Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Kiki

Kiki

13-12-2009 om 20:11

Ach die rottige kiezen

werden we de afgelopen weken wakker gehouden door mijn zoontje door zijn oorontstekingen, nu zijn het de kiezen die doorkomen.

En de laatste vier zijn kennelijk extra pijnlijk ofzo, want hij zet 's nachts de hele boel op stelten.
De baby slaapt best goed, maar de dreumes is vaak uren aan het spoken en komt twee a drie keer per nacht

Wij geven al een zetpil, we hebben dentinox, we gebruiken chamodent

Is er nog meer?

Kiki

Kiki

13-12-2009 om 21:00

Aan de andere kant schrap dat

ik geloof gewoon niet dat kiezen de oorzaak van het gekrijs is wat we hier hebben. Hoewel die echt wel doorkomen.
Ook geen oorpijn, dat hebben we laten nakijken. Hij is gezond.

Blijft over, zeer extreem verwend gedrag.

Zodra je hem oppakt is hij stil en begint hij te lachen. Zodra je hem neerlegt begint hij weer te krijsen. Overdag is er niets met hem aan de hand, ook niet bij het slapen.

Bang in het donker, we hebben al een lampje
Vast bedritueel hebben we ook
Paracetamol werkte dus al niet
Met bij ons in bed, maakt me werkelijk niet uit als hij maar slaapt, gaat hij klieren en vervelend doen en echt niet slapen.
Om de tien minuten kijken en even troosten a la Jo Frost lijkt het alleem maar erger te worden.

We zijn eigenlijk aan het einde van ons latijn. Ik wil al de hele avond vroeg naar bed, maar dat schiet dus niet op omdat hij dus nog aan het krijsen is.

Ik moet me zo inhouden om niet gewoon net zo hard terug te schreeuwen.
Ik wilde dat hij gewoon eens ging slapen, ik ben het zo vreselijk zat

Guinevere

Guinevere

13-12-2009 om 21:22

Standbeeld

Heb je de standbeeldmethode al toegepast? Je weet wel, op de kamer erbij blijven zitten, en alleen maar af en toe "ssst, ga maar lekker slapen" zeggen zonder oogcontact te maken. Net zolang totdat ie het door heeft. Kan wel een paar weken duren trouwens. :(
Bij gekrijs 's nachts leggen wij onze peuter van 2 altijd tussen ons in. Dan slaapt hij meestal gelijk weer verder, en zo nee, dan vertel ik 'm dat het slaaptijd is. Werkt dat niet, dan dreig ik dat ie terug moet in zijn eigen bed, omdat WIJ wel willen slapen.
Hopelijk is ie inmiddels stil.?

Ach

Ohh Mied, wat kan ik me voorstellen dat je het zooo zat bent dat je terug wilt krijsen. Moeilijk is dat he!!!
Ik heb ook weinig tips, alleen....als je een methode uitprobeert, probeer dat dan ook minstens een week en niet maar 1 avond/nacht en dan weer wat anders. dan leren ze volgens mij niks en heeft je actie zowieso geen zin. Hoe lang heb je de 10 minuten methode geprobeerd??? Sterkte meid!!!

Ayanna

Ayanna

13-12-2009 om 22:33

Standbeeld

Ook hier zo'n periode gehad en na een maand of anderhalf ook de standbeeld-methode toegepast. Niet makkelijk...maar na een kleine week wel effectief gebleken. Let wel, gebleken...niet gebleven.... Op een gegeven moment waren we weer terug bij af en ik was zo moe.... Zo ontzettend moe.... Je voelt je machteloos en gefrustreerd en ik had alles aangegrepen om maar weer rust te kunnen krijgen. Hier was uiteindelijk de oplossing: op een matrasje ernaast gaan liggen. Ik was er altijd tegen, want 'verwen ik hem dan niet teveel' of 'dadelijk lig ik nooit meer in mijn eigen bed'. Dat soort dingen. Maar het werkte. Hij ging relatief makkelijk slapen. En ik ook, want eindelijk kreeg ik rust, en ja hoor...ik slaap ook weer gewoon in mijn eigen bed. Hier zijn de nachtelijke spookpartijen van het afgelopen jaar op één hand te tellen, want als hij nou 's nachts wakker wordt dan ga ik er gewoon naast liggen en zijn we allemaal weer zo vertrokken.
Kiki, hoe oud is je kindje? Puur een vraag voor mijn beeldvorming.
Heel veel sterkte en succes met het vinden van een oplossing!

