Home » Forum » Zoontje van 35 wil niet in zijn eigen bed slapen altijd goed

Zoontje van 3,5 wil niet in zijn eigen bed slapen (altijd goed gedaan)!!!! HELP!

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

24 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Wendy
Zoontje van 3,5 wil niet in zijn eigen bed slapen (altijd goed gedaan)!!!! HELP!

Heel raar, maar ons zoontje van 3,5 wil sinds 2 dagen niet meer in zijn eigen bed slapen!
Er zijn geen veranderingen, zelfde grote bed al 2 jaar, zelfde vast slaapritueel, niets anders dan anders.
Het moment tot aan naar bed gaat goed!
Maar dan begint het:
"Nee ik wil niet in DAT bed slapen", "ik KAN niet slapen", ik "WIL niet slapen" (terwijl hij doodop is)
en uiteindelijk komt hij dan steeds uit zijn bed en doet de lamp aan! En al die tijd blijft hij huilen en krijsen!
En of ik of mijn partner er naar toe ging maakte geen verschil!
De eerste nacht heb ik hem bij ons in bed gelegd! Niet moeten doen natuurlijk maar kon er niet meer tegen!
Van 19:00 tot 23:00 op neer gegaan en toen gaf ik het op! We vonden hem slapend op zijn bureau met lamp aan, geprobeerd in bed te leggen maar natuurlijk begon het gekrijs weer, en toen hem maar mee ons bed in genomen, waar hik uiteraard meteen in slaap viel.

Dag 2:
Negeren! Hij uit bed, zonder iets te zeggen weer in bed gezet, liggen was geen optie!
En zo echt wel 20 keer!
Maar ik weet het nu niet meer, het helpt allemaal niet!

Ohw ja we hebben ook nog samen op dag 2 zijn bed helemaal opnieuw opgemaakt, en hem daarbij beloond dat hij het goed deed en zo lekker kan gaan slapen! Maar te vergeefs!

We weten het niet meer?!?!!

Aiselle
Waarom

Waarom zou je hem niet in jouw bed mogen leggen als iedereen die nacht daardoor beter slaapt?

AnneJ
angst

Ik zou toch proberen er achter te komen wat er mis is met het bed. Blijkbaar kan hij wel op zijn kamer blijven? Is het een idee om met je kind te overleggen om er een verandering in te brengen? Bed eruit bijvoorbeeld en een luchtmatras of campingbed om te slapen? Dan kom je misschien ook wat dichter bij de oplossing wat het probleem nu is. Of anders een 2zitsbank uit de woonkamer met een slaapzak?
Je kunt een kind best letterlijk nemen, blijkbaar is er iets met DAT bed.
Maar inderdaad, samen slapen is hier ook nog nooit een probleem geweest, als dat de oplossing maar is.

Christel
Ziek?

Hier hebben we ook wel eens een nacht of 3 zo doorgebracht en dan op dag 4 werden ze ziek. Op deze leeftijd kunnen ze echt nog niet alles uitleggen. Ik zou hem lekker in je eigen bed nemen, daar ligt hij echt niet tot zijn 18e.

Wendy
Dag 3

Nu is hij weer direct uit zijn bed gekomen, maar we hebben besloten om er niet heen te gaan, en als hij straks slaapt (niet in zijn bed) dan leggen we een deken over hem heen!

Dendy Pearson
Ach

Dit soort capriolen ken ik wel. Wij hebben daar nooit zo'n punt van gemaakt. Onze zoon van 5 valt momenteel in ons bed in slaap, als wij naar bed gaan leggen we hem over. Onze dochter is inmiddels 11 en slaapt al heel lang gewoon in haar eigen bed. Maar zij heeft een hele tijd op een matrasje naast ons bed geslapen. Mijn ervaring is dus dat het allemaal vanzelf over gaat.

En jij kan nou wel denken dat er niets verandert is, maar wie weet is hij ergens van geschrokken. Misschien heeft hij iets engs gezien ergens. Het is ook best een drukke maand en er kan van alles omgaan in zo'n kinderhoofdje.
Of misschien is er echt iets met dat bed. Steekt er een veer uit en dat doet pijn. Of er zit een monster onder, dat doen ze vaker.

Katniss
Anders

Mijn kinderen hebben ook wel van die fasen gehad dat ik ze 35 keer op een avond terug moest leggen. En dat deed ik dan ook tot het weer over was (een paar dagen). Een keer toegeven betekent dat je weer opnieuw moet beginnen, dus het is echt voor de volhouder.

Aiselle
Hier niet

"Een keer toegeven betekent dat je weer opnieuw moet beginnen, dus het is echt voor de volhouder."

Hier niet. Als hij echt ergens mee zit en niet wil/kan slapen in zijn eigen bed, mag hij bij ons. De volgende nacht is het gewoon weer over hoor. Is hij bang, dan zijn wij er.

