Home » Forum » Zwemles die niet voldoet en waar ze kinderen het water in dwingen

Zwemles die niet voldoet en waar ze kinderen het water in dwingen.

20 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Claudie222
Zwemles die niet voldoet en waar ze kinderen het water in dwingen.

Hallo Allemaal.
Ik heb een best wel erg dwars zoontje van toen nog drie en een half. Echt dwarser en gevoeliger dan de meeste kinderen. We hebben er vier dus dat hij dwars is dat weten we wel zeker. Hiervoor hebben we ook bij instellingen gelopen. We wilden hem laten sporten om zijn ei kwijt te kunnen. Hij is watervrij gek op water dus gingen we op zoek naar een zwemles voor jonge kinderen. Dat was Swimbee. Ze beloofden ons alles, zitten in het ronald mcdonald centre van only friends. Dus zij konden wel omgaan met dwarse kinderen en kinderen met adhd lichamelijke en geestelijke handicapen. "Ze hebben deskundig gespecialiseerd personeel daarvoor. Ze zitten niet voor niets in het Ronald mcdonald centrum" werd mij gegarandeerd. Achteraf spijt als haren op mijn hoofd na allemaal mondelinge toezeggingen met echt allemaal garanties en een schriftelijke overeenkomst komen ze niks na en hebben ze mijn jongen zelfs het water in gedwongen waar hij hysterisch gillend uit is gekomen. Vind ik ook nog allemaal advertenties als bijbaantjes voor mensen met een affiniteit voor kinderen als zwemleraar. De affiniteit voor kinderen is het enigste wat ze vragen. Er is nog zoveel voorgevallen en ik ben zo kwaad. We krijgen nu niets andrs dan deurwaarders, facturen, vreemde antwoorden, of helemaal geen reactie op mails, en de telefoon wordt er ook nog op gegooid. Ik weet niet meer wat ik er mee aan moet..... Heeft iemand een idee. Ik heb nu een kind dat niet naar zwemles wil terwijl hij zwemmen et leukst vond wat er is, en zit met Swimbee de zwemschool die in mijn ogen kinderen mishandeld.

Caesar
Even praktisch

Je hebt een contract Swimbee. Zij willen dat je de daarmee verbonden kosten voldoet. Als je vind dat Swimbee zich niet houdt aan haar verplichtingen die de organisatie is aangegaan (wanprestatie) dan moet je ze schriftelijk (liefst aangetekend) in gebreke stellen. Je kan niet zomaar ophouden met betalen.

Mijntje
te jong

Was je erbij? Zag je dat ze je kind dwongen? En heb je daar meteen wat mee gedaan?
Ik zou Caesar's raad hierboven opvolgen en de kleine lettertjes gaan lezen van het contract wat je bent aangegaan.

Maar ik snap eigenlijk niet wat een kind van 3,5 op zwemles doet. Ook zonder stoornis of ziekte. Daar zou ik zeker nog 2 jaar mee wachten, of langer. Een kind is er lichamelijk/motorisch nog niet in staat en kan nog niet goed instructies opvolgen. Ik zou gewoon stoppen en gewoon samen met hem gaan zwemmen, om er weer plezier in te leren krijgen.

Claudie222
niet te jong om in het water te spelen

Ik heb ze al 3 maanden geleden een ingebrekestelling gestuurd maar geen enkele reactie op gehad. En dat nu al 6 keer herhaald. Telefoon wordt er opgegooid. Krijg alleen maar reacties van aanvraag is samengevoegd.
En de zwemles is een leraar op 5 kinderen en dan doen ze spelletjes en maken ze ze watervrij, verwacht er niet zoveel van, maar ze leren drijven en dat is het dan wel. Later stromen ze dan door naar lessen. Mijn zoon is gek op water springt het diepe in gaat van glijbanen af en dat vind hij allemaal geweldig. Dus ene peuter gaat op gym andere op zwemles. Ene kind leert eerder lezen ander is beter in sport. Dus denk niet dat een andere ouder kan bepalen of mijn kind daar al aan toe is of niet. Ik vind dat als hij al leert te drijven het al een voordeel is. Helemaal als hij standaard overal al in springt. Dat heb Swimbee nu inderdaad wel verholpen. En nee ik kan niet mee het water in omdat ik heel veel allergieen heb en nog een operatie moet ondergaan. Dus samen zwemmen zit er niet in.
En ja ik heb hem van de leraar aangepakt uit het bad vandaan. Toen gaf hij zelf ook aan dat het niet werkte en we hebben de les verlaten.