Hier ook

Hoi Kiki,
Mijn dochtertje wordt in januari 2 en heeft precies hetzelfde, moest nog aan je denken gisteravond. Om 9 uur, huilen, zetpil gegeven en vannacht weer wakker. Ze wil dan inderdaad eruit, boekje lezen, maar zodra ik haar weer neerleg is het mis, ook bij ons in bed is het bal...
Ik heb vannacht dus net als Ayanna met een matrasje naast haar gelegen, en toen sliep ze wel verder.
Moet er wel bij zeggen dat ze 's middags ook niet graag naar bed gaat, terwijl ze zelf zegt dat ze moe is. We gaan er maar vanuit dat het over een poosje weer beter gaat.
Succes, groetjes krik

Kiki

Kiki

14-12-2009 om 13:38

De tienminutenmethode doen we nou twee weken

en werken doet het niet echt :(

Mijn zoontje is 21 maanden

Standbeeld in de kamer heb ik nog niet geprobeerd, misschien gaan we dat proberen.
Hoewel ik niet iedere keer van methode wil wisselen, maar vannacht was weer helemaal een drama

Ik ben vreselijk sacherijnig en onredelijk en ik weet dat ik het ben

Ayanna

Ayanna

14-12-2009 om 13:58

Kiki

Ik begrijp dat je niet telkens van methode wilt wisselen. Je moet idd eerst iets gedurende langere tijd uitproberen. Niet de ene dag methode zus en twee dagen later methode zo. Dat heeft geen enkele zin. Je geeft aan dat je de tienminutenmethode nu al twee weken probeert, maar dat het niet helpt. Stop er dan mee! Twee weken is echt lang genoeg om erachter te komen dat dit niet werkt. Mijn zoontje was ook bijna twee toen bij ons dit gedoe begon. Hier hielp echt alleen maar het erbij blijven. En of je er nou voor kiest om een standbeeld te zijn of dat je ernaast gaat liggen, die keuze is aan jou.
Maar ik lees (ook tussen de regels door) dat je bekaf bent. Het belangrijkste is dus nu dat jij je rust kunt gaan krijgen. Mij hielp het toen om er naast te gaan liggen. Als hij naar bed ging, dan ging ik ook. En slapen maar!! Binnen een paar dagen was ik min of meer bijgetankt. En dat na ruim drie maanden drama en zwaar slaapgebrek. Ook ik was op het punt beland van: al moet ik ondersteboven aan het plafond gaan hangen, als mijn kind er door gaat slapen dan doe ik dat!;-)) De oplossing was dus iets eenvoudiger, gewoon op een matrasje ernaast. Toen ik eenmaal weer een beetje op krachten was gekomen, had ik ook de fut om te genieten van mijn zoontje. Ik zag ook weer de positieve en leuke dingen. Daarvoor was ik te moe om mijn kind nog leuk te vinden. Ik wilde alleen maar dat hij ging slapen en daar was ik helemaal op gefocused. Het beheerste mijn hele dag.
Ik wens je nog een keer heel veel succes! En ik denk aan je!

Kadonaj

Kadonaj

14-12-2009 om 19:14

Eerst zelf even rust nemen...

Onze oudste was een huilbaby, sliep na 3 maanden als een roos en sindsdien is het nog steeds regelmatig drama, methodes genoeg, maar het belangrijkste is dat je zelf er uitgerust aan begint...

Geen geduldige oma, zus, broer etc? Een hotelkamer doet ook wonderen ;) (mijn moeder paste elke maand 1 of twee keer een nacht op, zodat wij konden bijslapen...)

heel veel sterkte, de weg kan lang zijn... heel lang...zeker als je moe bent

Guinevere

Guinevere

14-12-2009 om 20:37

Anderhalf jaar

Ik heb anderhalf jaar overleefd op mijn tandvlees. Onze jongste is echt een verschrikkelijk nachtmonster. Elke 45 minuten werd hij krijsend wakker, en wij ook. Was al blij als ik 4 uur slaap had gehaald op 24 uur. Toen hij eindelijk begon door te slapen (dankzij de standbeeldmethode, in combinatie met het matras naast het ledikant) had ik wel iets in te halen. Ik ben toen 4 maanden achter elkaar om 21.00 naar bed gegaan, in die tijd was ik al moe als ik 's morgens uit bed kwam. Ik was volledig uitgewoond, dat had ik op dat moment niet door omdat ik op "survival"stand stond.
Hoe lang duurt dit bij jou al, Kiki?