Jasmijn
lastig

Ik herken dat wel van vroeger. Ik liet mijn kinderen alleen echt bij hele grote uitzondering in mijn bed slapen (omdat ik dan niet meer kan slapen) ze slapen te onrustig en ons bed is er gewoon te klein voor. Soms ruilden we van bed, dan ging ik in het bed van mijn kind. Meestal toch maar gewoon terugleggen of er proberen achter te komen wat het nu kan zijn, in de avond in jouw bed en als je zelf naar bed gaan is ook een tijdelijke oplossing natuurlijk. Maar wat iemand anders schrijft kan je ook nog proberen, dus iets doen met het bed, op een andere plek in de kamer zetten, zelf er eens een tijd in gaan liggen (ligt het niet lekker, heb je een vreemd uitzicht wat eng is (bijv. waaiende takken buiten) Misschien kan je iets speciaals verzinnen, een mini kerstboompje neerzetten waar hij naar kan kijken (als het maar geen gevaar oplevert met snoeren en verstikking natuurlijk)

Ava
monsterleeftijd

Rondom deze leeftijd waren mijn kinderen bang voor monsters. Speelt misschien zoiets bij het slapen gaan?

dc
ziek?

Ik had dit vanaf vorige week met mijn normaal gesproken heel makkelijke bijna 3 jarige. Bleek dit weekend de waterpokken te hebben, dus dat speelde al.

Hanne.
lamp aan

Het valt me op dat je schrijft dat je zoontje uit bed komt en de lamp aan doet.

Je schrijft niet wat je daar mee doet, maar is het een optie om die lamp aan te laten? Twee van mijn 3 kinderen slapen graag met het licht aan. Geen idee waarom.

Verder zou ik niet te ingewikkeld doen. Als jij het geen probleem vindt zou ik 'm lekker bij je in bed nemen. Misschien dat het straks moeite kost om 'm weer terug te krijgen, maar misschien is het over een paar dagen geen enkel probleem.

Mijn kinderen hebben (met tussenpozes) regelmatig bij ons in bed geslapen. En dan ineens was het weer over. En soms duurde het mij te lang en dan introduceerde ik weer een beloningssysteem (sticker oid). Als ik midden in de nacht zei 'Ja je kan bij mij in bed komen liggen maar dan krijg je morgen geen beloning' kozen ze er dan vaak toch voor om dan maar in het eigen bed te blijven liggen.

Temet
niets is voor eeuwig

Ik herken de angst die uit de posting spreekt 'als ik nu toegeef dan kom ik er niet meer vanaf'. Nu is op dit forum al vaker uiteengezet dat er maar erg weinig pubers nog in het ouderlijk bed liggen. Maar los daarvan: het duurde even voordat het tot mij doordrong dat hinderlijke gewoontes die er zijn ingeslopen - wat voor gewoontes dan ook - ook best weer kunnen worden afgeschaft.

Ik zal niet zeggen dat het altijd vlekkeloos gaat, maar hier is het toch echt meermalen gebeurd dat ik aankondigde: 'ik weet dat we altijd zus hebben gedaan, maar dat gaat niet goed, want... dus vanaf morgen gaan we het zo doen.' Meestal gevolgd door een 'heb je dat begrepen?'achtige vraag om te checken of de boodschap ook was aangekomen.
Als er dan bij de volgende gelegenheid protest kwam (dat kwam er), dan verwees ik terug 'je weet nog dat ik gisteren heb gezegd dat het voortaan zo gaat'. (terzijde, ik vermijd 'wat hebben we afgesproken', we hebben namelijk niks afgesproken, ik heb iets opgelegd)
Dat gaat vaak verrassend goed.

Ofwel: niets is voor eeuwig, kinderen kunnen er best aan wennen dat gewoontes veranderen.

En dus kun je nu best je kind in bed nemen als iedereen daar baat bij heeft om dan in een latere fase aan te kondigen dat het nu mooi is geweest, dat (bijvoorbeeld) dit de laatste keer is en dat hij vanaf morgen in zijn eigen bed slaapt.
Je kan ook nu al zeggen "je mag nu in ons bed, maar dat blijven we niet altijd doen".

Kinderen van 3,5 hebben op zichzelf geen geweldig inzicht in tijd, maar soms, nooit, altijd,nu, later, dat soort dingen weten ze toch wel.

