussenstuk.

En die eerste weken zijn natuurlijk ook zonder hittegolf zweetweken.

Succes!

Dirksmama

Droeg jij in Afrika je kind dan ook op de rug? Toen ik zwanger was van oudste zag ik een Afrikaanse uit de trein stappen met haar baby in een batikdoek op haar rug. Ik was in de verleiding haar te vragen hoe je zoiets nou deed, maar heb het niet gedaan, maar ik neem aan dat je daar hulp voor nodig hebt. En weet jij of ze dat op de rug dragen ook met hele kleine baby's doen? Het lijkt me echt reuze praktisch, maar je moet het maar net kunnen en ik ben al niet zo handig ...

Groeten,

Temet

Rembrand

Rembrand

29-06-2009 om 09:19

Filmpjes op you tube.

Hoi Temet,
Je kan het zelf leren met de filmpjes op You Tube. http://www.youtube.com/results?search_query=carry+your+baby+on+your+back&search_type=&aq=f
M.

Malihu

Malihu

29-06-2009 om 09:33

Herkenbaar

Heel herkenbaar Liora! Onze oudste avonden lang op de arm gehad. Maar ja, met een tweede wordt dat toch een ander verhaal. Op de tijden dat oudste moet eten en naar bed gaat, heeft jongste de huiluurtjes (is volgens mij bijna overal zo). Manlief is vaak 's avonds aan het werk, dus ik weet hoe lastig het is als je dan alleen bent. Uiteindelijk heb ik zoonlief maar gewoon bij ons gezet in de maxi cosi. Bij het eten, bij het badderen van de oudste en bij het naar bed brengen en verhaaltje voorlezen. Oudste vond dit prima en zo was het redelijk relaxed voor ons alledrie.

Voor de avonduren was hier een bakerslaapzak een uitkomst. Met drie weken mee begonnen en ineens hadden we de avonden weer voor onszelf :-) Bij oudste heeft dat 3 maanden geduurd....

De jongste is nu bijna 3 maanden en het gaat nu al véél beter. Wat eerst huiluurtjes waren beginnen steeds meer gewoon 'wakkere' uurtjes te worden. Aan het eind van de middag is meneer klaar met zijn bed. Maar in de box is hij wel redelijk tevreden. Precies als bij onze oudste destijds.

Dus hopelijk een hart onder de riem. Nog even volhouden, richting de 3 maanden wordt het écht beter. En wat ben ik blij dat die 3 maanden hier bijna om zijn. Nu wordt het wat mij betreft pas écht leuk! Succes, het is weer voorbij voor je het weet.

Misschien iets

ik dacht dat ik ooit op het forum iets gelezen heb over een bewegend wipstoeltje wat er voor zorgde dat er een onrustige baby opeens heel tevreden s'avonds was.

maar misschien zou ik dat eerst moeten opzoeken in het archief voordat ik dingen verkeerd opschrijf ;-)

sterkte, bah gadverdamme wat is het heet...

Dees 68

Dees 68

29-06-2009 om 14:10

Ja gaat over hoor!

Wat ik trouwens ook wel eens deed was de baby meenemen en bij de oudste in bed tijdens het naar bed brengen. Dat vonden we allemaal wel gezellig.

En daarnaast idd: veel mee rondlopen. Ik had hem vaak in zo'n banaan van lodger; maar ja dat was een herfstbaby, dat voelt dan net toch weer anders...

Poeh

dit zit bij mij ook nog vrij vers in mijn geheugen. Dochterlief is inmiddels ruim 13 maanden, maar heeft de eerste 3 maanden ook zo enorm gespookt 's avonds. Als ik haar bij me hield werd het niet minder, leek alleen maar erger te worden. Wat bij haar uiteindelijk hielp was "gewoon" op bed leggen, deur dicht, beneden ons ding doen en ieder kwartiertje even kijken. Aai over haar bolleke, lekker instoppen, muziekdoosje aan en weer wegwezen. In het begin huilde ze non stop van 19.00 tot 22.30, dit werd na een week huilen met af en toe een pauze, tot het na een maandje echt over was! Onvoorstelbaar moeilijk om vol te houden, maar als ik haar bij me had begon ze steeds harder te huilen. In de kinderwagen beneden gaf ook te veel prikkels en daarin kon ze echt niet rustig worden. Dus tja, uiteindelijk hiervoor gekozen. Ook omdat ik rond 19.00 de oudste op bed ging leggen. Als haar deur dicht zat en zijn deur ook, hadden we nog een betrekkelijk rustig bedritueel.
Sterkte ermee, die eerste tijd is echt slopend! Maar gelukkig... gaat ook dit weer voorbij!

Amen...

Het gaat - echt - over!

Ik zat een jaar geleden in hetzelfde schuitje. Brullende baby, snikheet, gierend van de hormonen, zweten als een os (met bijbehorende geur) en maar denken: "dit gaat over, het wordt weer normaal!" En gut, ja....

Linda

Ook

Heb niks nieuws te melden, maar wie weet scheelt het als je het van véél mensen hoort: het gaat OVER! Ik heb 3 baby's gehad en alledrie hadden ze onrustige avonden, urenlang: dan weer 10 minuten slapen, dan weer huilen, ultrakoret slaapje, huilen, huilen, jammeren en huilen.
Het enige wat hielp was nou juist dat wat het moeilijkst op te brengen was: lopen, lopen, lopen.
Na een maand of 2,3 was het over.
Sterkte!

Asa Torell

Asa Torell

29-06-2009 om 20:00

Wat hier wel hielp

Zo te lezen niet iets waar Liora veel aan heeft omdat haar zoontje geen honger heeft, maar wie weet iemand anders: hier hielp clustervoeden bij dochter erg goed. Dan was ik ook wel een groot deel van de avond in de weer, maar wel met hetzij drinken, hetzij op bed leggen, hetzij even een halfuurtje zitten omdat ze dan sliep. En dat was wel veel fijner dan huilen.
Dit werkte natuurlijk vooral pas als oudste op bed lag maar soms sliep dochter na zo'n voeding ook al eventjes tijdens de drukke uurtjes.
Ik hoop dat het electrische wipstoeltje gaat werken! Anders misschien af en toe iemand uitnodigen die de baby een uurtje wil vasthouden? Als je dat uit handen kunt geven natuurlijk. Maar een baby van iemand anders die huilt is echt veel minder moeilijk dan je eigen... vind ik tenminste.

liora

liora

29-06-2009 om 22:13

Pff

Dank allemaal voor al jullie oplossingen en vooral ook voor de herkenning en fijn dat het over gaat.

Vanavond weer vanaf 19 uur gezeten met baby. Cuddle is nu echt uitgesloten. Heb ook wat extra gevoed, weet gewoon niet wat het is. Hij ligt nu weer te huilen maar ik laat het nu maar even. Het zweet loopt met bakken van me af. Ik wil gewoon slapen nu.
Die hitte erbij is gewoon teveel eigenlijk. Vreselijk, en het blijft de komende vijf dagen nog net zo warm, wordt zelfs nog warmer.

Zal zo dan maar weer voeden, iets anders kan ik niet meer verzinnen.

Liora

liora

liora

29-06-2009 om 22:41

Rust

Hmm, legde aan en vervolgens dronk hij twee of drie slokjes, en viel in slaap.

Vreemd he?

Morgen even bellen voor die schommel, en verder maar gewoon blijven ademen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.