Home » Forum » Hoe antibiotica geven

Hoe antibiotica geven?

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
JanineB
Hoe antibiotica geven?

Heb een peuter van 22 maanden met een dubbele oorontsteking en opgezette keelamandelen. Ik heb een antibiotica-kuur van de huisarts gekregen, maar vraag me nu echt af hoe ik dat er in hemelsnaam in moet krijgen? Ze weigert het van een lepel, uit een spuitje. Nu doen we het met enigszins 'grof geweld' maar dat voelt (ook voor ons) verschrikkelijk. Heeft iemand een goeie tip? Het in haar drinken of eten doen vind ik riskant, omdat ik nooit zeker weet of ze het helemaal opdrinkt/eet. En om het nou in elk rozijntje te gaan spuiten....(die gaan wèl zeker op nl.).....!

Linda99
Diksap

Op een lepel met een klein scheutje diksap of roosvice. Werkte bij ons goed.

Tango
Vla

Wij gaven antibiotica altijd in een beetje vla, niet teveel zodat het zeker opging. Het liefst dan van die roze, vond Tangodochter destijds erg lekker en ze proefde er dan niets van. Het viel ook niet op want het drankje was ook roze.
Je kunt ook een danoontje o.i.d. gebruiken, eten ze ook meestal wel helemaal op.

Talia
Omkopen?

Is er iets wat ze superlekker vindt en ze vrijwel nooit krijgt? Ik heb mijn jongste wel eens omgekocht met spekkies, die vond zij het einde en ik had ze nooit in huis. Jouw dochter is op zich oud genoeg om te snappen hoe het werkt: jij moet dit medicijn even innemen, ik weet dat je het vies vindt en daarom krijg je als beloning een .... (vul maar in welk verwennerijtje).
Succes in elk geval!

Groet, Talia

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.