Home » Forum » 5 jarige en b diploma

5 jarige en b diploma

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
lisbeth
5 jarige en b diploma

Mijn jongste (van maart 5) zit sinds mei op zwemles in Belgie. Hij doet het fantastisch en mag waarschijnlijk over anderhalve maand op voor zijn A diploma. A in België is iets anders, uit mijn hoofd geloof ik 50 meter vlinder, 50 meter rug, duiken en nog iets met kleren aan. Nu zijn we een beetje aan het dubben wat we erna met hem gaan doen. Het is een sportief jongetje met heel veel energie. Hij voetbalt twee keer per week, ook competitie. Hij geniet hier ontzettend van. Zwemmen vind hij ook fantastisch. Hij is sterk en handig. Nu horen we van de meeste mensen dat B voor 5 jarige bijna niet te doen is, ze hebben vooral problemen met de 50 meter crawl die ze in België moeten kennen. De meeste kunnen dat motorisch en qua kracht blijkbaar gewoon niet aan. De zwemschool raadt aan om die kleintjes in het zwemclubje te zetten en ze zo spelenderwijs naar het B diploma toe te laten werken. Dit kan echter wel meer dan een jaar duren. Mijn oudste heeft op die leeftijd ook niet haar B gehaald maar die was motorisch ook veel onhandiger, zij is nu met 8 opnieuw begonnen met lessen en dat gaat inderdaad veel beter. Wat is nu raadzaam, zwemclubje doen en het maar als een hobby zien naast het voetballen maar dan heeft hij wel drie keer per week iets van sport. Tijdelijk stoppen met lessen, tussendoor zelf bijhouden en over een jaar opnieuw proberen of doorgaan met lessen en kijken waar het schip strand.

skik
Gewoon doorgaan voor b

B schijnt niet te doen te zijn voor vijfjarigen, maar je zoon wordt vanzelf een keer zes. Ondertussen geniet je zoon van de lessen, hij krijgt zo veel oefening, dus waarom niet gewoon door blijven lessen? Haalt hij het B-diploma niet met 5 jaar, dan wel met 6 of 7. Het gaat toch niet alleen om het diploma, en dat hoeft toch niet binnen een bepaalde tijd gehaald te worden?

Ik neem trouwens aan dat de kinderen in Belgie geen vlinderslag hoeven te kunnen voor het A-diploma?

skik

marie
Prijsverschil?

Hoi
Zit er een groot prijsverschil tussen de lessen voor B en het zwemclubje?
Je kunt wellicht ook een proefperiode instellen voor de lessen voor B? Als het echt niet gaat dan eerst een poosje op het zwemclubje?
En moeten ze nu 50 m vlinder of 50 m (borst)crawl doen? Want dat maakt nogal uit namelijk. 50 m vlinder is veel zwaarder en moeilijker.

lisbeth
Reactie

Is vlinder niet hetzelfde als schoolslag?

Voor A moeten ze 50 buik, 50 meter rug, 25 buik met kleren en duiken, plus watertrappelen. Voor B komt daar 50 meter crawl bij en dan zijn de gewone afstanden verder meen ik.

Wat het zwemclubje kost weet ik niet, ze hebben hier een systeem dat je voor ieder diploma 5 zwemlessen krijgt, die kosten 37,50. Wat een kind daarbuiten meer nodig heeft noemen ze oefenlessen en die kosten 4 euro per les.

Ik neig idd naar een half jaar zwemlessen en kijken of dat opschiet en als dat niet werkt hem daarna over te zetten naar het clubje.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

marie
Vlinderslag heel wat anders als schoolslag

Hoi
Vlinderslag is heel wat anders als schoolslag!
Toevallig nog zwemmen gekeken met de Olympische Spelen? Daar had je het verschil duidelijk kunnen zien bij de wisselslag - vlinderslag, rugcrawl, schoolslag, borstcrawl.
50 m crawl is inderdaad wel veel, aangezien veel kinderen hier met het "Zwem-ABC" al moeite hebben met de 10 m rug en 10 m borstcrawl.
http://www.npz-nrz.nl/index.php?sid=8#zwemdiplomab
Ja en wat nu wijsheid is? Misschien had je hem gewoon later op zwemles moeten doen?
Zelf ben ik niet zo voor het zo jong leren zwemmen. Duurt vaak langer (bij jullie zoontje dan toevallig niet) en je moet na het halen van het diploma veel zelf blijven oefenen, anders verleren ze het weer.
Vanaf 5,5 jaar op zwemles gaat vaak beter (uitzonderingen daargelaten natuurlijk). In elk geval is het belangrijk dat hij het zwemmen in elk geval bij kan houden.

Vic
Doorgaan

Ik ken geen enkel kind dat de vlinderslag kan, en zelf kan ik het ook niet! De schoolslag is prima te doen gelukkig ;-)
Ik zou hem lekker door laten zwemmen als het niet teveel moeite is. Je ziet vanzelf wanneer hij toe is aan zijn B-diploma. Overigens is het nadeel van stoppen ook dat je daarna voor een deel weer opnieuw moet beginnen. Mijn dochter (7) heeft aan het begin van het jaar A en B gehaald, en moest tijdens de vakantie echt even inkomen en moed verzamelen om in het diepe te zwemmen. Dat was na een paar uur alweer goed, maar de keurige zwemslagen die ze tijdens de lessen heeft geleerd zijn er wel al een beetje uit.

Wiske71
Doorgaan

Doorgaan zou ik zeggen.
De meeste kinderen zijn er met 5 jaar niet aan toe, maar die van jou heeft naar mijn idee een goede kans om het wel te halen.
Via de link van Marie kun je zien wat de Nederlands eisen zijn. Mijn 4 jarige dochter haalde wel haar zwemdiploma C. Toevallig was zij motorisch en fysiek al sterk genoeg daarvoor, terwijl vaak wordt gezegd dat kinderen met 4 nog te jong zijn om op zwemles te gaan.
gemiddelden zijn precies dat, gemiddelden. Enkelen zijn van die vlotte kinderen die een "kunstje" veel eerder dan gemiddeld kunnen. Wat zwemmen betreft zou dat best jouw zoon kunnen zijn.

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.