Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!
Babytijd Babytijd

Babytijd

Lees ook op

Zomervakantie met baby

Hoi allen,

wij zijn bezig met het plannen en boeken van onze zomervakantie. We willen graag twee weken op vakantie en zitten er nu aan te denken om naar Kroatië te gaan. Onze zoon is dan net 1 jaar oud en de bestemming waar we heen willen is ongeveer 14 uur rijden. dit willen we in twee dagen doen.

het is onze eerste vakantie met kind en we zijn gewend om echt die hard alle bezienswaardigheden af te gaan. We snappen dat dit met een jong kind niet zo intensief kan en daarom willen we twee weken in het zelfde huisje blijven en vanuit daar een aantal keer een stad of bezienswaardigheid bezoeken. Met tussendoor ook rustdagen. We twijfelen alleen heel erg of we het ons zoontje nu al aan kunnen doen om zolang en ver met hem te gaan rijden. Misschien beter een bestemming dichtbij huis?

wat zijn jullie tips en/of ervaringen?


Ik vind het erg ver. Mijn nichtje heeft rond die leeftijd echt een aversie tegen de auto opgelopen toen we heel lang reden op vakantie en dat was 5 uur of zo. Daarna ging ze meteen huilen als we in de auto stapten...

wij zijn afgelopen zomer naar italie gegaan op zo'n 12 uur rijden, met toen 11 maanden oude zoon. hebben dit ook in 2 dagen gedaan. Het ging goed, maar moesten met rijden wel wat vaker en langer pauzeren dan je anders zou hebben gedaan. Zodat zoon ook een beetje kon kruipen/spelen voordat we weer de auto in gingen. Af en toe ging die na een uurtje rijden al huilen, proberen niet te balen maar gewoon stoppen en een flesje geven ofzo. 

De vakantie zelf ging ook goed, we hadden het geluk dat zoon in de buggy kon slapen. En hij is best wel extravert en vindt door stadjes lopen en ergens eten juist leuk. Hij was elke dag blij. Kan me voorstellen dat sommige kinderen er niet van houden. 

Ik vind het ook wel ver, maar wel te doen als je er meer dagen over doet als je een kind hebt dat veel slaapt (in de auto) overdag. Ik zou dan eerder voor 3 dagen rijden dan 2. Misschien eerder nog een tussenbestemming zoeken en eindigen in Kroatië?  

Naar Kroatië rijden doe ik ook zonder (kleine) kinderen niet in 1 dag.... want het is volgens Google Maps 14 uur, maar dat is gerekend zonder pauzes en files. Reken maar rustig op meer dan 20 uur onderweg zijn met je kleintje. Engeland is ook heel leuk met kleintjes. Vriendelijk klimaat en landschap, mooie vakantiehuisjes en je hebt een leuke boottocht die je autorit onderbreekt.

Leene

Leene

28-01-2023 om 23:42

April2021 schreef op 28-01-2023 om 23:09:

Ik vind het erg ver. Mijn nichtje heeft rond die leeftijd echt een aversie tegen de auto opgelopen toen we heel lang reden op vakantie en dat was 5 uur of zo. Daarna ging ze meteen huilen als we in de auto stapten...

Idem met onze zoon en wij gingen nog maar naar Luxemburg. Zoon was toen 1 jaar en drie maanden. De heenreis ging nog, daarna elke keer huilen als hij in de auto moest zitten. 
Waarom zou je naar Kroatië gaan. Voor hem maakt het geen zier uit. Als je nog geen vakantie met hem hebt geprobeerd zou ik het iets dichter bij huis zoeken.
Het jaar erop zijn wij helemaal naar de hebriden ( schotland) gegaan twee was ie toen, met dochter van 4 en mijn ouders. Dat ging op zich wel, kinderen vonden het helemaal leuk dat opa en oma erbij waren. Maar ja dat had voor hen net zo goed op een waddeneiland kunnen zijn. 
De jaren erop  zij we maar in Nederland gebleven en dat was echt prima. Op een rustige camping in een huisje of glamping op een boerderijcamping. Met andere kinderen en een zandbak voor ons huisje..

Hopelijk niet in het hoogseizoen? Dat heb ik een paar jaar geleden gedaan. Twee keer 10 uur gereden en stil gestaan. Wat een hel en mijn airco ging ook nog stuk. Ik zou lekker gaan vliegen en een auto huren, zeker met een baby.

Wij zijn met dochter toen ze 10 maanden was naar Portugal geweest. In de buurt van Lissabon. Wel gevlogen, maar daar een huurauto genomen zodat we gewoon ons eigen plan konden trekken. Ik vond het juist een fijne leeftijd om met kind op vakantie te zijn. Ze sliep in de kinderwagen en vond alles nog prima zolang ze er maar aandacht/afleiding was. We konden dus ook gewoon naar een museum, kasteel of dagje struinen door een stad. Dat was de jaren daarna (met peuter/kleuter) wel anders.

