Babytijd Babytijd

Babytijd

Sinds een paar nachten korter slapen

Hallo,

Ik heb een zoontje van 4 maanden, die volledig borstvoeding krijgt. Bij zijn geboorte woog hij bijna 9 pond, inmiddels is hij zo'n drie kilo aangekomen. Het is een tevreden mannetje en poept en plast goed.

Hij krijgt nu al een tijdje ongeveer 5 voedingen op een dag. De laatste tijd was zijn laatste voeding meestal rond een uur of 21.30, waarna hij vervolgens doorsliep tot een uur of 4.30.

Sinds een paar dagen heeft hij hier geen zin meer in en komt weer rond een uur of 2 en daarna weer om 6 uur. Daarbij moet ik wel zeggen, dat het steeds vaker voorkomt, dat ik hem rond een uur of 22 wakker moet maken voor zijn voeding. soms lijkt het dus wel of hij al om zes uur 's avonds de nacht in gaat.

zijn schema sinds gister: 1.00, 5.00, 9.00, 13.00, 18.00, 22.00 (wakker gemaakt), 2.30, 7.00.

Echt lekker slapen is er voor mij dus niet meer bij! Hebben jullie tips om dit te doorbreken of moet ik me er gewoon maar bij neerleggen en er vanuit gaan, dat het meer mijn probleem is, dan het zijne?

groetjes,
V.

Inderdaad

Hoi V,

Ja hoor, zoals je zelf al zegt, is dit heel normaal (al zijn sommmige moeders op dit forum het daar niet mee eens). Je kunt vanalles proberen om dit te doorbreken zoals je zelf zegt, je weet maar nooit als het ineens lukt (misschien zijn het zijn tandjes en helpt een beetje paracetamol, misschien heeft hij gewoon meer honger en zijn het regeldagen/nachten, misschien is hij nu tijdens een ontwaking bewust dat je niet dicht bij hem bent en wil hij je gewoon even dichtbij..... er zijn honderd mogelijkheden), maar probeer niet gefrustreerd te raken als je iets probeert en het helpt niets. En als je ziet dat niets helpt, leg je er dan gewoon bij neer en bedenk dat het echt heel normaal is, dat de meeste kinderen niet heel de nacht doorslapen en ineens hun slaapritme veranderen zonder dat wij als ouders daar iets aan kunnen doen. Je er bij neer leggen is vaak het makkelijkst, zodat je niet uren ligt te denken wat je verkeert doet (niets meestal). Probeer jezelf te trainen om even de baby aan te leggen en zelf ook weer snel in slaap te vallen. Die van mij wordt sinds het begin van de zomertijd (gecombineerd met buikvirus, en stoppen met een bepaald medicijn) elke nacht praktisch elk uur wakker en ik sta versteld hoe weinig last ik er van heb. Ik heb al eerder op dit forum gezegd dat we met positief denken heel ver kunnen komen (mocht ik niet zeggen van een aantal schrijfsters, maar ik blijf er bij). Jouw vraag laat al zien dat je bereid bent om je er bij neer te leggen, dus als je ziet dat wat je probeert om je kindje heel de nachten door te laten slapen niet helpt, probeer dat gewoon. Je zult zien hoe makkelijk je het dan voor jezelf maakt.

succes

H.

H.

21-04-2009 om 20:30

Hier..

Ieder kindje is natuurlijk weer anders maar als ik jouw schema vergelijk met die van mij, ook volledig b.v. 3,5 maand oud, drinkt ons zoontje overdag toch wel wat vaker. Hij slaapt nu geregeld door en dan merk ik dat hij overdag meer honger heeft dan wanneer hij 's nachts komt voor een voeding. Misschien overdag een voeding extra inlassen? De middag is wel lang van 13.00 tot 18.00 misschien, 't is maar een meedenkideetje (wat een woord...)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.