Home » Forum » 16 fiets

16" fiets?

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Marijke
16" fiets?

Hallo!

Mijn zoontje van 4 jaar heeft nu een 12" fietsje waar hij graag op fietst. Het zadel staat nog redelijk laag. Ik merk alleen dat de rondjes met de trappers wel héél klein zijn, en hij trapt zich helemaal het apezuur als we naar school gaan of boodschappen doen.
Ik dacht dus aan een 16" fietsje. Mijn zoontje is 101 cm.
Hoe lang waren jullie kinderen toen ze op een 16" fiets pasten?
Ik wil de fiets op Marktplaats kopen, dus ik wil niet graag gaan "passen" in een fietsenwinkel, dat vind ik een beetje hypocriet..
Marijke

amk
115

schat ik mijn dochter in, en die fietst nu op een 20 inch fiets. Opstappen is nog wat lastig maar gaat met wat oefening prima.
Ze komt net van een 16inch af. Daar heeft ze 2 jaar op gefietst.

Ik zou het gewoon doen. Kijk goed naar de foto's hoe de instap is. Als het echt een jongensfiets is moet je even passen, is het wat meer een cross model gaat het al snel omdat er dan 'kruis'ruimte is. Is minder pijnijk als hij onverwacht van het zadel springt.

Tango
Kan best hoor

Tangozoon was ook rond 1 meter toen hij op zijn 16 inch paste. Vaak ligt het wel een beetje aan het frame, dat moet gewoon een beetje laag zijn.
En hypocriet? Welnee joh, gewoon passen hoor. Heb ik ook gedaan toen ik voor een andere fiets ging zoeken voor Tangozoon, gewoon in een dure fietsenwinkel gepast en uiteindelijk bij een goedkope fietsenwinkel gekocht. Je kunt toch altijd zeggen dat je nog even verder wilt kijken of er nog even over na wilt denken.
12 inch fietsjes hebben wij echt alleen maar gebruikt om de kinderen te leren fietsen, voor meefietsen vind ik ze echt niet geschikt, inderdaad omdat ze zo had moeten trappen.

Nerina
Mijn kinderen

Zoon kreeg zijn 16" fiets toen hij nog net 3 was, 4 maanden later is hij naar het CB geweest en toen was hij 104,5 cm.
Dochter is nu 110 cm en die rijdt sinds een half jaar op een 16" fiets. Geen idee hoe lang ze toen was.
Ken je helemaal niemand die een 16" fiets heeft? Ikzelf zou het helemaal niet raar vinden als een ouder op school, ook als ik deze alleen van zien ken, zou vragen of ze even mogen passen.
Heeft hij nog zijwieltjes? Dan is het niet zo erg als ze wat minder goed bij de grond kunnen, dat is mijn ervaring tenminste.

liora
Mijn zoon

Heeft net een 20'' gekregen. Hij is 1m21.

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.