Ik zou niet zo lang gaan rijden. Maar mijn kind is dan ook binnen een half uur wagenziek dus dat zou een klein drama worden.

Leene

Leene

29-01-2023 om 00:01

Gsleutel schreef op 28-01-2023 om 23:54:

Wij zijn met dochter toen ze 10 maanden was naar Portugal geweest. In de buurt van Lissabon. Wel gevlogen, maar daar een huurauto genomen zodat we gewoon ons eigen plan konden trekken. Ik vond het juist een fijne leeftijd om met kind op vakantie te zijn. Ze sliep in de kinderwagen en vond alles nog prima zolang ze er maar aandacht/afleiding was. We konden dus ook gewoon naar een museum, kasteel of dagje struinen door een stad. Dat was de jaren daarna (met peuter/kleuter) wel anders.

Ik zou niet zo lang gaan rijden. Maar mijn kind is dan ook binnen een half uur wagenziek dus dat zou een klein drama worden.

Je hebt wel gelijk dat een baby makkelijker mee te nemen is  in de kinderwagen etc. Vliegen is  een betere optie ( dwz voor het kind) persoonlijk zou ik niet vliegen binnen Europa  maar in Nederland of België gaan zitten.

Zal van je kind af hangen. Die van ons vonden alles prima. Eerste dag zo'n 8 tot 10 uur rijden. En vanaf daar roadtrippen, gewoon zoals we het altijd al deden. Meiden hebben het altijd super goed gedaan en vonden het hartstikke leuk. Zeker toen ze nog echt jong waren was het vaak makkelijk qua activiteiten. Kind in de draagrugzak en gaan. 
Pas nu de oudste bijna 9 is gaan we onze vakanties iets aanpassen. We merken dat de oudste wat meer behoefte aan vriendschappen heeft op vakantie. In plaats van na 1 a 2 nachten weer vertrekken gaan we nu over op 3 tot 5 nachten. En de campings veranderen van rustig midden in de natuur naar rustig in de natuur maar wel met garantie op andere kinderen. 
We gaan er nog steeds elke dag op uit. Maar waar ze de ene dag toch echt even moeten stappen voor die wandeling van ons, doen we de dag erop iets waarvan we zeker weten dat de kinderen het leuk vinden. We lopen met de kinderen natuurlijk niet meer de afstanden van vroeger en kiezen eerder voor een route de bergaf dan omhoog.

Hangt ook van je kind af, mijn kind zou dat echt afschuwelijk hebben gevonden. Op zich is op vakantie zijn zelf niet het probleem, mensen hebben daar natuurlijk ook kinderen, maar die rit, daar was ik echt niet aan begonnen.

Op die leeftijd is een vakantie sowieso niet per se in het belang van het kind. Ik zou bij een bezienswaardigheid of museum bang zijn dat het niet lekker loopt of dat ze even een huilmoment hebben en anderen tot last zijn. Zo ver rijden met zo'n kleintje zou ik niet doen. Vliegen ook niet. Een speeltuin en een zwembad is voldoende. 

Oprechte vraag aan iedereen die zegt: het kind heeft er nog niets aan. Waarom ga je op vakantie als je dat denkt. Ik denk dat er geen enkel kind van 1 denkt: Ik wil op vakantie. Ook niet in Nederland. Je gaat toch op vakantie omdat je dat zelf wil? Waarom zou je het opeens anders doen als je een kind krijgt?  In mijn ogen kun je dan maar beter kiezen voor iets wat je zelf leuk vindt. En dan heb wellicht mazzel zoals ons en gaat het goed. Of niet en weet je dat alvast voor de volgende keer. En dan natuurlijk wel elk jaar goed kijken naar de behoeftes die je kind inmiddels heeft ontwikkeld.

Niet alles wat we zelf leuk vinden is ook leuk voor een klein kind. Wederkerigheid is op die leeftijd nog lastig. Nu kan ik zeggen dat we in de ochtend gaan wandelen en in de middag zwemmen of vandaag naar een kasteel en morgen naar een speeltuin of pretpark.
Toen dochter nog zo klein was gingen we vaker een dagje of twee dagen weg als dochter ergens logeerde en deden we dingen als musea, uit eten, stadswandelingen, een voorstelling etc. 

Wij zijn met onze baby van tien maanden 1300 kilometer naar Frankrijk gereden, maar deden daar drie dagen over. 

Rustig aan, regelmatig stoppen. Maxicosi in het midden op de achterbank en een ledikanthoeslaken over de hoofdsteunen voor en achter zodat zoon een fijn zonnedak had en wij vrij zicht door de zijramen.

Ik zou met een baby niet in het hoog seizoen gaan, het kan dan wel meer dan 40 graden zijn in dat soort gebieden. Ik zou in de lente gaan of in september. 

wij reden ook grotere afstanden met onze kleine kinderen. Vaak stoppen en dan naar de speeltuin/rustplek met speelmogelijkheden/speelgoed mee. Met name omdat de maxi-cosi ook belastend is voor de rug.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.