Het 45 minuten monster

Iedere 45 minuten komt het monster langs. 45 minuten is ongeveer de duur van een slaapcyclus. Ook bij volwassenen, dan word je een 'beetje' wakker. De meeste mensen zakken dan gewoon weer weg.

Kinderen die niet geleerd hebben zelf in slaap te vallen lukt dat vaak niet.

God zij dank heeft de Ria Blom methode (gezegend zij haar naam) ons van die ellende af geholpen. Na drie maanden nachtmerrie slaapt onze zoon nu al bijna 3.5 jaar probleemloos door. Maar ik word nog wel eens wakker 's nachts, met het angstzweet, van toen dat monster nog iedere drie kwartier langskwam :(

Kiki

Kiki

15-12-2009 om 14:50

Berber inderdaad!

Het standbeeld spelen had ook geen enkele nut, mammammamamamama kikker (hij heeft een kikkerlamp) mammamaammamama, Niette tape, mammamamma, mamma, auto broembroem.
En als ik dan niet reageer dan wordt hij vreselijk boos.
De tien minutenmethode werkt ook alleen maar averechts omdat hij iedere keer weer opnieuw begint met huilen.
Als ik hem uit bed haar houdt hij zich wakker. Als ik hem uit bed haal en een half uurtje daarna weer terug leg wordt hij weer razend. Bij ons in bed slaapt hij al helemaal niet, deed hij dat maar dan was dat de oplossing geweest.

Het is om wanhopig van te worden, vannacht kwam hij ieder uur. Laten huilen kan hij uren volhouden en dan lig ik zelf echt bijna huilend in mijn bed omdat ik het echt niet kan aanhoren. Maar er naar toe gaan als hij huilt is ook geen oplossing.

Het is wel fijn om te weten dat hij niet de enige is die zo drama is met slapen
En overdag is hij zo'n lief gezellig mannetje, zo vrolijk en braaf, maar 's nachts is het gewoon een klein duiveltje, om gek van te worden.

Kadonaj

Kadonaj

15-12-2009 om 21:13

Oh jah, dat hebben wij ook wel eens gehad...

extra laat vertrekken en dan ook nog eend reumes vermaken de hele nacht... nooit meer ;)

Kiki (en andere moeders van nachtdraakjes) sterkte! En denk maar zo, als ze 18 zijn slapen ze wel door...

Kiki

Kiki

15-12-2009 om 21:33

O berber, dat is bij mijn zoontje niet

Als ik zijn bed in een rijdende auto verander zou hij de hele nacht doorslapen, maar om nou de hele nacht rondjes om het blok te rijden is mij te gortig.

Ik heb trouwens echt niet het idee dat mijn zoontje, mij om zich heen wil hebben
Ik heb het idee dat mijn zoontje gezellig wil spelen in de warme woonkamer.

Nou ik heb mijn zoontje in slaap laten huilen, hij was bezig van acht tot negen en nu slaapt hij. Eens kijken hoeveel keer hij vannacht wakker wordt.
Vannacht ga ik in ieder geval vroeg maar bed.

We hebben in zijn kamer nu een CD met kinderhealingmuziek aangezet, ach je bent wanhopig en je probeert alles

Lichtje

ons kleine aapje heeft ook nu zo'n periode (jan 2) en bij hem werkt voorlopig het lampje erg goed. daarvoor nooit moeite gehad met in slaap komen en nu moet het lichtje aan om in slaap te komen. Daarna meteen weer uit. werkt voorlopig als een tierelier. Standbeeld werkt bij ons niet en met boekjes ga ik niet aan de slag. Dat is veel te leuk.
Wat ook goed werkt als niets helpt: laten huilen!! geheid is het na een kwartier even over. Kijkt hij gewoon waar de grens ligt en daarna weer een kwartier huilen. Daar trappen wij dus niet in.

