Home » Forum » 5 jarige dochter jaloers op nieuwe partner

5 jarige dochter jaloers op nieuwe partner

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
deniserl
5 jarige dochter jaloers op nieuwe partner

Beste ouders
Sinds kort loop ik tegen een probleem aan en ik vroeg mij af of er mensen zijn die ervaring hebben met dit onderwerp.
Mijn dochter is 5 jaar..maar erg jaloers op mijn partner ik weet niet goed hoe ik hier mee om moet gaan. Zodra ik in de buurt kom van mijn partner haar stiefvader neemt ze een duik op mij en claimt zij alle aandacht. Zij is al een hele tijd alleen met mij en ik begrijp dat dit eng voor haar kan zijn...maar heeft iemand tips voor mij Hoe ik dit kan aanpakken en wat normaal gesproken de normale gang van zaken is.. gaat dit over? Moet ik haar gedrag juist omarmen of juist afwijzen, ik vind het belangrijk dat zij hem niet als concurrentie ziet of gaat zien.

Help aub.... Alle reacties zijn erg welkom

Alvast bedankt

Jippox
hoe lang

Is die nieuwe partner al in beeld? Als je het hebt over 'stiefvader' krijg ik de indruk dat jullie samenwonen, maar ik weet niet of dat zo is?

Zo niet, dan zou ik het rustig aan doen. Je nieuwe vriend vooral zien op de momenten dat je dochter bij haar vader is bijvoorbeeld, en het verder heel rustig uitbouwen. Hoe sneller je gaat, hoe groter de kans dat je kind zich verzet. Als zij er nog niet aan toe is, lijkt me dat haar gevoel voor gaat.

Als jullie al samenwonen, dan is de vraag: was dit gedrag er al die tijd al of is het later ontstaan?

Paddington
Daarnaast

hoe is de band tussen je dochter en je partner? Misschien als zij ziet dat zij ook belangrijk is voor hem, dus dat het hem niet alleen gaat om jou, is het minder beangstigend.

Sanne
In de buurt kom...

Als in knuffelen? Als wij -biologische ouders- eens lekker tegen elkaar op de bank gaan zitten, wil onze 10 jarige er accuut tussen zitten om geen knuffel te missen;-)

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.