Mijntje
geen verplichting

Als je geen grote verwachtingen hebt en je kind vindt het leuk kan het ook prima. Maar waarom krijg je aanmaningen? En ga je nog naar de zwemlessen als je het niet ziet zitten? Niemand verplicht je toch, of zit je aan een contract vast? Zoek anders een andere particuliere zwemschool, wat let je?

Ad Hombre
Mijntje

"Maar ik snap eigenlijk niet wat een kind van 3,5 op zwemles doet. Ook zonder stoornis of ziekte. Daar zou ik zeker nog 2 jaar mee wachten, of langer. Een kind is er lichamelijk/motorisch nog niet in staat en kan nog niet goed instructies opvolgen."

Drieenhalf is wat jong, maar allebei mijn kinderen zijn zodra ze vier werden op zwemles gegaan en dat ging eigenlijk prima. Ze konden goed met de (meeestal idd wat oudere) rest meekomen.

Instructies opvolgen gaat ze misschien niet altijd goed af, maar dat is meer een geerfde karaktertrek. Motorisch zijn ze zeker niet voor op andere kinderen van hun leeftijd, dus ik vraag me af of jouw inschatting wel klopt.

We wonen op een (kunstmatig) eiland en het wemelt hier van de sloten, dus wij vinden het wel belangrijk om er vroeg mee te beginnen.

mama2
zwemles

Voor kinderen van 0 tot 4 jaar is het aanleren van zwemslagen nog erg lastig. Maar heel jonge kinderen kunnen al wel leren zichzelf te redden in het water. Ideaal, dus even prestatie gericht, leren kinderen het beste (en snelste) zwemmen rond hun 7e a 8e. In dit geval had je dus geen verwachtingen moeten hebben dat je kind ook echt leert zwemmen gezien de leeftijd. Zowel in de motoriek als het opvolgen van instructies is je kind nog echt te jong.

Dwingen is nooit de juiste methode om een kind watervrij te maken. In welke vorm hebben ze je kind gedwongen?

Als jij kan aantonen dat je ze in gebreke hebt gesteld, maar daar geen respons op krijgt zou ik zelf het juridisch loket even bellen of bij je verzekering indien verzekerd. Geeft ook de deurwaarder of daarvoor het incasso bureau niet thuis?

Je bent pas zweminstructeur als je daarvoor je opleiding hebt gedaan. Maar ik zie wel vaak dat er bij zwemscholen assistent instructeurs staan les te geven, terwijl deze eigenlijk enkel in het bad mogen staan naast een instructeur. Ik zag het bij ons ook, ik heb de moeite gedaan om een opleiding te volgen en vervolgens staat naast mij iemand zonder officiële bevoegdheid les te geven....daar ben ik dus weg gegaan. Je leert een kind nu eenmaal niet " eventjes" zwemmen

Koosje
Ot

Mijn nichtje had twee maanden na haar vierde verjaardag haar diploma A en is nu bezig voor B. Ze wordt in januari vijf. Het is waarschijnlijk een uitzondering maar het kan wel. Al onze kinderen zijn van baby zwemmen doorgestroomd naar diploma zwemmen. Alleen de één haalt het diploma eerder dan de ander. Hangt van kracht, motoriek en nog veel meer af. Wat wij een voordeel vonden is dat ze door zo jong met zwemmen bezig te zijn zelf goed wisten wat ze wel en niet kunnen in het water. Maar we pushen niemand.

Claudie222
te jong

Mijn zoontje sprong zo het water in. Zo de sloot, het zwembad of de zee.
Dus ja vind ik het inderdaad fijn, om hem aan het water te laten wennen en een beetje redzaam te maken.Al zou hij al een beetje leren drijven en ga zo maar door. Zal misschien net die seconde kunnen zijn want bij water moesten we hem altijd in de gaten houden. En als je kinderen heb weet je ook hoe goed je ook oplet ze zijn ontzettend snel. Dus baat het niet dan schaad het niet om zwemlessen te volgen.... dachten we.
Inderdaad is het ook het gene waar hij gek op is water. Dus vind ik dat je niet te vroeg om te beginnen en al zal het jaren duren. Als ze al wat leren en lol hebben vind ik het goed.