Good luck

Julie mam van 2

Julie mam van 2

16-12-2009 om 10:12

Die van mij na 19 maanden slapen

eindelijk na 19 maanden is die van mij gaan slapen. Ook hij krijsen, elke 45 minuten, later 6x per nacht, erbij slapen, laten huilen, snachts flessen maken(toen hij na 17 maanden van de borst ging) maar niets hielp. Uiteindelijk naar een osteopaat geweest, en na 4 x slaapt ons spookje nu elke nacht van 20.00 tot 6.30uur.
Uiteraard wordt hij wel eens wakker, droom of krampje,maar dan is het kwestie van speen erin en doorslapen.
ook als hij ziek is zoals nu dan slaap ik bij hem en hij de helft van de nacht in mijn bed, maar als hij weer beter is gaat hij weer gewoon in zijn eigen bed, alleen. Zonder problemen (tot nu toe)
de osteopaat heeft mij verteld dat bij Ruben de persfase van de geboorte te lang heeft geduurt, toen hij met zijn hoofd eindelijk eruit kwam heeft hij de hele boel bij elkaar gegilt en daardoor zijn bovenlijf geforceerd (die nog vast zat in het geboortekanaal) en dat heeft de osteopaat weer herstelt.
Ik geloof hem want mijn mannetje slaapt!!! wie weet heb je wat hieraan?

Kiki

Kiki

16-12-2009 om 10:48

Pff drama alom

Nou is hij ook nog verkouden. Lichtje heeft hij al.

Osteopaat, ik ben wanhopig, werkt dat? Ook als je er nogal sceptisch tegenover staat?
Kan dat bij dreumesen? Ik dacht dat dat alleen voor baby's was
En weet er iemand dan een goede in Den Haag

Het is toch vreselijk frustrerend, de baby slaapt van 12 tot 6 en mijn oudste komt ieder uur. Dat hoort toch andersom te zijn.
Hij sukkelt dan tegen vijven in slaap en slaapt dan tot negen uur
Nu kan dat nog, maar als ik straks weer moet werken moet ik toch echt weg rond acht uur.

Guinevere

Guinevere

16-12-2009 om 21:08

En toch

En toch zweer ik bij de standbeeldmethode. Tuurlijk vinden de meeste kinderen dat de eerste paar keer reuze lollig. Maar na een tijdje zitten (in het donker of halfdonker) en alleen maar "ssst, ga maar lekker slapen" zeggen gaat de lol er wel af. Let wel: dit kan de eerste dagen echt uren duren! Dus pak er een boek bij, heb je wat te doen.
Wat ook nog een optie is: net buiten de kamer gaan zitten, dan ziet ie je niet. Verder dezelfde methode. Je bent er dan wel, dus geruststelling, maar veel lol heeft ie er niet van.

Kiki

Kiki

17-12-2009 om 10:15

Hoera, maar twee keer wakker geweest

en alletwee minder dan een kwartier en hij sliep aan een stuk van drie uur tot 8 uur veertig. Dus mijn man kon weer even wat uurtjes achter elkaar maken.

Helaas voor mij komt om zes uur altijd de baby, zo ook vannacht, maar ach dat duurt maar even.

Gek he dat je blij kan zijn als je 'maar' twee keer door een dreumes wakker wordt gemaakt.

Iemand anders zou daar een draadje over starten "help mijn dreumes slaapt niet goed" en wij zijn er blij mee.

Nou dan ga ik nu maar een sneeuwpop maken. De ontberingen die je ondergaat als je kinderen hebt, hahaha (ja, ik heb dus een hekel aan kou en sneeuw)

Asa Torell

Asa Torell

17-12-2009 om 12:46

Paracetamol?

is dat nog een optie, op dagen (...nachten) dat hij echt door pijn/niet lekker zijn extra vaak wakker wordt?

Kadonaj

Kadonaj

18-12-2009 om 09:31

Haha kiki, hoe snel verleg je grenzen inderdaad!

Hier ook, ik zeg al anderhalf jaar dat de oudste een nacht of 5 in de week doorslaapt, maar dan is hij er er ook 'maar' 2 of 3 keer uit. De andere nachten is het rustig 10 of 20 keer. Ik geloof dat ik niet eens meer langer dan 3 uur achter elkaar zou kunnen slapen!

ach, ik functioneer nog aardig (door de zwangerschapshormonen even minder, maar dat heeft niets met slaapgebrek te maken ;))

Kiki

Kiki

19-12-2009 om 12:36

Nou vannacht weer twee keer

flesje en dan weer slapen.
Omdat ik het nu niet het tijdstip vind om strijd te maken over dat flesje (hoewel ik daar echt vanaf wil) gaat het nu redelijk
Alleen hij blijft huilen als we hem op bed leggen en dan huilt hij 20 minuten tot een half uur en dan valt hij in slaap. Maar ik vind het zo zielig

Paracetamol, lichtje, muziekje ten spijt.

