Home » Forum » Doorslapen 1

Doorslapen

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
42kippie
Doorslapen

Na een lange tijd moeite te hebben gehad met gaan slapen, slaapt mijn zoontje van bijna 3 bijna geen nacht meer door. Hij wordt huilend wakker en kan ook echt niet meer in slaap komen. Dit duurt soms wel 2 uur. Je kan begrijpen dat dit ten koste gaat van onze nachtrust.
Het gaan slapen gaat wel weer redelijk ok, meestal een minuut of 10 tot 20 en dan slaapt hij.
Als hij in de nacht wakker wordt wil hij alleen maar aandacht. Hij heeft geen pijn en geen honger of dorst, maar wil alleen maar bij mij of ons zijn. Iemand tips?

Anneque
Hier

Mijn middelste was bang 's nachts, en durfde niet meer alleen te slapen. Volgens mij was hij toen ook 3. Op een gegeven moment belandde hij iedere nacht tussen mij en mijn man, maar dat sliep voor geen meter (een kacheltje!, en maar bewegen). Ik ben toen met mijn matras op zijn kamer gaan slapen, eerst vlak naast zijn bed. Langzaam maar zeker heb ik de afstand vergroot, letterlijk: steeds een centimeter of tien verder bij hem weg. Op een gegeven moment zou ik op de overloop zijn beland, maar toen heb ik de gok genomen en ben in mijn eigen bed gaan liggen ;-)
Weet niet meer zo goed hoe lang dit duurde, in totaal een week of 2,3 schat ik. Werkte goed. Inmiddels speelt het wéér (hij is nu ruim 6), dus ik ben me nog aan het bezinnen wat ik ermee moet. Weet niet of dit ook bij 6-jarigen werkt..

Primavera
Groot bed voor hem nemen

De makkelijkste oplossing is dat je een grootbed voor hem neemt. Dan kan namelijk als hij sterk een gevoel van veiligheid nodig heeft één van jullie bij hem liggen en als hij weer in slaap is eventueel terugsluipen naar je eigen bed.
Op die manier zorg je ervoor dat zijn bed als veilige plek wordt beschouwd ipv jullie bed. Na een tijdje gaat deze fase vanzelf wel weer over, maar de kunst is om het ook als ouder slapend door te komen.
Groeten Primavera

dc
Ganglicht?

Bij onze 3jarige moet het ganglicht aanblijven. Misschien een idee?

Valkyre
Of

Een stapelbed: bij Spruitje hielp het als een van ons bij hem kwam slapen. In een degelijk bed, met een goed nieuw matras.

Op die leeftijd komt het vaak doordat de fantasie ontwikkelt. Spruitje praatte over draken en monsters, en op die leeftijd leken ze nog heel echt. Soms hielp het ook om de monsters weg te jagen.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.