Wij hebben in totaal 4 kinderen de oudste is een meid die haar A diploma heeft gehaald en er zeker 4 jaar over heeft gedaan. Mijn oudste zoon die had met 6 jaar al ABC (met 4 jaar al zijn A diploma). Dus het is kind afhankelijk. Onze kleine meid van 2 is ook gek op water en als die er aan toe is wil ik ook dat ze het probeert. Lukt het niet dan wachten we even.

Maar Afijn, Finn werd op zwemles door een grote erg flinke wildvreemde vent opgetild en zo het water in gedwongen, terwijl hij stond te huilen, gillen en hij ging slaan, schoppen en duwen. Dan is zo een klein mannetje van 3 en een half helemaal niks. Dit is niet de manier. Hierdoor is hij natuurlijk helemaal van slag geraakt en wil het water niet meer in.
Dit vind ik een vorm van mishandeling. Je hoort niet aan een kind te zitten helemaal niet als je vreemd bent en dan ook nog zo dwingend. Nee is nee.

Het probleem met Swimbee is ook dat ze niet reageren op mails de telefoonverbinding verbreken, niet reageren op ingebrekestellingen. Kreeg toevallig van de week een brief van ze waarop ze reageren maar geen enkel antwoord geven, en alleen maar onzin uitkramen.
De deurwaarder zegt dat ze tot vervolging over gaan omdat ze die opdracht van Swimbee hebben gehad, en dat ze de reactie naar me toe mailen. Tot nog aan toe niet gehad.

Ze blijven facturen sturen weigeren hem uit te schrijven. En schuiven alles op ons af. We krijgen geen fatsoenlijk antwoord. Ze geven zich uit voor een zwemschool die gespecialiseerd zijn in kinderen met een handicap over de rug van de Ronald McDonald Centre Only Friends.

Ik heb gewoon geen woorden ervoor weet niet meer wat ik moet doen.
Ga inderdaad juridischee maatregelen nemen.

Maar hoor zoveel negatieve dingen al over ze dus misschien dat ik aansluiting kan vinden bij andere.

Bedankt allemaal voor de reacties.

Caesar
Deurwaarder

Als er al een deurwaarder (dus geen incasso bureau) in het spel is, dan is de juridische procedure al begonnen. Hoogste tijd om echt juridisch advies in te winnen. Je schrijft dat je de zwemschool al in gebreke hebt gesteld. Heb je dat ook echt per aangetekende brief gedaan?

Claudie222
deurwaarder

Nee per mail (meerdere keren, meerdere afdelingen) en daar kreeg ik na bijna 4 maanden pas een reactie op. Alhoewel het antwoord niet een reactie was op de ingebrekestelling.
De volgende brieven heb ik wel aangetekend gestuurd maar die heb ik geopend, dichtgeplakt en geweigerd terug gekregen, onder het mom van adres is niet goed..... Dat snap ik niet zo goed, maar ze hebben op de envelop geschreven en de plakband eroverheen geplakt en de sticker van de post nl zit daar weer overheen. Dus denk dat dat ook in ons voordeel werk en dan staan we een stuk sterker in een rechtzaak.
We hebben nu 4 aangetekende brieven onderweg naar alle vestigingen. We zien het wel.
Het mooie is dat er op meerdere sites blijkt dat de eigenaren/oprichters van Swimbee en van CIB (niet te verwarren met CJIB, maar de brieven zien er wel hetzelfde uit) Waarschijnlijk bekenden of vrienden zijn. Ze reageren allebei niet op mails, allebei zeggen ze dat ze gaan antwoorden of mailen, maar er komt nooit een reactie behalve dan facturen en aanmaningen.

Mijntje
waarom

bel je niet, dan krijg je tenminste meteen repliek.
Is je kind al gestopt met lessen daar?

Evanlyn
advocaat

Wat Caesar zegt, een advocaat nemen. Een andere mogelijkheid is de Consumentenbond. Ik weet niet of je daar eerst lid van moet zijn, maar een brief van de Consumentenbond doet vaak wonderen. Of je stuurt ze een brief waarop staat "CC de Consumentenbond". Overigens kun je in het register van de Kamer van Koophandel het officiële adres vinden, dan kunnen ze nooit zeggen dat het onbestelbaar is.