Kiki

Kiki

19-12-2009 om 14:09

Apart zitten werkt niet berber

want ik weet dat hij zich dan in slaap huilt. Ik vind het gewoon zo zielig, gewoon het idee dat hij verdrietig in slaap valt.

Maar ja, als ik naar hem toe ga, slaapt hij helemaal niet. Dus dat is ook geen optie.

Ja, ik ben een neuroot

Kiki

Kiki

19-12-2009 om 23:11

Je gelooft het niet

Maar hij viel vannacht in een keer in slaap, zonder huilen, zonder piepen.

Ik hoop dat dit doorzet!

Massi Nissa

Massi Nissa

20-12-2009 om 08:19

Joepie

Ik hoop met je mee, Kiki, jij hebt je nachtrust ook hard nodig.
Groetjes
Massi

Asa Torell

Asa Torell

20-12-2009 om 22:14

Hoera kiki

ik duim voor je dat het zo doorgaat!

Julie mam van 2

Julie mam van 2

21-12-2009 om 11:54

Hoeft niet te huilen

dat is mijn mening, zelfs met een die nu na 20 maanden pas slaapt en mijn leven echt heel zwaar heeft gemaakt. ik gloof namelijk niet dat babies, dreumussen voor niets wakker zijn snachts, en inderdaad een paracetamol wilde wel eens helpen maar dat bewijst alleen maar dat ze ergens last van hebben.
osteopatie is een erkende geneeswijze en wordt zelfs vergoed door de verzekering. Werkt van babies tot volwassenen. Het enige probleem is dat dreumussen niet stil willen liggen dus kan een behandeling niet altijd doorgaan of succesvol zijn. Ook is het zo hoe ouder het kind/persoon hoe langer het geneesproces omdat hoelanger je in een verkeerde houding, vastgeplakte spieren, ect blijft hoe moeilijker je dat weer corrigeert.
kijk maar eens goed op internet, zoek daar ook maar eens naar een erkende osteopaat.

succes!

Kiki

Kiki

21-12-2009 om 12:41

Nou, nog maar een keertje gekomen vannacht

rond zessen. De baby sliep ook helemaal door.
En wat denk je! Man aan het spoken 's nachts, buikloop, overgeven (en dan wel gaan werken he, eigenwijs portret)

Er rust gewoon een vloek op mijn nachtrust.

Het is een complot, een samenzwering. Een gemeen geintje van onze lieve heer. Ach, slapen heeft Kiki toch niet nodig.
Tussen mijn kinderen en mijn man verslaap ik dalijk gewoon heel mijn kerst

Huilen van vermoeidheid

Babies en kinderen kunnen huilen van vermoeidheid. Ze kunnen zo moe worden dat ze niet meer in slaap kunnen komen. Belangrijk is om ze op tijd in bed te leggen voor het zover is. Lukt dat niet dan kun je ze het beste laten huilen. Doe dat een paar dagen en je hebt geen osteopaat meer nodig (er zijn zoveel kwakzalvers die - helaas - door de verzekering vergoed worden).

Kadonaj

Kadonaj

22-12-2009 om 15:40

Huilen is niet altijd verdriet...

Kinderen huilen niet zoals volwassenen, zie post van mijn voorgaander... soms hebben ze gewoon net dat extra zetje nodig...

Maar het ligt ook aan het kindje zelf...
De oudste hebben we vaak laten huilen, echter bij de jongste, die wel goed slaapt, weten we dat het echt mis is als hij huilt, dus dan gaan we wel meteen...

Kiki

Kiki

24-12-2009 om 10:51

Na een paar redelijke nachten

vannacht weer raak. Pffff Hij slaapt nu goed in, met een rustig muziekje. Het is 's nachts waar hij iedere keer wakker wordt.

Volgens mij komt er gewoon te veel informatie op een dag binnen. Maar ja, wat je daaraan kan doen

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.