Sterkte ermee

Temet

Tijgeroog
Slapen met kinderen in bed

Ik kan dat toch niet hoor, slapen met de kinderen in bed. Dan lig ik altijd ingeklemd tussen man en het betreffende kind, want die wil graag op die plek liggen. Ik krijg het warm. Als ik een stukje bij het kind vandaan schuif kruipt die meteen weer tegen me aan. Vannacht een ziek kind in bed gehad en na een paar uur waarin zowel man als kind lekker lagen te slapen heb ik het kind teruggestuurd jaar het eigen bed. Kind vind het prima en is nu weer lekker opgeknapt, ik had graag wat langer geslapen... :-)

Hanne.
niet ieder kind (en iedere ouder) geschikt

Niet ieder kind en niet iedere ouder is er voor geschikt. Ik heb een kind met een ouderlijk bed verbod. Samen met dat kind in een tweepersoonsbed vind ik al een opgave. Laat staan met zijn drieen in één bed. De andere 2 mogen wel bij mij komen. Die liggen stil en blijven op hun plek liggen.

mamahippie
inderdaad

hier komt het ook niet echt van lekker slapen met een kind bij ons in bed. Als iemand zich omdraait wordt de ander wakker en dat soort toestanden. Hier zijn de kinderen ook vrij luidruchtig in bed, veel gezucht, gesnurk en dergelijke:-) Moet ik ook zeggen dat de kinderen bijna vanaf dag 1 in hun eigen kamer hebben geslapen. Mijn man en ik konden beide niet echt lekker slapen met baby op de kamer.

Dendy Pearson
matrasje ernaast

Ik slaap ook niet graag met 3 in een tweepersoonsbed. Daarom lag er toen dochter niet alleen wilde slapen een matrasje op de grond. Met een slaapzak. Zij kon daar dan stilletjes inkruipen en zo konden we allemaal lekker slapen.
Ik ben niet op mijn best als ik 's nachts word wakker gemaakt om niets. Dan kan ik dingen zeggen die ik overdag alleen maar denk. Door bovenstaande oplossing bleef het gezellig in huis. En het ging vanzelf over.

Aiselle
;-)

Ik heb vannacht ook een paar uur in bed van kind gelegen.
Op het moment dat hij komt is hij nauwelijks wakker heeft het geen zin om hele verhalen tegen hem te houden over dat het morgen niet meer mag enzovoort, en 's morgens is hij allang vergeten waarom hij bang was. Ik heb dus verschillende manieren: we blijven alle 3 liggen als hij netjes ligt, we leggen hem terug als hij slaapt en we hebben zin om er nog uit te gaan, ik ga in zijn bed liggen. Man slaapt overal doorheen en vindt een kacheltje ook niet erg. Ik schuif kind dus zoveel mogelijk richting man :-)

Jasam
Ik heb ze allemaal wel per tourbeurt in bed gehad

De jongste is nu 13 en ik kan me de redenen van toen niet meer heugen, wat het waarom was....

Het gaat over!

Dendy Pearson
familiebed

Ik heb hier op OO wel eens gelezen over iemand die met een extra bed naast het grote bed een soort familiebed had gemaakt. Ze sliepen gewoon standaard samen. Dat lijkt me best gezellig!

bromvlieg
Hanne

Sorry dat ik even inbreek, maar pfoe, dat klinkt wel naar zeg, die ene mag niet omdat-ie niet stil ligt te slapen. Je kunt er toch niks aan doen hoe je slaapt? Als je slaapt, slaap je, op wat voor manier dan ook.
Hoe vindt je ouderlijk-bed-verbod-kind het dat de andere twee wel mogen maar hij/zij niet?

(ik snap het verder best hoor, kon ook nooit slapen met een kind erbij. Soms gingen ze op een matrasje voor ons bed en soms ruilden we van bed - mijn man kan er beter tegen!)

Hanne.
geen probleem

Kind vindt het geen probleem. Snapt heel goed dat iedereen anders is en dat er dan soms ook andere regels gelden.

Het werkt ook gewoon niet. Hij duwt mij letterlijk uit bed. Dat ik dan niet slaap kan hij zelf ook begrijpen. Overigens breng ik het iets anders en spreek ik richting de kinderen niet over een verbod.

Bird
bij hem op de kamer slapen

Wat ik deed was hem niet bij mij in bed nemen, maar een matras naast zijn bed leggen waar ik zelf ging slapen.
Soms sliep ik de hele nacht op zijn kamer en soms ging ik weg zodra hij sliep...
Alleen al de gedachte dat ik dichtbij was maakte hem rustig en zo kon hij inslapen en blijven slapen.

amk
omgeving

kan er iets buiten zijn kamer veranderd zijn?
Mijn dochter had ook zo iets van het ene op het andere moment niet meer in haar bed willen slapen.

Wat bleek: de wekker van de buurman stond nu tegen haar muur aan en als hij nachtdienst had schrok zij wakker van het piepende geluid. Vervelende was alleen dat hij de wekker nog wel eens vergat als hij bij zijn vriendin ging slapen.
Bij mij in bed hoorde je het kreng niet.

Blijf het nog steeds een goede tip van mijn college vinden toen ik ging scheiden: neem een 2 persoonsbed, dat slaapt veel beter als je dochter bij je wil komen liggen. Nu hebben we de afspraak dat zij niet over het lijntje mag komen, zelfs in haar slaap houdt ze zich er aan.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.