Wendy
3,5 jaar

Sorry Claudia, ik heb niet het hele draadje gelezen. Ik wil alleen reageren op de leeftijd. Een kind kan watervrij zijn met 3,5 jaar, maar dat wil niet zeggen dat het in staat is al in groepsverband les te krijgen. Ook een groepje van 5 kinderen kan dan veel zijn. Veel kinderen moeten ook wennen aan het naar school gaan als ze 4 jaar zijn. Ze zijn in een andere omgeving, zonder vader, of moeder. Ze moeten wennen aan een juf of meester, aan leren opletten en luisteren. Dat soort dingen. In een zwembad zijn dat soort zaken extra lastig, vanwege het geluid, alles klinkt anders en het is vaak lawaaiiger, maar ook geeft water de kinderen minder houvast. In een klaslokaal sta je tenminste met twee voeten op de grond. Sommige kinderen vinden het zelfs moeilijk op een stoeltje te zitten op die leeftijd. Voor een zwemleraar is het heel lastig als een kind niet meedoet met de les en de les verstoort. Dat is voor de andere 4 kinderen ook niet leuk. Blijkbaar werkte het voor jouw zoontje (nog) niet. Ik vind het wel vreemd dat ze hem met 3,5 jaar aangenomen hebben.

mari39
wat voor contract

Heb je met hen? Mondeling of ook schriftelijk? Wat vragen ze nu van je, welke kosten moet je aan hen betalen? Heb je je niet aan de opzegtermijn oid gehouden? Gewoon wat vragen die in mij opkomen.
WT betreft de aangetekende brieven, als die juist zijn geadresseerd en tijdig zijn aangeboden aan geadresseerde, dan komt weigering voor rekening van geadresseerde, in dit geval de zwemclub.

Dirk
ff kenis make

hallo mense

Dirk
Ok nu even serius

Hallo ik heb even op de site van zwimbee gekeken waar is de locatie van zwimbee?

Dirk
Is zwimbee een bevoegd opleidings instituut?

Ik zie geen enkel logo van welke instantie dan ook
De website komt niet professioneel over
Ik heb daarom eerst gekeken op www.allesoverzwemles.nl
lekker geklikt op het kaartje vind zo 5 erkende zwemscholen in noord
akwaak zit op de locatie van swimbee?
akwaak heeft zwemscholen die geregistreerd staan als betrouwbaar
hoe de f.. is zimbee

Dirk
waar ga ik zwemlessen

Ik kies niet voor zombee sorrie swimbee, adhd pddnos dit gaat niet lukken, hoe goed bedoeld ook, niet op verandwoorde wijze met deze kinderen werken zonder een gedegen opleiding is onverandwoord

Claudie222
medestanders tegen Swimbee gezocht

Hallo Wendy Groepje was eerst 3 toen 4 en toen weer 3 kinderen, maar dat maakt allemaal niet zoveel uit. Het feit is dat ze van alles vertellen over de organisatie wat allemaal gelogen is. Ze beginnen spelenderwijs met leren zwemmen. Bij ons maakt het niet uit of het wat langer zou duren we wilden gewoon dat onze zoon iets deed wat hij leuk zou vinden. Hij was gek op water (daar genoot hij van) en daarom hebben we hem in plaats van gym op zwemmen gedaan. Dat hebben we ook goed over nagedacht.
Hallo Mari39 We hebben vooraf mondeling afspraken gemaakt en dat hebben ze allemaal gegarandeerd en meerdere malen bevestigd waarna we het standaard contract hebben ondertekend.
Contract kan je niet opzeggen want ze gooien je uit je account en je mag je niet mondeling, telfonisch, per mail, of per brief uitschrijven. Alleen via je account. Als je daar niet meer inkomt en het dus niet kan opzeggen, verlengen ze je contract nog met een half jaar en dan mag je van geluk spreken als je het volgende half jaar de laatste 2 maanden ofzo niet hoeft te betalen?????????
Meerdere personen hebben dit meegemaakt.

We zijn nu bezig met meerdere mensen die contact hebben gezocht om actie te ondernemen tegen Swimbee, want het kan niet zo verder. Dus als er mensen zijn met problemen met Swimbee. Laat ze dan snel reageren . Ik ben te vinden op Facebook. Claudia Buurman uit Amsterdam